به گزارش دوشنبه شب ایرنا به نقل دفتر رسانهای مشاور امنیت ملی عراق، دراین دیدار که در دفتر مشاور امنیت ملی عراق در بغداد انجام شد، دو طرف علاوه بر ادامه هماهنگی و همکاری برای تحکیم امنیت و ثبات در منطقه، آخرین اقدامات در اجرای مفاد توافقنامه امنیتی بین عراق و ایران را مورد بررسی قرار دادند.
الاعرجی و احمد بر اهمیت پیگیری اجرای دستورات نخست وزیر و اجرای آنچه در مفاد توافقنامه امنیتی بین ایران و عراق آورده شده و به موجب آن دولت فدرال (مرکزی) متعهد شده است، تاکید کردند.
به نوشته رسانههای عراق، نخست وزیر این کشور پیشتر تاکید کرده بود که عراق موظف است نگرانیهای امنیتی ایران را برطرف کند.
«محمد شیاع السودانی» در دیدار با هیات مطبوعاتی ایران گفته بود: ما خود را موظف میدانیم که به نگرانیهای امنیتی تهران در خصوص تحرکات تروریستی در اقلیم کردستان عراق رسیدگی کنیم.
وی بر جدیت دولت عراق در اجرای کامل مفاد توافقنامه امنیتی با تهران به ویژه پس از افزایش تحرکات تروریستی طی سالهای گذشته که امنیت جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار داده بود، تاکید کرد.
نخست وزیر عراق همچنین بر عزم دولت این کشور برای کنترل مرزهای دو کشور همسایه تاکید کرد و گفت: ما بیش از ۲۰۰ میلیون دلار برای این موضوع هزینه و بیش از سه هزار سرباز ارتش را در مرز ایران و اقلیم کردستان عراق مستقر کردیم.
پیشتر «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق پنجشنبه گذشته ( ۱۶ شهریور) در توئیتی نوشت: بغداد تلاش زیادی برای اجرای مفاد توافقنامه امنیتی با ایران انجام میدهد.
وی افزود: ما بر تمایل فراوان خود برای تقویت روابط بین دو کشور همسایه در راستای خدمت به منافع دو کشور و دو ملت و افزایش امنیت و ثبات منطقه تاکید می کنیم.
علی اکبر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان خردادماه سال جاری گفته بود: توافقنامه امنیتی اخیر ایران و عراق حاصل ماهها گفتوگو و تلاش مشترک نهادهای ذیربط دو کشور و نقشه راه ایجاد امنیت پایدار در مرزها و زمینهساز گسترش همکاری در سایر حوزهها است.
احمدیان در آن زمان در جریان ملاقات قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق با وی در تهران، با بیان اینکه سیاست جمهوری اسلامی ایران همواره حمایت از حکومت برخواسته از اراده مردم در عراق بوده است؛ تصریح کرده بود، خون شهدای دو کشور در مبارزه بیامان با تروریسم و ناامنی در هم آمیخته و بارزترین آن شهادت سرداران بزرگ مقاومت شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس است.
احمدیان، توافقنامه امنیتی یاد شده را که حاصل ماهها گفتوگو و تلاش مشترک نهادهای ذیربط دو کشور بوده است، اقدامی بسیار مناسب و راهبردی توصیف کرد و بر اجرای دقیق مفاد آن تاکید کرد.
وی تصریح کرد: انتظار داریم دولت عراق در چارچوب این توافق نامه، هرچه سریعتر ضمن پایان دادن به حضور عناصر ضدانقلاب در این کشور، امنیت مرزهای این کشور با ایران را تضمین کند.
در این ملاقات قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق نیز تصریح کرده بود که دولت و نهاد امنیت ملی عراق مصمم و آماده است که چون گذشته با تداوم ارتباطات نزدیک و مستمر در همه حوزهها با جمهوری اسلامی ایران، همکاری و تعامل داشته باشد.
مشاور امنیت ملی عراق با اشاره به روابط ممتاز دو کشور که همواره تدوام داشته، گفته بود: امنیت عراق را امنیت ایران و امنیت ایران را امنیت عراق میدانیم.
الاعرجی در این نشست رایزنی مستمر میان مقامات عالی دو کشور به منظور تسریع در اجرای توافقات فی مابین به ویژه در ابعاداقتصادی و امنیتی را زمینه ساز ثبات و پیشرفت دو کشور دانسته و گفته بود: من به همراه یک هیات عالی رتبه به دیدار شما آمدهام و بر پایبندی عراق به توافقی که اخیراً بین دو کشور امضا شد تاکید میکنم.
وی افزوده بود که این توافق برخواسته از ایمان و اعتقاد ما است؛ زیرا ثبات و توسعه ایران و عراق را تضمین کننده ارتقاء ضریب امنیت ملی دو کشور و بستر ساز آرامش و پیشرفت در منطقه میدانیم.
در این پیوند «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در ۱۱ جولای گفته بود که اگر عراق به وعدههای خود در مورد احزاب مخالف جمهوری اسلامی ایران که در خاک اقلیم کردستان عراق مستقر شده و امنیت ایران را تهدید میکنند، عمل نکند، بار دیگر قدرتمندتر از گذشته به مواضع این گروهها در اقلیم کردستان عراق حمله خواهیم کرد.
نظر شما