به گزارش ایرنا، اجتماع لبیک یا قرآن همزمان با افتتاحیه مسابقات سراسری قرآن کریم با حضور نفرات برتر شهرستانی مسابقات قرآن و یکی از قاری بینالمللی قرآن کریم در شهرکرد برگزار شد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری در این همایش قرآنی با تسلیت اربعین حسینی و ایام آخر صفر به برگزاری مرحله استانی این دوره از مسابقات در استان اشاره کرد و گفت: مرحله استانی این مسابقات در ۲ بخش بانوان و آقایان به مدت ۲ روز اجرا خواهد شد.
حجتالاسلام حسن امیری روز سهشنبه در آیین افتتاح این دوره از مسابقات افزود: در این دوره از مسابقات ۷۳۱ نفر شرکت دارند که ۴۹۵ خانم و ۲۳۵ مرد ثبتنام کردند.
به گفته وی، ۳۲۳ افراد شرکتکننده در این دوره مسابقات در بخش آوایی و ۴۰۸ نفر در بخش معارفی شامل صحیفه سجادیه و نهجالبلاغه شرکت کردند.
وی اظهار داشت:در مرحله استانی این دوره مسابقات که روز سهشنبه و چهارشنبه در استان در حال اجراست، ۲۳ آقا و ۴۱ زن در رشتههای قرائت، تحقیق و ترتیل، حفظ، دعاخوانی، اذان به رقابت خواهند پرداخت.
امیری از حضور یک گروه همخوانی از شهرستان بروجن در مرحله استانی مسابقات قرآن خبر داد و گفت:نفرات و گروههای برتر به مسابقات کشوری اعزام خواهند شد.
موقوفات قرآنی در استان چهارمحال و بختیاری ضعیف است
امیری با اشاره به اینکه موقوفات قرآنی در کشور و بهویژه در استان ما ضعیف است، گفت: بخش عمده نیات واقفان معطوف بر عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) است و وقف در حوزه قرآن و سایر حوزهها نیاز به فرهنگسازی دارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری گفت: هماکنون تنها یک موقوفه منفعتی مربوط به منزل ۲طبقه متعلق به مادر شهید در فرخشهر وقف قرآن است که درامد این موقوفه در حوزه فعالیت قرآنی است.
به گفته وی، چند موقوفه انتفاعی قرآنی از جمله موقوفه زمانیان در منطقه فرهنگیان شهرکرد یا موقوفه مرحوم قطره در سامان برای قرآن ثبت شده که بر طبق نیت واقفان، درآمدزایی ندارند و فقط به انجام فعالیتهای آموزش قرآن و تعلیم و تربیت قرآنی اختصاص دارند.
وی اظهار داشت: نبود اعتبارات قرآنی تز دیگر مشکلات است و اعتبارات اوقاف و امور خیریه در فصل پنج، صفر است و این امر باعث شده حمایت و فعالیتهای قرآنی کمرنگ باشند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری از مسوولان، مردم و فعالان حوزه قرآن خواست تا در برپایی مجالس و محافل قرآنی همت و تلاش بیشتر داشته باشند.
امیری از آمادگی اوقاف و امور خیریه استان و همچنین بقاع متبرکه و امامزادگان برای تامین فضا برای برپایی محافل قرآنی خبر داد و اظهار داشت: امروز قرآن کریم حتی در مجالس ترحیم هم آنگونه که باید جدی گرفته نمیشوند.
وی بر ترویج و تبیین جایگاه قرآن در جامعه و همچنین معجزه قرآن و دعا تاکید کرد و گفت: در عالم برزخ قرآن ناجی انسان خواهد بود و چهرههای قرانی باید این مسائل را بین مردم تبیین کنند.
امیری با محکوم کردن اهانت به قرآن و قرآنسوزی در اروپا افزود: جسارت به ساحت قرآن خطرناک است و همه به خصوص جامعه و چهرههای قرآنی باید در مقابل این حرکتهای منسجم بایستیم و چهرههای قرآنی باید تببین کننده قرآن باشند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری با انزجار از اهانت به ساحت مقدس قرآن کریم در برخی کشورهای غربی، گفت: این اقدامات پوچ دشمنان، باعث جلب توجهها به این کتاب آسمانی و انسجام بیشتر چهرههای قرآنی میشود.
امیری با انتقاد از اینکه در کشور و استان در شان و جایگاه قرآن کار نکردیم، گفت: انقلاب اسلامی بستر وبیداری خوبی برای فعالیتهای قرآنی ایجاد کرد و حتی در بحبوحه جنگ و شیوع کرونا نیز مسابقات قرآن هیچگاه تعطیل نشد.
امیری به حضور و درخشش چهرههای قرآنی کشور در صحنههای بینالمللی اشاره کرد و گفت: ترویج فرهنگ وقف در حوزه قران و برپایی محافل و مجالس قرآنی ضروری است.
به گزارش ایرنا، 22 مووسسه قرآنی چهارمحال و بختیاری زیر نظر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فعالیت دارند.
نظر شما