۲۳ شهریور ۱۴۰۲، ۱۰:۱۹
کد خبرنگار: 2581
کد خبر: 85227752
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

حرکت عاشقانه اهل سنت گلستان برای پابوسی قزل‌امام

۲۳ شهریور ۱۴۰۲، ۱۰:۱۹
کد خبر: 85227752
حرکت عاشقانه اهل سنت گلستان برای پابوسی قزل‌امام

گنبدکاووس- ایرنا- اقوام و مذاهب اسلامی ساکن گلستان از جمله ترکمن‌های اهل سنت با شوق وصال از تمام شهرها و روستای استان به صورت خودجوش پای پیاده یا با خودروهای سواری در مسیر مشهد مقدس در حرکت هستند تا خود را به دیدار قزل امام (امام طلایی) برسانند.

به گزارش ایرنا، مردم ایران اسلامی از جمله گلستان هر ساله همزمان با سی‌ام ماه صفر سالروز شهادت امام علی ابن موسی الرضا(ع) علاوه بر برپایی مجالس عزاداری در مساجد و حسینیه‌های شهرهای و روستای استان با حضور در آستان قدس این امام شریف به سوگواری و عزاداری می‌پردازند که این روزها بار دیگر حرکت آنان در مسیر رسیدن به شهر دلدادگان آغاز شده است.

امسال عده‌ای به صورت انفرادی و عده زیادی هم به صورت خانوادگی با بستن کوله‌ بار سفر به عشق پابوسی حرم مطهر امام هشتم(ع) از شهرها و روستاهای خود به سمت مشهد الرضا(ع) در حرکت هستند تا با پیوستن به اجتماع باشکوه عزاداران بار دیگر عشق و ارادت خود به خاندان عصمت و طهارت را به جهانیان ثابت کنند.

عشق به ائمه اطهار در تار و پود تک تک مردم ایران زمین نقش بسته است و پیر و جوان بهترین فرصت رسیدن روح و جسم خود به آرامش را هنگام توسل به امامان و حضور در مرقد مطهر آنان می‌دانند و کلماتی به مثل «یا علی، یا امام رضا، یا حسین، یا ابوالفضل(ع)» بی اراده در لحظه و لحظه زندگی چه زمان شادی و چه غم بر زبان‌ها جاری می‌شود.

از مردمی پرورش یافته در مکتب خاندان عصمت و طهارت چیزی جز دلدادگی بر نمی‌آید و در آخرین روزهای ماه صفر بار دیگر شاهد حرکت خودجوش مردم شیعه و سنی گلستان با کاروان‌های پیاده و یا خودروهای عمومی و شخصی به سمت مشهد مقدس هستیم که نمونه آن می‌توان به اعزام ۴۰ نفر از علمای اهل سنت استان برای شرکت در همایش «آرامش امت در پناه قرآن و عترت» به میزبانی حرم مطهر رضوی اشاره کرد.

به گفته آخوند مدد هوشمند امام جمعه شهر مرزی اینچه برون شهرستان گنبدکاووس به عنوان یکی از حاضران در این کاروان، ۴۰ نفر از علمای اهل سنت استان گلستان روز دوشنبه به مشهد مقدس اعزام شدند.

وی با تاکید بر عشق و علاقه اهل سنت به خاندان عصمت و طهارت، افزود: علمای کشور از مناطق مرزی و اهل سنت نشین که در این همایش شرکت داشتند علاوه بر مشارکت در برنامه‌های این نشست از مسیرهای مختلف به سمت حرم مطهر امام رضا(ع) پیاده روی انجام دادند.

حرکت عاشقانه اهل سنت گلستان برای پابوسی قزل‌امام

رییس اداره تبلیغات اسلامی گنبدکاووس هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: کاروان‌های زیادی در این چند روز خودجوش به صورت سواره و پیاده از مناطق مختلف شهرستان به طرف مشهدالرضا(ع) حرکت کردند و همچنین تعدادی هم هنوز در مسیر برای رسیدن به مقصد قرار دارند.

حجت الاسلام احمدرضا کریمی افزود: طبق برآوردها از هر شهرستان استان گلستان به طور تقریبی ۱۰ تا ۱۵ کاروان از دلدادگان امام رضا(ع) به سمت مشهد در حال حرکت هستند که این آمار به غیر سفر مردم با خودروهای شخصی و یا پای پیاده است.

وی ادامه داد: در این بین حدود ۲۰۰ نفر از مردم اهل سنت روستاهایی مانند ایگدرسفلی، باقلی مرامه، قلندرآباد و آق آباد شهرستان گنبدکاووس در قالب چند کاروان به سمت حرم مطهر امام رضا(ع) حرکت کردند.

رییس اداره تبلیغات اسلامی گنبدکاووس گفت: پیش بینی می‌کنیم حدود ۲ هزار نفر از مردم گنبدکاووس و هیات‌های مذهبی آن از ساعت هشت تا ۱۱ روز جمعه ۲۴ شهریور ماه در صحن غدیر حرم مطهر علی بن موسی الرضا (ع) به صورت متمرکز به عزاداری بپردازند.

به گزارش ایرنا، امام رضا(ع) در سال ۱۴۸ هجری قمری در شهر مدینه به دنیا آمد. پدر ایشان امام موسی بن جعفر(ع) یعنی امام هفتم شیعیان و مادرشان بانویی بزرگوار و خردمند به نام نجمه بود. امام رضا(ع) در همان سالی زاده شد که پدربزرگ ایشان، یعنی حضرت امام جعفر صادق(ع)، به شهادت رسید.

در میان نقل قول‌های گوناگون درباره روز و ماه و سال شهادت امام رضا(ع)، مشهورتر آن است که حضرت در روز جمعه، آخر ماه صفر سال ۲۰۳ هجری قمری به شهادت رسیده، در حالی که ۵۵ سال از عمر مبارک امام سپری شده است.

محل شهادت امام هم به گفته همه تاریخ نویسان، شهر توس و محل دفن ایشان نیز در باغ حمید بن قحطبه در سناباد بوده که بعدها (مشهد الرضاـ محل شهادت امام رضا علیه السلام) نام گرفته و اینک به نام مشهد شهرت دارد.

ترکمن های ساکن ایران برای بیان نام بارگاه هشتمین امام شیعه واژه امام رضا را به کار می‌برند و یا با گفتن نام مکان (مشهد) و یا عبارت "مشهد جان" بارگاه امام رضا را خطاب می‌کنند اما نسل قدیم ترکمن‌ها نام ایشان با عبارت قیزیل امام به کار می بردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha