به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد بشارت روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در جلسات کارشناسی که توسط مسئولین مربوط به خشک شدن آب چشمه علی صورت گرفت عزم تمام مسئولین بر این شد که آب به چشم علی برگردد و از آن حفاظت کامل شود.
وی ادامه داد: این مجموعه هم اثر تاریخی و هم ثبت اثر طبیعی و از دغدغههای مردم شهرری است که باید از این حالت خارج شده و به شکل اولش برگردد
سرپرست فرمانداری شهرستان ری خاطرنشان کرد: بعد از بررسی گزارشات مجموعه مترو، میراث فرهنگی، آب منطقهای و شهرداری تهران مشخص شد که هنوز به لحاظ کارشناسی کامل نبوده و به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.
این مسئول افزود: چهار علت برای خشک شدن چشم علی مورد بررسی قرار گرفت که اولین آن خط ۶ مترو بوده که از سال ۹۶ تا ۹۸ انجام شده است و احتمالاً جابجایی پس آب زیرزمینی باعث خشک شدن چشمه شده است.
وی ادامه داد: مسئله دوم بحث ساخت و سازهای اطراف چشمه است که احتمال تغییرات در شبکه جریان آب شده، مسئله سوم کاهش روان آبها که به گزارش منابع آب با کاهش روان آبها در سطح تهران می تواند در این امر تاثیر گذار باشد، و مسئله چهارم چاههای اطراف این چشمه بوده که برداشت بیش از حد آب از این چاهها باعث کم شدن آبهای زیرزمینی و در نتیجه خشک شدن چشمه شده است.
خبر کامل را در فیلم زیر دنبال کنید.
به گزارش ایرنا، چشمهعلی (گویش محلی: چشملی) یک از نقاط باستانی، دیدنی و گردشگری شهر ری بهشمار میرود که در منطقه ۲۰ شهرداری تهران قرار دارد. این چشمه در همسایگی ابن بابویه، برج طغرل، دژ رشکان و در زیر باروی شهر ری واقع شده است. چشمهعلی از میان صخرهای بزرگ خارج شده و به سوی جنوب و سپس جنوب شرق جاری است.
براین اساس مجموعه چشمه علی با قدمت بیش از تاریخ باستان ایران در ۲۵ فروردین ۱۳۱۳ با شماره ۲۰۲ در فهرست آتار ملی کشور قرار گرفته بود.
نظر شما