به گزارش روز دوشنبه ایرنا، روزنامه واشنگتن تایمز با اشاره به نسخه غیرمحرمانه راهبرد دفاعی جدید پنتاگون که به تازگی منتشر شد، نوشت: در این سند از ارائه جزییاتی درباره انواع سلاحهای فضایی در حال ساخت آمریکا خودداری شده اما تاکید ویژه ای بر اقدامات غیرفعالی از جمله ساخت ماهواره های جایگزینی دارد که می توانند پس از انفجار یا سوزاندن سیستمهای مداری حین درگیری با کشورهای دشمن مانند چین یا روسیه، مورد استفاده قرار گیرند.
واشنگتن تایمز مدعی شده که دولت بایدن از طریق ایجاد هنجارهای اخلاقی به دنبال کنترل تسلیحاتی در فضا است و ممنوعیت موقت یکجانبه ای را درباره آزمایش سلاح های فضایی که باعث ایجاد زباله های فضایی می شوند اعمال کرده است.
این رسانه همچنین ادعا می کند که روسیه و چین در گذشته آزمایش هایی را درخصوص سلاح های فضایی انجام داده اند که هزاران قطعه زباله فضایی را تولید کرده و هیچ یک از این کشورها ممنوعیت آزمایشی آمریکا را امضا نکرده اند.
بر اساس این گزارش، بودجه پنتاگون برای سال مالی ۲۰۲۴ میلادی ۳۳.۳ میلیارد دلار است که بزرگترین بودجه برای عملیات فضایی تاکنون است که افزایش ۱۳ درصدی نسبت به سال گذشته داشته است.
پنتاگون در سند راهبردی خود درباره سلاح های فضایی آمریکا عنوان کرده که این کشور به سامانه های «شلیک هوایی یکپارچه» برای بازداندگی و جنگ نیاز دارد و تایید می کند که اقدامات مقاومتی برای سامانه های فضایی برای مقابله با حملات کافی نیستند.
طبق این سند، وزارت دفاع آمریکا همچنین به قابلیت های نظامی فضایی مشترک برای محافظت و دفاع از خود و متحدانش نیاز دارد. قابلیت های بیشتر جنگ الکترونیک، آگاهی از فضای جنگی و دفاع سایبری نیز محور این راهبرد جدید را تشکیل می دهد.
این گزارش همچنین در راستای لفاظی های مقامات پنتاگون، چین را مهم ترین تهدید نظامی آمریکا و سامانه های فضایی غیرنظامی این کشور توصیف می کند.
به تازگی در گزارش راهبرد فضایی آمریکا عنوان شده است که چین تسلیحات فضایی خود را راهی برای بازدارندگی و مقابله با مداخله خارجی در یک درگیری منطقه ای، مانند جنگ بر سر تایوان می داند.
در این گزارش آمده است: ارتش چین در سال ۲۰۱۵ با ایجاد یک سرویس جداگانه به نام نیروی پشتیبانی راهبردی، «به طور مؤثرتر به فضا به عنوان یک حوزه جنگی نزدیک شد» و حدود نیمی از ماهوارههای اطلاعاتی و نظارتی مبتنی بر فضای جهان متعلق به چینیها است. سامانههای ماهوارهای توانایی پکن برای انجام حملات دوربرد علیه نیروهای آمریکا و متحدانش را افزایش میدهند.
این گزارش مدعیست نیروهای فضایی روسیه نیز از سال ۲۰۱۵ تشکیل شده اند و از نظر برنامه ریزان نظامی مسکو، نقش تعیین کننده ای را در دستیابی به «برتری در فضا» که برای پیروزی در جنگ ها لازم است، ایفا می کنند.
نظر شما