" محمد تقی حاجی مشهدی" روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این محکومیت متعاقب تذکرات ، هشدارها و پیگیری بازرسی استان البرز صورت گرفت.
بازرس کل استان البرز اضافه کرد: بر این اساس ۶ فقره شکایت تغییرکاربری غیرمجاز در مرجع قضایی بوده که تاکنون در مجموع عاملان اصلی خرد کردن، تفکیک، ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی زراعی و باغ ها به ۲۷ هزار میلیارد ریال بابت جزای نقدی موضوع تغییر کاربری غیر مجاز اراضی زراعی و باغ ها در حق صندوق دولت محکوم شده اند.
حاجی مشهدی، اقدامات قانونی به موقع و استفاده از ظرفیت های قانونی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ساوجبلاغ در شناسایی ، برخورد به موقع و قبل گسترش ساخت و سازهای غیر مجاز ، برخورد با عاملین اصلی خرد کردن، تفکیک و ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی زراعی و باغ ها را قابل تمجید ارزیابی کرد.
وی یادآورشد: این مهم با اهتمام جدی در مبارزه با فساد، تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغی و حفظ و تامین امنیت غذایی نسل های آینده و بررسی های کارشناسان بازرسی کل استان، ملاحظه شد.
مدیر کل بازرسی استان البرز اظهار کرد: برخی اشخاص سود جو بدون اخذ مجوز از کمیسیون موضوع تبصره «یک» ماده (یک) قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها مبادرت به خرد کردن و تفکیک اراضی زراعی و باغ ها به قطعات کمتر از حد نصاب فنی و اقتصادی در سطح استان البرز به ویژه در شهرستان ساوجبلاغ کرده اند.
حاجی مشهدی گفت: اقدامات این افراد به عنوان یکی از مهمترین عوامل مؤثر در تغییر کاربری غیرقانونی اراضی زراعی و باغها و خارج شدن آن از حالت کشاورزی، آثارسوء اقتصادی و اجتماعی قابل تاملی نیز به همراه داشته و امنیت غذایی را نیز به مخاطره می اندازد.
وی افزود: این در حالی است که مستند به ماده ۲ قانون جلوگیری از خردشدن اراضی کشاورزی و ایجاد قطعات مناسب فنی و اقتصادی، تفکیک و افراز اراضی مذکور ممنوع بوده است.
مدیرکل بازرسی استان البرز یادآورشد: باتوجه به جرم انگاری موضوع، سازمان جهاد کشاورزی البرز مستند به قانون موظف است از هرگونه اقدام عملی که منجر به خردشدن اراضی کشاورزی می شود؛ جلوگیری به عمل آورد و مرتکبان را در اجرای ماده سه قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها حسب مورد به عنوان مباشرت یا معاونت درارتکاب جرم تغییر کاربری غیرمجاز، به مراجع ذی صلاح معرفی کند.
به گزارش ایرنا، استان البرز حدود ۶۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد.
نظر شما