به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای خبری نیوزمکس، رئیسجمهور سابق آمریکا روز دوشنبه در رسانه اجتماعی خود موسوم به سوشیال تروث نوشت: بایدن یک احمق تمام و کمال است که برای آزادی پنج شهروند آمریکایی ۶ میلیارد دلار پرداخت کرد در حالی که ایران برای آزادی پنج شهروند خود هیچ پولی پرداخت نکرد.
وی با تمجید از عملکرد خودش در مقام رئیس جمهور آمریکا، ادامه داد: آمریکا ۳ سال پیش بسیار مورد احترام بود، در حالی که در حال حاضر به مضحکه و مایه خنده جهانیان تبدیل شده است.
ترامپ در پست دیگری که در همین شبکه اجتماعی منتشر کرد، نوشت: من ۵۸ گروگان را از کشورهای مختلف از جمله کره شمالی به خانه آوردم و هیچوقت در این راه پولی پرداخت نکردم.
وی تاکید کرد: همه آن کشورها فهمیدند که باید بگذارند شهروندان ما به خانه بیایند! و در پایان، اوضاع به گونهای شد که آنها حتی گفت وگو با درخواست پول را شروع نکردند زیرا میدانستند که به آن نخواهند رسید.
ترامپ گفت: بعد از آن که برای تبادل زندانیان یک بار پول پرداخت کردید، پس در آینده همیشه باید پول پرداخت کنید و گروگانهای بسیار دیگری نیز گرفته خواهند شد.
به گزارش ایرنا، فرایند آغاز آزادسازی داراییهای توقیف شده ایران و تبادل زندانیان میان تهران - واشنگتن پس از ۲ سال گفتوگوهای غیرمستقیم طرفین، روز پنجشنبه ۱۹ مردادماه (۱۰ آگوست) اعلام شد.
آدرین واتسون سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا ۱۹ مرداد ماه اعلام کرد: «ما تایید می کنیم که ایران پنج آمریکایی را که به صورت غیر قانونی بازداشت شده بودند، از زندان آزاد کرده و آنها را در حبس خانگی قرار داده است. اگرچه این اقدامی دلگرمکننده است، اما این شهروندان آمریکایی از جمله سیامک نمازی، مراد طاهباز، عماد شرقی و دو آمریکایی که نخواسته اند نامشان فاش شود، در وهله اول هرگز نباید بازداشت میشدند.»
این مقام دولت جو بایدن افزود: «ما به نظارت دقیق بر وضعیت آنها ادامه خواهیم داد. البته تا زمانی که همه آنها به خانه بازنگردند به تلاش های خود ادامه خواهیم داد. تا آن زمان، مذاکرات برای آزادی نهایی آنها همچنان ادامه دارد و این مذاکرات حساس است. بنابراین، ما جزئیات کمی در مورد وضعیت حبس خانگی آنها یا تلاش هایمان برای تامین آزادی آنها خواهیم داشت.»
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد نیز ۱۹ مرداد ماه خروج زندانیان دو تابعیتی را از زندان اوین تهران در گفتوگو با خبرنگار ایرنا تایید کرد و گفت: این خروج در چارچوب یک توافق با واسطهگری کشور ثالث صورت گرفته است تا طرفین ۵ زندانی مورد نظر را به طور متقابل آزاد کنند و مشمول بخشش قرار دهند.
کاوه لطفالله افراسیابی یکی از این ۵ زندانی غیرقانونی در آمریکا است که بر اساس گزارش رسانه های آمریکایی، متهم به عامل خارجی لابیگر میان ایران و مقامات آمریکایی در سیاست هستهای است. مهرداد انصاری دیگر زندانی غیرقانونی در آمریکا، به اتهام خرید تجهیزات با کاربرد موشکی، جنگ الکترونیکی، تسلیحات هسته ای و دیگر بخشهای نظامی به ۶۳ ماه زندان محکوم شده بود امین حسنزاده دیگر زندانی ایران متهم به سرقت طرحهای مهندسی و ارسال آن به ایران است که در سال ۲۰۱۹ بازداشت شده است. رضا سرهنگپور دیگر زندانی غیرقانونی از سوی آمریکا، متهم به ارسال غیرقانونی تجهیزات آزمایشگاهی به ایران شده و کامبیز عطار کاشانی که به اتهام غیرقانونی ارسال تجهیزات الکترونیک و نرمافزارها به ایران، به ۳۰ ماه زندان محکوم شده است.
این پنج نفر قرار است در قبال آزادی ۵ زندانی دو تابعیتی ایرانی - آمریکایی در توافق تبادل زندانیان آزاد شوند.
نظر شما