به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، جوزپ بورل با انتشار بیانیهای اعلام داشت: برای بازگشت به وضعیت باثبات منطقه، بازگشت به گفتوگو بین جمعیت ارامنه و باکو در قرهباغ احساس میشود.
وی اضافه کرد: این تشدید نظامی نباید به عنوان بهانهای برای مهاجرت مردم محلی مورد استفاده قرار گیرد.
بورل از آمادگی اتحادیه اروپا برای آسانسازی فرایند گفتوگو بین کشورهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان خبر داد.
پیتر استانو سخنگوی اقدام خارجی اتحادیه اروپا نیز در گفتوگو با آرمن پرس خواستار توقف جنگ و ارائه راه حلهای دیپلماتیک در منطقه شد.
وی گفت: ما در حال ارزیابی وضعیت هستیم و تحولات میدانی را زیر نظر داریم. در این شرایط اتحادیه اروپا از اقدامات یکجانبه خودداری خواهد کرد.
فرانسه آغاز عملیات نظامی جمهوری آذربایجان را به شدت محکوم کرد
به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه فرانسه نیز عصر امروز آغاز عملیات نظامی جمهوری آذربایجان در منطقه قرهباغ کوهستانی را به شدت محکوم کرد.
تارنمای این وزارتخانه روز سهشنبه در واکنش به آغاز درگیریهای نظامی در این منطقه، با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «فرانسه آغاز عملیات نظامی آذربایجان در قرهباغ کوهستانی از جمله در مناطق مسکونی و با استفاده از سلاحهای سنگین را به دشت محکوم میکند.»
این بیانیه میافزاید: «هیچ بهانهای نمیتواند چنین اقدام یکجانبهای که هزاران غیرنظامی را تهدید میکند و پیشتر نیز تحت تاثیر ماهها محاصره غیرقانونی بودند، توجیه کند.»
وزارت امور خارجه فرانسه اقدام جمهوری آذربایجان را در تضاد با تلاشهای جامعه بینالمللی برای دستیابی به یک راهحل مذاکره ارزیابی کرده است.
این بیانیه میافزاید: «فرانسه از آذربایجان میخواهد که به سرعت تهاجم خود را متوقف کند و به قوانین بینالمللی احترام بگذارد. جمهوری آذربایجان یگانه مسئول سرنوشت غیرنظامیان قرهباغ کوهستانی خواهد بود.»
وزارت امور خارجه فرانسه در این بیانیه از درخواست پاریس برای تشکیل فوری نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد خبر داده و آورده است: «فرانسه از نزدیک با شرکای اروپایی و آمریکایی خود همکاری میکند تا پاسخی قوی به این حمله غیرقابل قبول، متناسب با خطراتی که برای امنیت منطقه ایجاد می کند، ارائه شود.»
به گزارش ایرنا، خبرگزاری آذرتاج به نقل از وزارت دفاع جمهوری آذربایجان ظهر سهشنبه گزارش داد که در واکنش به عملیات مینگذاری امروز که به جان باختن تعدادی از اتباع این کشور انجامید، باکو مواضع نیروهای ارمنی این منطقه را هدف قرار داده است.
آذرتاج به نقل از وزارت دفاع جمهوری آذربایجان نوشت: حمله به مواضع نظامی نیروهای ارمنی قرهباغ در واکنش به نقض توافق سه جانبه و به خصوص مینگذاری در جاده فوضولی بوده که به جان باختن ۲ غیرنظامی این کشور منجر شده است.
باکو با متهم کردن نیروهای ارمنی به "وحشتآفرینی" و کاشت مین اعلام کرد: عملیات ضدتروریستی محلی برای سرکوب اقدام های تحریکآمیز و خلع سلاح و خروج نیروهای مسلح ارمنستان از خاک این کشور آغاز شده است.
به نوشته آدرتاج، فرماندهی نیروهای صلحبان روسیه و مرکز نظارتی روسیه – ترکیه در جریان اقدام های جاری قرار گرفته اند.
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان همچنین اعلام کرد که هدف این عملیات نظامی نابودی تاسیسات نظامی ارمنستان است.
تارنمای ارمنستانی "نیوز" نیز به نقل از یکی از نمایندگان مجلس جمهوری خودخوانده آرتساخ (قرهباغ) گزارش داد که نیروهای جمهوری آذربایجان ۳۰ دقیقه است با خمپاره استپاناکرت (خانکندی) مرکز این منطقه را هدف قرار دادهاند.
همچنین وزارت دفاع ارمنستان طی بیانیهای اعلام کرد: هیچ واحد نظامی در منطقه قرهباغ نداریم و اظهارات جمهوری آذربایجان در این زمینه گمراهکننده است.
وزارت امور خارجه ارمنستان نیز از شورای امنیت سازمان ملل و صلحبانان روس خواست مانع از اقدامهای نظامی جمهوری آذربایجان در قرهباغ شوند.
گزارش شده است که شورای امنیت ارمنستان به ریاست نیکول پاشینیان نخست وزیر این کشور برای بررسی عملیات امروز جمهوری آذربایجان تشکیل جلسه داده است.
در همین حال وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو در حال برقراری تماس با ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مورد وضعیت قرهباغ است. وزارت امور خارجه روسیه در ادامه عنوان کرد که توافقات مربوط به قره باغ باید برای حلوفصل مناقشات میان ارمنستان و آذربایجان به جای تشدید اوضاع اجرا شود.
مسکو از ارمنستان و آذربایجان خواست که اقدامات نظامی علیه یکدیگر را متوقف کرده و به حلوفصل دیپلماتیک بازگردند.
خبرگزاری آذرتاج همچنین گزارش داد: وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با پیامک، اطلاعیه و بلندگو از مردم غیرنظامی در قرهباغ خواسته که از اماکن نظامی فاصله گرفته و از "یگانهای نیروهای مسلح ارمنستان" حمایت نکنند.
خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد که جمهوری آذربایجان اعلام کرده برای تخلیه شهروندان منطقه قرهباغ مسیرهایی را اختصاص داده است.
در این میان وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه ای اعلام کرد: تنها راه صلح، خروج کامل نیروهای ارمنی از قرهباغ است.
نظر شما