محمود نظرعلیان در آستانه برگزاری چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار کرد: در چهل سالگی جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران از همه دوستان دست اندرکاری که ۴۰ سال زحمت کشیدند و در دوره های قبل حضور داشتند و منجر به برپایی این جشنواره شدند، خداقوت میگویم. جشنواره تهران یک حرکت فرهنگی هنری است و با حضور جمعی از هنرمندان سالی یکبار اتفاق میافتد و برای ما و آنها از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی افزود: چهل، سن و سال پختگی است؛ چهل عددی است که انسان برخی مشکلات، نارضایتیها و کوتاهیها را پشت سر میگذارد و به ایستادگی میرسد، چهلسالگی، سال بلوغ جشنواره تهران است. امیدوار هستم جشنواره با حضور دوستان سینماگر از کل کشور به خوبی برگزار شود.
بازیگر فیلم سینمایی «سه کام حبس» عنوان کرد: انتظار میرود فرصتهای بیشتری برای دیده شدن آثار در این جشنواره همواره فراهم باشد، دوستان فیلمساز سینمای کوتاه امیدشان به دیده شدن در جشنواره است و پاسخ به این سوال که آیا اثرمان دیده میشود یا میتوانیم برای کار بعدی حمایتی شویم؟ اگر مراکز فرهنگی در تمام کشور کمک کنند و حامی باشند تا اکران فیلم کوتاه نه تنها در جشنواره که یک اتفاق مستمر باشد بسیار خوب است. اگرچه در گذشته و در مقاطعی این اکران و در جریان بوده اما طبق روال معمول رخ نداده است. امیدوار هستم حداقل برای چهلمین سال برگزاری این جشنواره به این مهم دست یابیم.
نظرعلیان گفت: همچنین بهتر است جشنواره از سوی مراکز و سازمانهای غیرسینمایی هم حمایت شود، این رویداد برای همه جوانان و مردم است. هریک از ما در آن سهمی داریم به شخصه همیشه سعی کرده ام کوتاهی نکنم و در مسئولیت خود به کمک دوستان و فیلمسازانم بیایم.
بازیگر فیلم سینمایی «زیر نور ماه» افزود: موضوع دیگر اهمیت کار آفرینی برای بچههای جوان در این جشنواره است؛ دنیای سینمای کوتاه برای دیده شدن و نمایشآثار مخاطبینش کمی محدود است. ای کاش دست اندرکاران فرهنگیهنری کشور تصمیماتی بگیرند که فرصت فیلم کوتاه برای عموم مردم توسعه پیدا کند و این آثار دیده شوند و فقط برای برگزاری جشنواره زمان و انرژی نگذارند، جشنواره تهران باید همه گیر شود و گستردگی بیشتری داشته باشد، صدا وسیما، سازمان سینمایی سوره، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همه باید پای کار باشند و برای اکران آثار و رونق هرچه بیشتر این رویداد کمک کنند.
این هنرمند خاطرنشان کرد: به نظرم نمایش فیلمها بعد از جشنواره هم خیلی مهم است. کافهها و مراکز فضای خیلی خوب و کمک کنندهای برای به نمایش گذاشتن آثار دارند و باید از فرصتی استفاده کرد. فیلمسازان در تهران آثار یکدیگر را تماشا، نقد و بررسی میکنند اما ای کاش این فضاها در شهرستانها هم رونق بگیرد و مراکز کمک کنند. بارها گفتهام که وزارت ارشاد میتواند برخی از سکانسهای فیلمهای برگزیده را در ابتدای اکران فیلمهای سینمایی در سینماها به عنوان تبلیغات نمایش دهد و این یک راه خوب و مناسب برای داوت مردم به تماشای آثار کوتاه است.
وی تاکید کرد: بالاخره کاری که ساخته میشود باید دیده و در ادامه نقد و بررسی شود. از اهالی سینمای جوان خواهش میکنم در جشنواره حضور داشته باشند و با حضور خود به این رویداد فرهنگی اهمیت و ارزش بیشتری بدهند.
بازیگر «گورکن» درباره اهمیت وجوه رسانهای در برگزاری جشنواره توضیح داد: موضوع دیگر تعامل رسانهها با جشنواره است؛ اطلاع رسانی جز وظایف اهالی رسانه است، تا به این لحظه دوستان خیلی خوب پیشرفته اند ولی میتوانند بیشتر از اینها در سراسر کشور کار کنند، بارها این مطلب را بیان کردهام؛ ما آینده سینمای ایران را در وجود و فعالیت فیلمسازان جوان میبینیم، آینده در دست دوستان فیلمساز ما است؛ از این جهت باید مسائل و دغدغهها را بیان کنیم تا وظیفه اجتماعی خود را به درستی انجام داده باشیم.
چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار از ۲۷ مهر تا دوم آبان برگزار میشود.
نظر شما