به گزارش ایرنا، «عبدالرضا حاج علی بیگی» عصر چهارشنبه در هشتمین پیش نشست این همایش در شهرستان ساوه اظهار کرد: در جریان داوری ٣٩ مورد از این مقالات برای سخنرانی و پوستر انتخاب شده است.
وی با اشاره به اینکه این همایش بهمنظور جلوگیری از بروز مخاطرهها به هویت ملی برگزار میشود افزود: تاکنون هشت پیش نشست برای این همایش برگزار شده و سایر شهرستانهای استان تا آبان ماه سالجاری نیز میزبان پیش نشستهای دیگر خواهند بود.
معاون توسعه و مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی نیز در این نشست با بیان اینکه بسیاری از جوامع فرهنگ را اساس پیشرفت خود میدهند، افزود: هماکنون در جامعه جهانی کشورهایی که در حوزه فرهنگ سخنی برای گفتن دارند از اعتبار ویژهای برخوردار هستند.
«عباسعلی وفایی» یادآور شد: تمدن محصول و زایش تولیدات معنوی و مادی بشری است و هیچ تمدنی بدون فرهنگ، فکر و جنبههای مدنی که عناصر فرهنگ یک جامعه هستند، شکل نمیگیرد.
وی افزود: تمدن و فرهنگ مکمل همدیگر بوده و وجود یکی بدون دیگری عقیم بوده این شاکله را نشان میدهند به عبارتی اگر این ۲ در جامعه بهصورت همزمان به رشد و نمو برسد تمدن شکل خواهد گرفت.
وفایی گفت: ایران در زمره کشورهایی بوده که در حوزه تاریخ تمدن به نام است و سه مولفه اصلی علم، دانش و دین را در تمام اعصار تاریخی در تمدن خود حفظ کرده است.
وی حضور دانشمندان و فرهیختگانی همچون ابنسینا، خیام و زکریای رازی و صنایع هنری تاریخی در معماری و ابزارآلات ساخته دست را نشانه بارز جایگاه علم و صنعت در تمدن ایران اعلام کرد و گفت: یکتاپرستی در دوران قبل و بعد از اسلام را مهمترین خصیصه شکلگیری تمدن در این کشور است.
وفایی یادآور شد: امروز نیز تمدن نوین اسلامی با تکیه بر تاکیدات رهبر معظم انقلاب و بر اساس این سه مولفه در حال شکلگیری بوده و قادر است حرفهای خود برای تشنگان دانایی جهان ارایه کند.
در این پیش نشست چهار مورد از مقالات منتخب هیات داروان همایش ملی هویت و پیشرفت ارائه شد که شامل فهرست واره آثار و تالیفات چند تن از دانشمندان دینی حوزوی در دوران تاسیس شهر اراک اثری از «فاطمه کوهی» و بررسی مولفههای اثرگذار دانشگاهی در بازسازی هویت استان مرکزی اثری از «زهرا قربانی»، مفهوم هویت و ارتباط هویت انقلابی و آموزههای قرآنی با تاکید بر دیدگاه آیتالله جوادی املی اثر «نجیبه کرمی» و تاثیر حوزههای علمیه ساوه در هویت دینی اثر «سمیه رضا پوریان» بود.
مفهومشناسی هویت و پیشرفت ارتباط هویت اسلامی، ملی، قومی و انقلابی با یکدیگر، ارتباط هویت انسان و فطرت الهی او از منظر فلسفه و عرفان اسلامی ارتباط هویت انقلابی و الگو نماییهای قرآن ارتباط هویت انقلابی و تمدن نوین اسلامی ارتباط هویت قومی و تمدن نوین اسلامی مولفههای هویت قومی و انقلابی در استان مرکزی مولفههای هویت دینی، تاریخی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی فضای گفتمانی و نقش آن بر شکلگیری هویت تحلیل و فرا تحلیل نظری مفهوم هویت از جمله محورهای این همایش است.
از دیگر محورهای این همایش مطالعات آسیبشناسانه هویت و پیشرفت در استان مرکزی در ارتباط با رسانههای فراگیر سیاستهای حکمرانی و قانونگذاری آموزشوپرورش، حوزه و دانشگاه صنعت، کشاورزی و اقتصاد هنرهای هفتگانه ورزش همگانی، پهلوانی و قهرمانی معماری و شهرسازی مساجد و هیئات مذهبی میراث فرهنگی و آدابورسومات محلّی مفاخر دینی، علمی، سیاسی، هنری و مفاخر عرصه جهاد و شهادت بهداشت، سلامت و جوانی جمعیت محیطزیست و اکوسیستم است.
آیین اختتامیه این همایش آبان ماه سالجاری در شهرستان اراک برگزار میشود.
نظر شما