کلمه طیبه بسیج و روابط اقتصادی منطقه ای

۳۰ شهریور ۱۴۰۲، ۱۱:۱۵
کد خبر: 85234830
کلمه طیبه بسیج و روابط اقتصادی منطقه ای

تهران - ایرنا - در آستانه هفته دفاع مقدس و هفته وحدت و با مدد گرفتن از ارواح طیبه شهدا و نیز با همت و اراده مسئولان بسیجی دولت و سازمان بسیج مستضعفین؛ برنامه عملیاتی و اجرایی استفاده از ظرفیت بسیج و فرهنگ بسیجی برای پیشبرد برنامه های کلان و خرد اقتصاد ملی؛ آغاز شد.

نقطه شروع این همکاری، امضای تفاهم‌نامه همکاری بود که از امروز اجرای آن در دستور کار بخشهای مختلف وزارت اقتصاد و سازمان بسیج قرار خواهد گرفت.

به هنگام بررسی انگیزه های چرخش سرمایه در جهان با عواملی همچون حفظ ارزش پول ملی و تضمین بلندمدت بازارهای صادراتی؛ تجمیع منابع و استفاده از امتیازات و ظرفیتهای پراکنده برای حداکثر سازی سود؛ تامین نیازهای راهبردی و البته ایجاد امکان زندگی بهتر و تحقق آرمان های فردی و اجتماعی؛ مواجه می شویم.

فرهنگ و رویه بسیجی محدود به مرزهای سیاسی و جغرافیایی ایران نیست بلکه در یک نگاه حداقلی پهنه ای عظیم از شبه قاره هند و مرزهای غربی چین تا ساحل مدیترانه و شمال آفریقا را در بر می گیرد. بسیج و فرهنگ و رویه بسیجی این ظرفیت را داراست که مبتنی بر اصل «رحماء بینهم» همفکران و همراهان اعتقادی خود را یافته و حول یک محور و انگیزه مقدس؛ زنجیره های ارزش اقتصادی را با بکارگیری مزیت‌ها و ظرفیتهای تک تک بازیگران با هدف حداکثرسازی قوه و توان امت مبتنی بر اصل «وَأَعِدُّوا۟ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةࣲ» ایجاد نماید.

چشمی امین تر و کارآمدتر از بسیج و فرهنگ بسیجی برای شناخت ظرفیتها و مزیتها از یک سو و کمبودها و نواقص و نیازها از سوی دیگر و بعد ایجاد زمینه بکارگیری ظرفیتها و مزیتها برای رفع نیازها و کمبودها و در نتیجه افزایش سطح توانمندی اقتصادی کشور؛ وجود ندارد.

هسته های بسیج که در جای جای میهن اسلامی حضور دارند می توانند در راستای سیاست مردمی سازی اقتصاد به یاری دولت برآمده از خود آمده و به صورت سازماندهی شده آخرین وضعیت زیرساختها و نیازهای هر منطقه را برای برنامه ریزی دقیق و بهینه و تخصیص و تجمیع امکانات و ظرفیتهایی که تنها محدود به مرزهای جغرافیایی ایران نیست؛ استخراج نمایند.

پس از شناسایی؛ اولویتهای مبتنی بر واقعیتها مشخص می شود. فرهنگ ایثار و ازخودگذشتگی بسیجی به کمک می آید تا منابع محدود موجود به صورت تجمیعی در حوزه ها و مناطقی خاص که می توانند چرخ پیشرفت کشور را با سرعتی بیشتر و با بهره وری بالاتر به حرکت در آورده و نسبت به سایر مناطق و حوزه ها امکان و ظرفیت بیشتری را برای قرار گرفتن کشور در نقطه کانونی جلب و جذب امکانات همفکران و همراهان اعتقادی منطقه عمومی غرب آسیا و شمال آفریقا (حوزه نفوذ امت اسلامی) ؛ ایجاد نمایند؛ متمرکز گردد.

بتدریج در این مسیر محور مقاومت اقتصادی ایجاد شده و روز به روز به حول و قوه الهی تقویت می شود و حالا سایر قدرتهای بزرگ و متوسط جهانی ناگزیر خواهند بود نسبت خود را با این بلوک قدرتمند و توانمند تعریف نمایند. چنین مجموعه ای قادر است هم منافع مشترک با هسته های قدرت خارج از خود تعریف نماید و هم حتی از داخل اردوگاه‌های رقیب به نفع خود یارگیری نماید.

** علی فکری معاون وزیر اقتصاد و رییس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha