مدارس لاکچری وشهریه های نجومی؛ خانواده های چند دانش آموزی چشم انتظار حمایت اند

یاسوج- ایرنا- مدارس به عنوان رکن اصلی ارائه خدمات تعلیم و تربیت هستند و این روزها ثبت نام دانش آموزان و پرداخت شهریه های سنگین خانواده هایی را که چند فرزند دانش آموز دارند را تحت فشار قرار داده است البته که در دولت سیزدهم قانون حمایت از خانواده ها رنگ واقعیت به خود گرفته و در این راستا چشم انتظار حمایت دولت از خانواده های چند فرزندی هستند.

به گزارش ایرنا، وضعیت فضای آموزشی در شهرستان بویراحمد به خصوص شهر یاسوج بحرانی است چرا که در برخی از کلاس های درس تعداد دانش آموزان به بیش از ۴۰ نفر افزایش می یابد همین امر نیز سبب اجبار برخی خانواده ها به سمت مدارس غیردولتی شده است.

به گفته مدیرکل نوسازی و توسعه و تجهیزمدارس کهگیلویه وبویراحمد سرانه آموزشی شهرستان بویراحمد به ویژه شهر"یاسوج"، حدود سه متر مربع است و با توجه به مهاجرپذیری مرکز استان و کمبود فضای آموزشی در این شهر، اولویت نوسازی مدارس استان تلاش برای رفع این مشکل است.

اینک با توجه به کمبود فاحش و محسوس فضاهای آموزشی دولتی و در آستانه ماه مهر بسیاری از خانواده ها به خصوص چندفرزندی به شدت از وضعیت شهریه های بالای برخی مدارس غیردولتی گلایه دارند ضمن آنکه این خانواده ها دغدغه هایی دیگری به ویژه پرداخت شهریه همچون خرید لباس فرم، لوازم التحریر، سفارش کتب درسی، کیف و کفش، سرویس مدرسه و موارد مشابه را نیز دارند.

وضعیت معیشت خانواده ها و تعداد فرزندان آن ها متفاوت است اما وضعیت خانواده هایی که چند فرزند دانش آموز دارند و باید این اقلام را برای همه آن ها تامین کنند کمی سخت به نظر می رسد.

این روزها ثبت نام در مدرسه دولتی با معلمان خوب کار نسبتا سختی به نظر می رسد و این مهم سبب سوق دادن والدین برای نام نویسی فرزندانشان در مدارس غیر دولتی می شود.

مدارسی که شهریه هایی سر به فلک کشیده دارند و ثبت نام در آنها نیاز به پول خوب دارد اما از توان والدینی که وضعیت مالی خوبی ندارند و صاحب چند فرزند هستند بر نمی آید.برای سال تحصیلی پیش رو بیش از ۲۷ هزار دانش آموز در سال تحصیلی جدید در مدارس غیر دولتی ثبت نام کرده اند.

شهریه مشخص شده برای مدارس غیر دولتی درمقطع ابتدایی میانگین هزینه ۶۳ میلیون و ۷۰۰ هزار ریال و مدارس متوسطه اول کمترین دریافت شهریه ۶۳ میلیون ریال و حداکثر ۱۲۵ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال است.

برای دانش آموزان متوسطه دوم حداقل ۷۷ میلیون ریال و حداکثر ۱۲۸ میلیون و ۶۰۰ هزار ریال است که مدیران این مدارس به ایت اعداد اکتفا نکرده و شهریه های گزاف از دانش آموزان می گیرند.

اجرای قانون حمایت از خانواده و رشد جمعیت جزو اولویت کاری دولتمردان در کهگیلویه و بویراحمد است و گام های خوبی هم در این رابطه در خصوص ارائه تسهیلات برداشته شده است.

چنانچه حمایت از خانواده های دارای چند فرزند دانش آموز که وضعیت معیشتی مناسبی ندارند، هم جزو این قانون قرار گیرد قدم بزرگی برای حمایت از خانواده ها برداشته خواهد شد.

شهریه مدارس غیردولتی براساس خدمات ارائه شده تنظیم شود

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: شهریه مدارس غیردولتی در استان باید براساس خدمات ارائه شده تنظیم، اعلام و اخذ شود.

سید احسان عسکری افزود: متاسفانه مدارسی در سطح استان هستند که سطح خدمات با میزان دریافت شهریه سطح متفاوتی دارد که حتما این موارد در سیاست گذاری های آمورش و پرورش اعمال شود.

وی ادامه داد: در برخی مدارس غیردولتی تقریبا شهریه پرداختی یک دانش آموز برابری می کند با حقوق یک معلم که در این خصوص بررسی حق الزحمه معلمان شاغل در مدارس غیرانتقاعی هم زیر ذره بین آموزش و پرورش باشد.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: نباید مدارس دولتی نسبت به مدارس غیرانتفاعی ضعیف باشند و در مدارس دولتی هم باید استانداردها به خوبی دیده شوند.

عسکری عنوان کرد: نباید شهریه مدارس به نحوی تنظیم شود که خانوارها تحت فشار مالی قرار گیرند و عدالت و انصاف در تعیین نرخ شهریه مدارس غیردولتی دیده شود.

وی گفت: اینکه در همان ابتدای سال هزینه کلاس های تقویتی تحت عنوان شهریه از دانش آموز گرفته شود قابل قبول نیست و اجباری برای فوق برنامه ها در مدارس غیرانتفاعی وجود نداشته باشد.

طبق اعلام آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد، اولیا می توانند هرگونه شکایت از نحوه ثبت نام و هزینه های دریافتی را از طریق سامانه مشارکت های مردمی و اداره ارزیابی عملکرد اداره کل آموزش وپرورش استان کهگیلویه وبویراحمد پیگیری نمایند.

والدین می توانند با مراجعه به لینک https://mosharekatha.ir/home/estelamShahriye و وارد نمودن مشخصات مدرسه غیردولتی یا غیر انتفاعی مورد نظر خود از میزان شهریه مصوب آگاهی یابند.

مدارس دولتی استان از نظر فضا، امکانات و خروجی از غیرانتفاعی ها بهتر هستند

معاون متوسطه آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: مدارس دولتی استان هم از نظر فضا، امکانات و خروجی از غیرانتفاعی ها بهتر هستند البته مدارس غیر دولتی کمک کار آموزش و پرورش هستند.

محمد جمالی آرند افزود: بیش از ۳۰ هزار دانش آموز استان در مدارس غیرانتفاعی تحصیل می کنند، بنده هیچوقت توصیه نمی کنم که دانش آموزان به مدارس غیردولتی بروند.زیرا کیفیت آموزش مدارس دولتی استان قطعا بهتر از مدارس غیر انتفاعی است.

وی تصریح کرد: بیش از سه هزار آموزشگاه در سطح استان پذیرای دانش آموزان است و پیش بینی ما این است که ۱۷۲ هزار نفر روز اول مهرماه در مدارس حضور پیدا کنند.۲۹ شهریورماه نیز با حضور ۱۷ هزار دانش آموز کلاس اولی، جشن جوانه ها برگزار می شود.

قیمت لباس فرم دانش آموزان منطقی تعیین شده است

مدیرکل اقتصادی استاندار گفت: آموزش و پرورش اعلام کرد که اجباری در خرید لباس فرم در سال تحصیلی جدید نیست و دانش آموزان می توانند از لباس فرم سال گذشته خود استفاده کنند اما عده ای از این موضوع برداشت های دیگری کردند.

حسن رضاپور با شاره به تشکیل کمیته ای برای تعیین نرخ لباس مدارس غیردولتی، ادامه داد: در این کمیته با توجه به وضعیت معیشتی مردم قیمت منطقی و معقولی تعیین شده است.

وی افزود: نباید لباس های دانش آموزان از قیمت چهار و پنج میلیون ریال برای پایه های مختلف افزایش یابد و برای حمایت از تولید مقداری قیمت ها را افزایش دادیم لذا در آستانه فصل بازگشایی مدارس باید قیمت تعیین شده اجرایی شود.

وی با اشاره به اینکه ۶۰ خیاط در خصوص دوخت لباس های مدارس در استان فعال هستند، بیان کرد: واسطه خرید لباس فرم دانش آموزان و خیاطان را حذف کردیم.

بازار لوازم التحریر استان حال ناخوشی دارد

رئیس اتحادیه عکاسان و لوازم التحریر در یاسوج گفت: سال‌های قبل مردم در این روزها لوازم‌التحریر مورد نیاز یک سال خود را می‌خریدند، اما با توجه به کم شدن قدرت خرید، امسال خریداران تنها یک عدد از هر قلم کالا می‌برند.

سیروس حجازی پور تاکید کرد: مشتریان بیشتر، اجناس ارزان‌قیمت را می خرند و از طرف دیگر مثل سال‌های گذشته تعداد بالا هم خرید نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه بازار نوشت‌افزارها در ۶ ماهه از سال «اسفند تا مرداد» رونق نسبی را در بازار دارند، ادامه داد: در سال جاری برخلاف سال‌های گذشته هنوز تحرکی در بازار مشاهده نمی‌شود و در نبود مشتری، بازار در سطح عمده فروشی نیز کاهش یافته است.

رئیس اتحادیه عکاسان و نوشت‌افزار یاسوج ابراز کرد: ۱۱۰ واحد صنفی نوشت‌افزار دارای پروانه کسب در یاسوج مشغول به فعالیت هستند.

حجازی پور تصریح کرد: معمولاً بازار نوشت‌افزارها فصلی بوده که بعد از تعطیلی تا بازگشایی مدارس حال بازار این رسته از واحدهای صنفی خوب نیست.

به گزارش ایرنا، توجه به قانون حمایت از"خانواده و جوانی جمعیت"، سبب توسعه کشور می شود و همچنین از بحران‌های جمعیتی نیز کاسته خواهد شد، اما اجرای دقیق و به موقع این قانون نیازمند عزم ملی مردم و متولیان امر است و قطعا حمایت از خانواده های دارای چند فرزند دانش آموز راهگشا خواهد بود.

استان کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲۶ هزار نفر جمعیت،هشت شهرستان و۱۷ بخش و یکهزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه و حدود ۱۷۲ هزار دانش آموز و بزرگسال و در بیش از ۳۰۱۸باب آموزشگاه زیر نظر ۱۴ هزار نفر معلم تحصیل می کنند که از این تعداد دانش آموز، ۱۲هزار در پیش دبستانی و مهدکودک استان حضور دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha