به گزارش ایرنا، احمد وحیدی شامگاه پنجشنبه در نشست شورای اداری شهرستان آستارا گفت: پیشبینی ها برای افزایش نزولات آسمانی طی سال جاری تا ۷۰ درصد بیش از سال گذشته است و کمتر کسی فکر می کرد ۲۷۰ میلیمتر در کمتر از یک شب در این منطقه ببارد.
وی تصریح کرد : در این میان موضوعی که در این روزها مورد غفلت قرار گرفت و گله مندی هایی نیز در این رابطه وجود دارد انجام به موقع لایروبی رودخانه ها و مسیرهای عبوری آب بود که به نظر می رسد به سرعت و به موقع انجام نشده بود تا در زمان بروز سیلاب عبور جریان را تسهیل کند.
وی افزود: لایروبی رودخانه هایی که از مسیر کوهستانی و یا در مسیرهای هموار جلگهای عبور می کنند و با موانعی مانند رشد درختان در داخل رودخانه ها مواجهند باید پیش از اینها انجام می شد و اکنون نیز از استاندار گیلان انتظار است دستورات لازم در این مورد را صادر کند.
وحیدی با بیان اینکه اگر چه بارش باران بی سابقه بود اما مسیر انتقال آب مشخص است و نباید چنین خسارات و پیامدی به دنبال می داشت، عنوان کرد: در حال حاضر برای ما مشخص نیست سیل آستارا چرا چنین خسارت بار بوده و این امر نیازمند بررسی های دقیق و شناسایی چالش ها و مشکلات موجود است.
وی تصریح کرد: یکی از حوادث ناشی از سیل در آستارا که خوشبختانه تلفات جانی به دنبال نداشت حادثه تخریب پل سیبلی و ریزش کوه بود که باید مورد واکاوی و بررسی قرار گیرد زیرا به نظر می رسد باید پیش بینی های لازم از سوی مسئولان انجام می شد تا از بروز این حوادث جلوگیری شود ضمن آنکه باید موارد مشابه نیز مورد بررسی قرار گیرد.
وزیر کشور گفت: پل های مسیرهای اصلی جاده ای از اهمیت ویژه ای برخوردارند و باید آسیب شناسی شوند، این اتفاقات برای پل های شهر آستارا به صورت ویژه و با حساسیت بیشتری مورد بررسی قرار گیرد.
وحیدی تاکید کرد: در مسیرهای اصلی ؛ پلهای سریع الاحداث و پلهایی در کف رودخانه احداث شود تا مشکلات ترافیکی مردم سریعتر حل شود.
وی در مورد مشکلات روستائیانی که منازل آنها در کنار رودخانه ها دچار آسیب شده نیز گفت: این منازل مسکونی اعم از مجاز و یا غیر مجاز خسارت دیده اند و باید به آنها کمک کرد اما باید طی زمانبندی مناسب و مشخصی بررسی های لازم انجام شود تا ساخت و ساز در حریم رودخانه ها انجام نشود.
وزیر کشور افزود: ترمیم و بازسازی آب بندها هم باید با سرعت و در زمان بسیار کوتاه انجام شود ضمن آنکه به روستائیان نیز کمک خواهیم کرد تا مسیرهای دسترسی آنها بازسازی شده و تردد آنها با سرعت بیشتری انجام گیرد.
وی از ستاد اجرایی فرمان امام (ره) هم خواست تا خسارتی که به افراد وارد شده و امکانات و تجهیزات آنها از بین رفته را جبران کند و گفت: هر کجا نیاز باشد هم وزارت کشور کمک های لازم را خواهد داشت.
وحیدی در رابطه با آسیب وارد شده به باغات کیوی نیز گفت: باید برای کشاورزانی که باغات کیوی آنها (زمین یا محصولات) در اثر سیل از بین رفته چاره اندیشی شود و بررسی شود اگر آسیبی به باغ وارد شده خسارت آن جبران شود.
وی تصریح کرد: باید برای شبکه فاضلاب آستارا بعنوان یک شهر بندری و مرزی که به لحاظ صادراتی برای کشور حائز اهمیت است سرمایه گذاری لازم انجام شود، شهرداری این شهر شبکه فاضلاب را تکمیل کند تا انتقال آبهای سطحی از این طریق انجام شود. این اقدامات باید در فرصتی اندک و با سرعت بیشتری انجام شود و وضعیت این شهر به حالت عادی برگردد.
وی در پایان از تلاش های مسئولان استانی برای کمک به سیل زدگان و رفع مشکلات آنها قدردانی کرد.
نظر شما