به گزارش ایرنا، این نشست روز جمعه به وقت محلی در حاشیه هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل و با حضور نمایندگان ۹ کشور دارای تمدنهای کهن برگزار شد تا هرچه بیشتر بتوانند از تمدن و میراث فرهنگی خود محافظت کنند.
در این نشست، بیانیه مطبوعاتی اعضای مجمع تمدنهای کهن که به ابتکار کشورمان تهیه و تدوین شده بود، به تائید کشورهای عضو رسید و پس از آن نمایندگان کشورها به ایراد سخنرانی پرداختند.
امیرعبداللهیان در سخنرانی خود در این نشست، ابتکار مجمع تمدنهای کهن را اقدامی عالی برای جهانی بهتر، فرهنگی تر و صلح آمیزتر توصیف و ابراز امیدواری کرد این مجمع بتواند بیش از گذشته به ایجاد فضای صلح و آرامش، تفاهم و چندجانبه گرایی کمک کند.
وی تاکید کرد که همکاری بین تمدنی و فرهنگی، یک عنصر ارزشمند قدرت نرم برای کشورهای عضو بوده تا بتوانند از آن برای جلوگیری از نزاع و خشونت، افراطی گری و کمک به حل مشکلات جهانی استفاده کنند.
وزیر امور خارجه ایران در ادامه با اظهار نگرانی درباره تداوم قاچاق اموال تاریخی و میراث فرهنگی، بر ضرورت اتخاذ تدابیر لازم جهت جلوگیری از این روند و نیز تدبیر چگونگی بهره برداری از دستاوردهای فناوری و هوش مصنوعی برای خدمت به حفظ میراث فرهنگی ملموس و ناملموس تمدنهای کهن تاکید کرد.
امیرعبداللهیان همچنین توهین چند باره به قرآن کریم و سکوت رضایت آمیز برخی دولتها در قبال آن را ناشی از اهداف سیاسی شوم برای بر هم زدن فضای تعامل و مفاهمه میان ملتها دانست و تصریح کرد جمهوری اسلامی ایران به قوی ترین وجه این اقدامات را محکوم میکند و انتظار دارد دولتهای مسئول با جرم انگاری و پیگرد عاملان این اقدامات شنیع، نقش خود را در حفظ تعامل و تفاهم تمدنی، فرهنگی و مذهبی میان ملتها ایفا کنند.
وزیر امور خارجه در پایان با اشاره به برگزاری نشست وزرای مجمع تمدنهای کهن در تاریخ سی ام آذر سال جاری در تهران، از وزرای کشورهای عضو برای شرکت در این نشست دعوت بعمل آورد.
مجمع تمدنهای کهن از سال ۲۰۱۷ شکل گرفته و جمهوری اسلامی ایران، ارمنستان، ایتالیا، بولیوی، پرو، عراق، مصر، مکزیک و یونان اعضای آن را تشکیل میدهند.
جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۳ میلادی ریاست این مجمع را بر عهده دارد.
نظر شما