به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری با گسترهای برابر با ۱۶ هزار و ۴۲۱ کیلومتر مربع، از جمله بخشهای کوهستانی فلات مرکزی ایران به شمار میرود که در بخش مرکزی رشتهکوههای زاگرس واقع شده است؛ این استان با دارا بودن ۳۲۸ هزار هکتار عرصه جنگلی به عنوان سرزمین بزرگ بلوط شناخته میشود.
دولت سیزدهم برای تحقق عمران و توسعه روستایی اقدامات مناسبی مانند تسریع در روند گازرسانی به روستاهای را در دستور کار قرار داد که در همین راستا، گازرسانی به مناطق روستایی شتاب گرفته است.
در طول ۲ سال اخیر گازرسانی به ۵.۶ درصد روستاها ، ۵.۳۳ درصد طول شبکهگذاری، ۶.۳۲ درصد تعداد انشعابها، ۸.۶۱ درصد تعداد مشترکان، ۸.۳۵ درصد تعداد واحدهای خانگی زیرپوشش و ۱.۲ درصد به جمعیت زیرپوشش شبکه گاز افزایش یافته است.
بههمین منظور چهارمحال و بختیاری هماکنون با شرایط مطلوبی در زیرساختهای گازرسانی روستایی مواجه است که این مهم در کاهش روند مهاجرت روستاییان به شهرها، حفظ و صیانت از منابعطبیعی و آبخیزداری و محیطزیست با جایگزینی گاز طبیعی بهعنوان یک سوخت پاک، افزایش سطح بهداشت عمومی، کاهش مصرف فراوردههای نفتی و افزایش رضایتمندی مشترکان گاز طبیعی بهویژه در مناطق روستایی مواجه شده است که نقش مستقیم در بهبود شاخصهای توسعهای و حرکت به سمتوسوی توسعه و پیشرفت دارد.
تامین سوخت مهمترین عامل قطع درختان جنگلی است
یکی از روستاییان ساکن در حاشیه جنگلهای شهرستان کوهرنگ چهارمحال و بختیاری میگوید: تامین سوخت مهمترین عامل قطع درختان جنگلی و بوتههای مرتعی در این استان است و در صورت تامین سوخت جایگزین، استفاده از چوب درختان جنگلی نیز به شدت کاهش مییابد.
علیمحمد رحیمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: روستاییان مجبورند برای تامین سوخت مورد نیاز خود بهویژه در فصل زمستان درختان جنگلی را قطع و تکهتکه کنند که قطع درختان علاوه بر خطرات احتمالی فراوان برای روستاییان، باعث تُنُک شدن پوششهای جنگلی میشود.
رحیمی تصریح کرد: گازرسانی به روستاها باعث میشود تا پوشش درختان جنگلی حفظ و نسبت به احیای جنگلهای تخریب شده قبلی اقدام شود و این گازرسانی به روستاها و حفظ جنگلها علاوه بر افزایش سلامت مردم و اهالی منطقه، زمینه ارتقای سطح رفاه در زندگی روستائیان، تقویت زیرساختها، امکان فعالیتهای تولیدی و کاهش مهاجرت مردم روستایی به حاشیه شهرها محقق میشود.
تقویت زیرساختها به افزایش رفاه عمومی کمک میکند
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: وجود و تقویت امکانات و زیرساختها به افزایش رفاه عمومی و ارتقای توان اقتصادی مردم کمک میکند.
کیومرث مرادی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: بههمین منظور گاز یکی از زیرساختهایی است که میتواند شاخصهای مرتبط با سطح زندگی مردم بهویژه در روستاها و مناطق حاشیه جنگلها را ارتقا دهد.
وی افزود: پوشش گازرسانی روستایی در چهارمحال و بختیاری از درصد قابلقبولی برخوردار است که این مهم میتواند در مناطق حاشیه جنگلها و روستایی علاوه بر کمک به حفظ محیطزیست و منابعطبیعی و آبخیزداری، بهعنوان زیرساختی برای ایجاد صنایع تولیدی و فعالیتهای اشتغالزا مطرح باشد.
مرادی تصریح کرد: ارتقای گازرسانی به مناطق روستایی در نهایت میتواند به افزایش سطح درآمد، بهرهوری و سود بیشتر اقتصادی مردم کمک کند و در اقتصاد خانوارها نقشآفرین باشد.
وی یادآور شد: در همین راستا دولت سیزدهم نسبت به تسریع در روند گازرسانی به روستاها بهویژه در مناطق کمترتوسعهیافته مانند چهارمحال و بختیاری تاکید دارد.
بیشترین سوخت ساکنان حاشیه جنگلها از چوب جنگلی تامین میشود
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: بیشترین سوخت مصرفی ساکنان حاشیه جنگلها در این استان از چوبهای جنگلی تامین میشود که در این راستا گازرسانی به روستاهای حاشیه جنگلها میتواند تاثیر مستقیمی بر حفاظت از جنگلهای استان داشته باشد
اصغر احمدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد:میزان وابستگی مردم در تامین سوخت به گاز میتواند در کاهش مصرف چوب و سوختهای جنگلی تاثیرگذار باشد و قطع کردن چوب و سرشاخه درختان جنگلی فقط برای تامین سوخت و فعالیتهای گرمایشی است.
وی یادآور شد: تامین گاز مناطق جنگلنشین چهارمحال و بختیاری به حفظ منابعطبیعی و آبخیزداری مناطق مختلف استان کمک میکند و تامین گاز مورد نیاز روستاییان در کاهش میزان مصرف چوب نقش مستقیم و اثرگذار دارد.
وی گفت: اقدامات برای احیای جنگل، جبران قطع جنگلها را نمیکند و بهترین روش بهمنظور حفاظ پوششهای جنگلی تامین سوخت از طریق مصرف گاز است.
احمدی تاکید کرد: احیای جنگلها از طریق بذرکاری و نهالکاری از مهمترین برنامههای اولویتدار ادارهکل منابعطبیعی و آخیزداری چهارمحال و بختیاری با هدف کمک به اقدامات بیولوژیک برای احیای جنگلها بهشمار میرود.
۹۲.۳ درصد جمعیت روستایی چهارمحال و بختیاری زیرپوشش گازرسانی است
مدیرعامل شرکت گاز چهارمحال و بختیاری گفت: هماکنون ۹۲.۳ درصد جمعیت روستایی این استان زیرپوشش گازرسانی قرار دارد.
جهانبخش سلیمیان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: هماکنون از مجموع ۹۴۳ روستا در چهارمحال و بختیاری ۵۶۹ روستا جمعیت بالای ۲۰ خانوار و ۳۷۴ روستا جمعیت کمتر از ۴۰ خانوار دارند.
وی افزود: هچنین از این تعداد ۶۳۵ روستا شامل ۵۳۱ روستای دارای جمعیت بالای ۲۰ خانوار و ۱۰۴ روستای دارای جمعیت زیر ۲۰ خانوار قابلیت گازرسانی دارد.
سلیمیان تصریح کرد: از این تعداد تاکنون به ۵۵۰ روستا شامل ۴۷۶ روستا با جمعیت بیش از ۲۰ خانوار و ۷۴ روستای با جمعیت کمتر از ۲۰ خانوار گازرسانی شده است.
وی یادآور شد: هماکنون عملیات گازرسانی به ۴۰ روستای چهارمحال و بختیاری در دست اجرا است که از این تعداد ۲۸ روستا جمعیتی بیش از ۲۰ خانوار و ۱۲ روستا دارای جمعیت کمتر از ۲۰ خانوار هستند.
مدیرعامل شرکت گاز چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: ۴۵ روستای قابل گازرسانی در استان باقیمانده است که از این تعداد ۲۷ روستا بالای ۲۰ خانوار و ۱۸ روستا زیر ۲۰ خانوار جمعیت دارند.
وی تعداد روستاهای غیرقابل گازرسانی در چهارمحال و بختیاری را ۳۰۸ روستا دانست و گفت: از این تعداد ۳۸ روستا افزونبر ۲۰ خانوار و ۲۷۰ روستا کمتر از ۲۰ خانوار جمعیت دارد.
سلیمیان تاکید کرد: تاکنون سه هزار و ۳۳۸ کیلومتر شبکهگذاری روستایی برای گازرسانی به روستاهای چهارمحال و بختیاری انجام شده است.
وی افزود: هماکنون ۸۲ هزار و ۲۹۳ انشعاب با ۱۱۱ هزار و ۴۰۴ مشترک گاز روستایی در چهارمحال و بختیاری فعال است.
مدیرعامل شرکت گاز چهارمحال و بختیاری به بهرهمندی ۱۰۸ هزار و ۱۴۲ واحد خانگی از نعت گاز در استان اشاره و تصریح کرد: جمعیت روستایی زیرپوشش گازرسانی در این استان ۹۲.۳ درصد است.
۲۸ روستای چهارمحال و بختیاری در دولت سیزدهم گازرسانی شد
وی یادآور شد: در دولت سیزدهم گازرسانی به ۲۸ روستای چهارمحال و بختیاری انجام شد و تعداد روستاهای گازدار این استان از ۵۲۲ به ۵۵۰ مورد افزایش یافت.
سلیمیان اظهار داشت: در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم طول شبکهگذاری گازرسانی روستایی در چهارمحال و بختیاری سه هزار و ۱۶۹ کیلومتر بوده که با ۱۶۹ کیلومتر شبکهگذاری جدید هماینک به سه هزار و ۳۳۸ کیلومتر رسیده است.
وی گفت: در ۲ سال اخیر تعداد انشعابهای گاز روستایی چهارمحال و بختیاری از ۷۷ هزار و ۳۹۹ مورد با چهار هزار و ۸۹۴ مورد افزایش به ۸۲ هزار و ۲۹۳ انشعاب افزایش پیدا کرد.
مدیرعامل شرکت گاز چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: در این مدت تعداد مشترکان گاز روستایی چهارمحال و بختیاری با هشت هزار و ۸۳۵ مشترک جدید از ۱۰۲ هزار و ۵۶۹ مشترک به ۱۱۱ هزار و ۴۰۴ مشترک رسید.
وی افزود: در دولت سیزدهم تعداد خانوارهای زیرپوشش گازرسانی روستایی در چهارمحال و بختیاری هشت هزار و ۳۳۰ مورد رشد کرد و از ۹۹ هزار و ۸۱۲ مشترک به ۱۰۸ هزار و ۱۴۲ مشترک افزایش یافت.
سلیمیان تصریح کرد: در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم ۹۱.۱ درصد جمعیت روستایی چهارمحال و بختیاری از گاز بهرهمند بود اما این شاخص هماکنون با ۱.۲ درصد افزایش به ۹۲.۳ درصد رشد پیدا کرده است.
وی یادآور شد: از مجموع ۲۸ روستای گازرسانی شده در چهارمحال و بختیاری همزمان با فعالیت دولت سیزدهم، عملیات گازرسانی به ۹ روستای استان در نیمه نخست سالجاری انجام شده است و این روند همچنان ادامه دارد.
مدیرعامل شرکت گاز چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: کاهش روند مهاجرت روستاییان به شهرها با رشد گازرسانی، حفظ و صیانت از منابعطبیعی و آبخیزداری و محیط زیست با جایگزینی گاز طبیعی بهعنوان یک سوخت پاک، افزایش سطح بهداشت عمومی، کاهش مصرف فرآوردههای نفتی و افزایش رضایتمندی مشترکان گاز طبیعی از مهمترین دستاوردهای گازرسانی به روستاها بهویژه مناطق روستایی حاشیه جنگلها در این استان بهشمار میرود.
وی گفت: شرکت گاز چهارمحال و بختیاری تسریع در روند گازرسانی به روستاهای دارای قابلیت گازرسانی را جزو برنامههای اولویتدار خود در دولت سیزدهم قرار داده است.
سلیمیان تاکید کرد: در این راستا شرکت گاز چهارمحال و بختیاری گازرسانی به روستاهای دارای جمعیت کمتر از ۲۰ خانوار واقع در مسیر اصلی گازرسانی را انجام میدهد.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد و هماکنون ۹۲.۳ درصد جمعیت روستایی این استان زیرپوشش گازرسانی قرار دارد.
نظر شما