به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، جمیله علم الهدی همسر آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با رسانه آمریکایی نیوزویک در خصوص اتهامات غرب علیه ایران مبنی بر نبود آزادی برای زنان و نیاز به داشتن حقوق بیشتر برای آنها در داخل ایران گفت: غرب اطلاعات کافی در مورد ایران ندارد. علت این سوءتفاهم نیز نداشتن اطلاعات کافی است. آنها به عمق گسترده روابط بین زنان و مردان ایران نپرداخته اند به همین دلیل است که آنها زنان را با دید غربی می نگرند. روایت غرب در مورد زنان در ایران، موضوعی بسیار سیاسی است.
وی همچنین در مورد وضعیت حقوق زنان در بسیاری از کشورهای غربی اظهار داشت: بیشتر زنان در غرب احساس تنهایی می کنند. این امر به این دلیل است که زنان در غرب از سوی خانواده و ازدواجشان کمتر مورد حمایت قرار می گیرند. زنان به دلیل احساسات بسیار قوی باید احترام زیادی دریافت کنند. اما در غرب، آنها کارهای زیادی برای انجام دادن دارند و باید به اندازه یک مرد کار انجام دهند تا بتوانند حداقل استانداردهای زندگی را داشته باشند. این تفاوت چشمگیر زنان در غرب و زنان در ایران است. در ایران، زنان روابط خانوادگی بسیار نزدیکی دارند.
مصاحبه ای که علی کریم زاده دکتری جامعه شناسی سیاسی آن را قابل قدردانی دانسته و معتقد است: در واقع خانم علم الهدی همسررییس جمهور در مصاحبه خود با مجله آمریکایی نیوزویک در رابطه با دفاع از حقوق زنان در ایران نقطه زنی دقیق کرده است.
رسانه ها و نخبگان در موضوع حقوق زنان در ایران عملکرد ضعیفی داشته اند
عضو هیات علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع) با بیان اینکه به طور حتم جمهوری اسلامی ایران در حوزه حقوق زنان یکی از کشورهایی است که در دنیا به صورت مترقی عملکرد مناسبی تاکنون داشته، در عین حال افزود: این در حالیست که در عین ناباوری ایران در این حوزه از سوی غرب همواره در مظان اتهام است.
کریم زاده در گفت وگو با ایرنا با بیان اینکه اکنون حدود ۷۰ درصد دانشجویان دانشگاه های ما را دختران و زنان تشکیل می دهند و در بازار کار نیز نقش آنها بسیار پررنگ است، گفت: زنان در ایران در همه رشته های دانشگاهی و در حوزه تحصیلات تکمیلی تحصیل می کنند و به مدارج بالا ارتقاء می یابند و هیچ عرصه ای برای زنان ایرانی وجود ندارد که آنها از ممنوعیت تحصیلی یا کاری برخوردار باشند.
وی با بیان اینکه اکنون بسیاری از اساتید دانشگاه، مدیران سطوح عالی دولتی و بخش خصوصی، حوزه مهندسی و پزشکی و علوم انسانی و درصد بالایی از کارمندان دولت و تحصیلکرده های جامعه را زنان تشکیل می دهند، افزود: از این رو اگر در جمهوری اسلامی نقض حقوق زنان وجود داشت که نباید شاهد فعالیت و رشد آنها در بخش ها و حوزه های گوناگون از جمله حوزه اجتماعی در کشور می بودیم.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: متاسفانه بخش مهمی از این مانور و تبلیغات نادرست غربی ها علیه ایران در رابطه با اتهام زنی به ایران در خصوص پایمال کردن حقوق زنان، ناشی از کم کاری نخبگان دانشگاهی و همچنین حوزه رسانه و مدیریت افکار عمومی در جامعه است به طوریکه متاسفانه گاها در ایران هم این گونه تبلیغات منفی باعث شده که حتی افکار عمومی در کشور را تحت تاثیر قرار گیرد.
وی افزود: از این رو در دنیا بر اساس همین تبلیغات رسانه ای قوی اما نادرست غرب حقوق زنان را در ایران قضاوت می کنند.
برتری حقوق زنان در ایران در مقایسه با غرب بسیار بارز است
عضو هیات علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع) ادامه داد: اگر بصورت یک کار پژوهشی مناسب و صحیح، حقوق زنان در ایران با کشورهایی غربی از جمله آمریکا و انگلیس و حتی کشورهای همسایه ایران از جمله عربستان مقایسه شود به طور حتم برتری حقوق زنان در جمهوری اسلامی ایران بسیار بارز و آشکار خواهد شد.
کریم زاده با بیان اینکه اکنون دنیای غرب به خصوص آمریکا در حوزه زنان با حجم زیادی از زنان و مادران زندانی، از هم گسیختگی های خانوادگی، حجم بالای خودکشی و تجاوز و نیز فروپاشی خانواده مواجه است، افزود: اکنو.ن برخی ایالت های آمریکا با ۸۰ درصد طلاق مواجه هستند و این بدان معنی است جامعه زنان هستند که متحمل انواع و اقسام مشکلات، نابسامانی ها و صدمات روحی و روانی می شوند.
وی گفت: زیرا توسعه به سبک غرب، پیوستگی روابط انسانی را در جامعه بهم زده است و سبک لیبرال سرمایه داری به دلیل تاکید بر رشد تولید ناخالص، جامعه و خانواده را دچار اضمحلال کرده است.
کریم زاده اظهار داشت: اکنون سرپرستی حدود ۴۵ درصد بچه های آمریکایی ماحصل طلاق را مادران آنها برعهده دارند و بار تامین هزینه های این بچه ها برعهده مادرانی است که باید چند شیفت کار کنند تا بتوانند مایحتاج خود و فرزندان خود را تامین کنند، لذا بیشترین بار اقتصادی خانواده ها برعهده زنان است و این در واقع فروپاشی حقوق زنان است.
دفاع همسر رییس جمهور از حقوق زنان در ایران نقطه زنی دقیق بوده است
این استاد دانشگاه با اشاره به مصاحبه اخیر جمیله علم الهدی همسر رییس جمهور با رسانه آمریکایی نیوزویک در خصوص اتهامات غرب علیه ایران مبنی بر نبود آزادی برای زنان و نیاز به داشتن حقوق بیشتر برای آنها در داخل ایران، ضمن قدردانی از صحبت های همسر رییس جمهور گفت: در واقع اظهارات خانم علم الهدی در رابطه با دفاع از حقوق زنان در ایران نقطه زنی دقیق بوده است.
کریم زاده افزود: زیرا اگر برای حقوق زنان در ایران بخواهیم کار و جلسات پژوهشی بگذاریم، آمار بسیار مستند و دقیقی در رابطه با حراست از حقوق زنان در جامعه ایرانی وجود دارد که می توان به آنها استناد کرد.
وی با اشاره به بخشی از صحبت های همسر رییس جمهور در مصاحبه با مجله نیوزویک مبنی بر اجباری نبودن کار زنان در ایران و اینکه زنان تحت حمایت همه اعضای خانواده قرار دارند و نقش تعیین کننده ای در حفظ خانواده و همچنین پیشرفت جامعه ایفا می کنند، گفت: این در حالیست که در غرب روابط اقتصادی یک خانواده پنجاه پنجاه است و بیشتر زنان نمی توانند فقط خانه داری کنند و بیرون کار نکنند، آنها هرچند زندگی مشترکی دارند اما نیمی از هزینه های زندگی را باید تامین کنند.
احکام دین مبین اسلام در حفظ حقوق و کرامت زن بسیار مترقی است
عضو هیات علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع) همچنین تاکید کرد: به طورحتم احکام حقوقی و حفظ کرامت زنان در دین مبین اسلام در مقایسه با فلسفه لیبرالیسم و سرمایه داری غرب بسیار متفاوت و البته بسیار مترقی است.
کریم زاده با اشاره به بخشی از صحبت های همسر رییس جمهور در مصاحبه با نیوزویک مبنی بر اینکه بیشتر هجمه غرب علیه ایران سیاسی است، ضمن تایید این موضوع تاکید کرد: متاسفانه جامعه غربی اکنون به هیچ اصولی پایبند نیست و این جوامع به سمت انحطاط و بی هویتی در حرکت است. به طوریکه بر اساس همین مبانی غیرتوحیدی و سرمایه داری که بر پایه آن به ایران انگ نقض حقوق زنان زده می شود از زنان بیشتر استفاده ابزاری می شود.
وی تاکید کرد: جامعه غربی با تبلیغات بسیار پر زرق و برق آزادی زنان، تنها آنها را در قفس گرفتار کرده و جامعه غربی فکر می کند که آزاد است.
این استاد دانشگاه با اشاره به میزان بالای ناهنجاری های جنسی در غرب و حتی به رسمیت شناختن ازدواج زنان با حیوانات گفت: این موارد نشانگر سقوط ارزش های اخلاقی و انسانی است و یا در مسئله تغیر جنسیت باعث شده که حدود ۹۰ درصد از افرادی که تغییر جنسیت می دهند به دلیل ناراحتی های روحی و روانی و فشار اجتماعی دچار بی هویتی و اختلالات روانی شده و در نهایت خودکشی کنند.
نظر شما