تهران در رتبه ۳۴ خوشه‌های برتر علم و فناوری جهان

تهران - ایرنا - تهران که در سال‌های اخیر همواره در بین ۱۰۰ خوشه برتر علم و فناوری قرار داشته در تازه ترین رتبه بندی سازمان جهانی مالکیت فکری (وایپو) رتبه سی و چهارم را در بین ۱۰۰ خوشه برتر علم و فناوری کسب کرده است که بالاترین رتبه در بین کشورهای منطقه آسیای جنوبی و مرکزی است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، سازمان جهانی مالکیت فکری (وایپو) از سال ۲۰۱۷ به صورت سالانه ظرفیت‌های نوآوری شهرها و مناطق جغرافیایی جهان را بررسی و به عنوان بخشی از گزارش سالانه شاخص جهانی نوآوری آن‌ها را رتبه‌بندی می‌کند.

خوشه‌های علم و فناوری نقش مهمی در ارتقای عملکرد نوآوری کشورها دارند و با گردهم آوردن دانش، کسب‌وکارها و کارآفرینان زیست‌بومی ایجاد می‌کنند که ایده‌های علمی امکان عملیاتی شدن داشته باشند.

خوشه‌های علم و فناوری بر اساس تعداد درخواست‌های ثبت اختراع بین‌المللی (ذیل معاهده PCT) و مقالات علمی نمایه شده در WOS در مناطق جغرافیایی ارزیابی می‌شوند.

براساس گزارش وایپو، تهران با ۳۷ درخواست ثبت اختراع و ۹ هزار و ۳۲۰ مقاله علمی به ازای هر یک میلیون نفر در جایگاه ۳۴ دنیا و بالاتر از شهرهایی نظیر ملبورن (۴۲)، مادرید (۴۸)، زوریخ (۴۹)، میلان (۵۰)، تورنتو (۵۲) و استانبول (۵۹) است.

تهران در رتبه ۳۴ خوشه‌های برتر علم و فناوری جهان

تهران در رتبه ۳۴ خوشه‌های برتر علم و فناوری جهان

براساس اعلام معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، دانشگاه‌ تهران با ۱۲درصد، دانشگاه آزاد اسلامی با ۹درصد و دانشگاه امیرکبیر با ۸درصد بیشترین سهم را در انتشار مقالات در شهر تهران داشته‌اند. بر اساس ارزیابی وایپو، در سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲، ۶۳ هزار و ۱۱۳ مقاله در تهران منتشر شده که ۲۵ درصد آن مربوط به حوزه فنی و مهندسی است.

تهران در رتبه ۳۴ خوشه‌های برتر علم و فناوری جهان

طبق گزارش سازمان جهانی مالکیت فکری، برترین خوشه‌های علم و فناوری دنیا در جنوب شرق آسیا در کشورهای ژاپن، چین و کره جنوبی قرار دارند. مناطق یوکوهاما در ژاپن، گوآنژو در چین و سئول در کره جنوبی به ترتیب رتبه اول تا سوم را به خود اختصاص داده‌اند. اولین شهر غیرآسیایی، منطقه سانفرانسیسکو در آمریکا است که رتبه ششم را به دست آورده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha