به گزارش ایرنا، قدرت الله محمدی در یک برنامه تلویزیونی به مناسب گرامیداشت روز آتش نشان (هفتم مهر) افزود: این شغل شاید در جمع بندی و آماری که جامعه جهانی اعلام کرده است، دومین شغل دارای سختی فراوانی در بین مشاغل است.
وی ادامه داد: یک آتشنشان از صبح که راهی محل کار میشود تا ۲۴ ساعت بعد، خانواده او نگران هستند و ممکن است هر اتفاقی برای این آتشنشان بیافتد چون او وارد حادثه و معرکه میشود؛ به قولی زمانی که همه از محل حادثه فرار میکنند و سعی دارند تا خود را نجات دهند، آتشنشانان در حادثه میروند و خود را به آب و آتش میزنند تا جان یا اموال مردم را نجات دهند.
محمدی با بیان اینکه سختی این کار به علت حوادث مختلف است، تاکید کرد: حریقهای مختلف داریم؛ برخی شیمیایی و برخی دیگر دودزا است؛ اینها برای سلامتی آتشنشانها خطرآفرین است و علت شهادت شهدای آتشنشان همین است و غیر از شهدایی که تقدیم کردیم، بیش از هزار و ۲۰۰ نفر هم جانباز شدهاند.
وی ادامه داد: در هفته جاری، سه یا چهار نفر از همکارانم مصدوم شدند و در سازههایی که فرو میریزد و اتفاقاتی که در حین عملیات برای این همکارانم اتفاق میافتد، واقعا کار سخت و پردردسر است و با آسیبهای فراوانی همراه است. آتش نشانان ۲۴ ساعت مدام زیر زنگ حریق میخوابند و در واقع بیخواب و بیدار منتظر هستند که این زنگ چه وقت به صدا درمیآید و نمیتوانند بخوابند زیرا هر لحظه ممکن است این زنگ به صدا درآید.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران تصریح کرد: بیش از ۲۰ تا ۳۰ خدمت از سوی آتش نشانی ارائه میشود و شاید تنها یگانی هستیم که همیشه در حالت آماده باش به سر میبریم.
وی اضافه کرد: از دید شهروندان وقتی صدای آژیر آتشنشانی میآید، تصور میکنند که جایی آتش گرفته است اما صرفاً این نیست؛ از پشت در ماندن یک خانواده یا گیر کردن در آسانسور تا مسائل دیگر در هر حادثهای آتشنشانی ورود میکند.
هر ۴ تا ۶ دقیقه یک تماس با آتشنشانی
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران افزود: نه فقط در تهران بلکه در همه جای کشور، آتشنشانان گوش به زنگ ۱۲۵ هستند و در تهران بین ۴ تا ۶ دقیقه با هر تماس یک شهروند خدمات ارائه میشود.
محمدی گفت: آتشنشانان با یک تماس در هر گوشه تهران، امدادرسانی به شهروندان را انجام میدهند اما باز هم توصیه میکنیم شهروندان، ایمنی را سرلوحه کار خود قرار دهند.
وی اضافه کرد: آمار دقیقی از شهدای آتشنشان در کل کشور وجود ندارد اما به عنوان مثال ۱۷ نفر از آتشنشانان تهرانی در جریان دوران دفاع مقدس به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و ۱۶ نفر از این مردان آتش نیز در جریان حادثه پلاسکو در ۳۰ دی ۹۵ به شهادت رسیدند.
بیسیم مرکز فرماندهی آتشنشانی ۲۴ساعته روشن است
محمدی گفت: بیسیم مرکز فرماندهی آتشنشانی به صورت ۲۴ ساعته روشن است و پهنه جغرافیایی تهران از مرکز فرماندهی اطلاعات کل تهران رصد و حوادث به صورت مستقیم مخابره میشود.
وی افزود: بیسیم تقریبا تا ساعت ۱۲ شب برای خود من نیز روشن است و بعد از ۱۲ شب به خاطر آسایش خانواده خاموش میکنم و گوشی همراه را روشن میگذارم برای این که اگر اتفاقی افتاد از مرکز فرماندهی با خط همراه تماس برقرار شود.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران در مور اینکه خود وی هم در محل حادثهها حضور پیدا میکند؟ گفت: بستگی به حادثه دارد؛ معمولا در حوادث بزرگ و حریقهای سنگین حتما خود را به حادثه میرسانم که هماهنگیهای بهتر و بیشتری بتوانیم انجام دهیم.
وی درباره اینکه دراینگونه موارد فقط برای مدیریت فرماندهی وارد حادثه میشوید؟، تصریح کرد: خود بخشی از کار را به دست میگیرم. هفته پیش در یک حادثه روی بالابر و نردبان تقریبا دو ساعت اطفای حریق انجام دادم.
نظر شما