به گزارش روز چهارشنبه ایرنا و به نقل از تارنمای خبری استار، علی یرلیکایا افزود: ۴۲ هزار و ۸۷۵ نفر از این افراد جزو مهاجر غیرقانونی و ۱۰۵ هزار و ۴۸۸ نفر نیز تبعه خارجی بودند که اعتبار روادید و مجوز اقامت آنها تمام شده بود.
وی اعلام کرد که ترکیه برای ساماندهی و مدیریت جامع مهاجران و اتباع خارجی از اول دسامبر امسال(۱۰ آذرماه ۱۴۰۲) نرم افزار مدیریت سیار مهاجرت را در سراسر ترکیه فعال می کند و در صورت عدم تایید قانونی بودن اقامت اتباع خارجی، افراد شناسایی شده از ترکیه اخراج و دیگر به آنها اجازه ورود داد نخواهد شد.
وزیر کشور ترکیه در پاسخ به این سوال که مهاجران غیرقانونی بیشتر از کدام کشورها به ترکیه می آیند، مدعی شد: اغلب آنها از افغانستان، پاکستان و ازبکستان و به طور عمومی از مرز ایران وارد ترکیه می شوند ولی با فعال شدن نرم افزار جامع مدیریت سیار مهاجرت، مشکل ساماندهی مهاجران و اتباع خارجی حل می شود.
وی از اجرای آزمایشی این نرم افزار در شهر استانبول خبر داد و بیان کرد: این نرم افزار در مدت ۲ ماه استفاده آزمایشی، موفق بوده و به کارگیری آن از اول ماه نوامبر(۱۰ آبان ماه ۱۴۰۲) در شهرهای بورسا، آدانا، ازمیر و آنکارا نیز آغاز می شود و به کارگیری آن با استفاده از ۱۵۳ خودرو و در ۳۰ کلانشهر ترکیه از اول ماه دسامبر آغاز می شود.
یرلی کایا اضافه کرد: ماموران پلیس در همه شهرها، هویت افراد حاضر در خیابان و اماکن عمومی را بررسی و مهاجران و اتباع خارجی فاقد اسناد هویتی و اقامت قانونی را دستگیر کرده و از کشور اخراج خواهیم کرد.
وی افزود: مترجمان و کارشناسان مهاجرت به تعداد کافی برای این امر به کارگیری شده و از سامانههای شناسایی چهره، عکس، ویژگی های بیومتریک و اسکن اثر انگشت نیز برای بررسی حضور قانونی و غیرقانونی افراد مشکوک استفاده خواهد شد.
به گزارش ایرنا، وزیر کشور ترکیه چند هفته پیش شمار مهاجران و پناهجویان خارجی دارای وضعیت حفاظت موقت در کشورش را حدود چهار میلیون و ۸۰۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد سه میلیون و ۲۹۳ هزار و ۹۳۴ نفر اتباع کشور سوریه هستند که در پی جنگ داخلی در کشور خود به کشور ترکیه آمده و در شهرهای مختلف ساکن شده اند.
وی شمار پناهجویان خارجی دارای مجوز اقامت در ترکیه را یک میلیون و ۲۱۳ هزار و ۱۴۳ نفر اعلام کرده و گزارش داد که ۲۹۶ هزار و ۵۱۶ نفر از این افراد دارای وضعیت حمایت بینالمللی هستند.
حضور اتباع خارجی در ترکیه با اجرای سیاست درهای باز اردوغان طی دو دهه گذاشته دنبال شده و بر همین اساس، ترکیه به محل اسکان، زندگی و مهاجرت دوباره اتباع دیگر کشورها تبدیل شده و همین امر سبب انتقاد مردم و مخالفان سیاسی دولت این کشور شده است.
دولت اردوغان در دو دهه گذشته سیاست سفر اتباع خارجی به کشور خود را تا آنجا تسهیل کرد که هم اکنون اتباع کشورهای گرجستان و اوکراین بدون اخذ ویزا و حتی داشتن گذرنامه، تنها با نشان دادن کارت ملی کشور خود می توانند از مرزهای زمینی و هوایی وارد ترکیه شوند.
فراهم کردن زمینه اخذ تابعیت و امکان خرید مسکن و نیز قانونی شدن اقامت طولانی مدت بیش از سه ماه، از جمله سیاستهای مورد انتقاد جریان مخالف اردوغان در سالهای اخیر بوده است به طوری که منتقدان معتقدند که این سیاست موجب برهم خوردن تعادل جمعیتی در برخی استانها و تعدادی از محلات شهرهای این کشور شده است.
نظر شما