چراغ سبز دولت سوناک به بهره‌برداری از میدان نفتی اسکاتلند در بحبوحه اعتراضات اقلیمی

لندن – ایرنا – دولت انگلیس که به دلیل عقب‌نشینی از اجرای برنامه ملی مقابله با تغییرات آب‌وهوایی با انتقادهای داخلی فزاینده‌ای مواجه است، در اقدامی بحث برانگیز با طرح بهره‌برداری از یک میدان نفتی در شمال اسکاتلند موسوم به روزنبک موافقت کرد.

به گزارش ایرنا، ریشی سوناک ادعا می‌کند که توسعه این میدان به تقویت امنیت انرژی این کشور، کمک می‌کند. وزیر امنیت انرژی انگلیس هم در این باره اظهار داشت: «اگرچه دولت در حال سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر است، اما ما به نفت و گاز به عنوان بخشی از این ترکیب در مسیر رسیدن به مرحله صفر خالص (صفر کردن انتشار گازهای گلخانه‌ای تا سال ۲۰۵۰) نیاز خواهیم داشت و بنابراین منطقی است که از منابع خود استفاده کنیم.»

کلر کوتینیو افزود: «ما به حمایت از صنعت نفت و گاز بریتانیا برای حمایت از امنیت انرژی، رشد اقتصاد و کمک برای انتقال به انرژی ارزان‌تر و پاک‌تر ادامه خواهیم داد».

این درحالیست که به گفته رسانه‌های انگلیس، نفت استخراج شده از این میدان قرار است به اروپا صادر و در قالب فرآورده‌های پتروشیمی وارد کشور شود.

میدان رزبنک که در سال ۲۰۰۴ کشف شد، با ظرفیت حدود ۳۰۰ میلیون بشکه نفت، در ۱۳۰ کیلومتری غرب منطقه شتلند (اسکاتلند) قرار دارد. تولید نفت از این میدان برای سال ۲۰۲۶ برنامه ریزی و ادعا شده که روزانه ۶۹ هزار بشکه نفت و ۴۴ میلیون فوت مکعب گاز استخراج خواهد شد.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که توسعه این میدان ۴۵۰ فرصت شغلی ایجاد و ۸.۱ میلیارد پوند سرمایه وارد اقتصاد انگلیس می‌کند.

این تحول در حالی صورت می‌گیرد که دولت سوناک در پی اصلاح برنامه مقابله با تغییرات آب و هوایی با اعتراض‌های فزاینده‌ای در این کشور مواجه است. نخست وزیر انگلیس هفته پیش با طرح این ادعا که این کشور در زمینه مقابله با تغییرات آب‌وهوایی نسبت به سایر کشورهای جهان پیشرو است، اصلاحات گسترده‌ای را در چشم‌انداز اهداف زیست محیطی اعمال کرد.

هم زمان شماری از هم‌حزبی‌های سوناک نامه عدم اعتماد به نخست وزیر را به فراکسیون حزب حاکم محافظه‌کار ارئه کرده‌اند. بوریس جانسون نخست وزیر اسبق انگلیس هم که چندی پیش در پی رسوایی پارتی گیت از کرسی پارلمان استعفا کرد، گفت که سوناک از ترس شکست در انتخابات آتی، برنامه مقابله با تغییرات زیست محیطی را اصلاح کرده است.

دولت انگلیس آذر سال گذشته نیز در اقدامی که طی ۳۰ سال گذشته سابقه نداشته است، با استخراج زغال‌سنگ در معدنی واقع در منطقه کامبریا غربی به بهانه تولید فولاد در این کشور موافقت و ادعا کرد که اثرات توسعه معدن یادشده، بر انتشار گازهای کربنی «نسبتاً خنثی خواهد بود و قابل توجه نیست»

احزاب سیاسی مخالف دولت و گروه های زیست محیطی دولت را به سیاسی کاری با مقوله بحران اقلیمی متهم می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha