به گزارش خبرنگار ایرنا، مجری طرح ویژه تامین آب شهر مشهد شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی روز جمعه در حاشیه آیین بهره برداری از این طرح به خبرنگار ایرنا گفت: طرح انتقال آب از منابع آبی غرب شهرستان مشهد از اسلام آباد تا کَوَردِه (روستایی در بخش مرکزی شهرستان مشهد) و مخزن آب و برق این کلانشهر به منظور مدیریت بهرهبرداری بهینه و تامین کسری نیاز آبی مشهد و با سرمایهگذاری بخش خصوصی از خرداد ماه ۱۴۰۱ آغاز شده است.
علی عبداللهی افزود: در این طرح،۱۲۲ میلیون متر مکعب پساب کیفی شهر مشهد به غرب این شهر منتقل و به جای آن ۱۰۰ میلیون متر مکعب از منابع آب کیفی بخش کشاورزی برای شرب به شهر مشهد انتقال داده می شود.
وی اضافه کرد: خط برگشت انتقال آب از مخزن آب و برق مشهد با قطر هزار و ۴۰۰ میلی متر و به طول ۵۶ کیلومتر در حال اجراست که عملیات لوله گذاری بخش اول آن به طول ۳۰ کیلومتر و تا مخزن «کورده» به پایان رسیده و آماده بهره برداری است.
مجری طرح ویژه تامین آب مشهد گفت: این خط توان انتقال آب شرب در زمان اوج مصرف تا ظرفیت سه هزار و ۱۰۰ لیتر در ثانیه را دارد.
عبداللهی افزود: هزینه تمام شده اجرای این طرح در ۴۶ کیلومتر آن که توسط بخش خصوصی اجرا می شود، ۱۱ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال است و ۱۰ کیلومتر دیگر نیز در ادامه از محل اعتبارات دولتی اجرا خواهد شد.
استان خراسان رضوی در اقلیمی خشک واقع شده و از لحاظ شرایط آبی به شدت وابسته به منابع زیرزمینی است، به طوری که بیش از ۸۵ درصد آب مورد نیاز این استان از منابع زیرزمینی تامین میشود.
هماکنون بیش از ٩٨ درصد شهرستان مشهد و ٩۵ درصد پهنه استان خراسان رضوی درگیر خشکسالی است.
نظر شما