به گزارش ایرنا، داود منظور روز جمعه در آیین بهره برداری از مرحله نخست خط انتقال آب به مشهد از منابع غربی این شهر افزود: با توجه به این که منابع تامین آب برای مشهد در فاصله دوری از این شهر قرار دارند لازم است که طرحهای انتقال، ساخت پمپاژ و آبرسانی برای آن اجرا و تامین اعتبار شود.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر صنایع نیز در شهر مشهد دغدغه تامین آب دارند، ضمن این که خراسان رضوی قطب بزرگ تولید محصولات کشاورزی است و در مجموع باید اعتبار طرحهای مرتبط با تامین آب برای بخشهای شرب، کشاورزی و صنعتی در قالب برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت تامین شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: طرح خط انتقال آب به مشهد از منابع آبی غرب بخشی از طرحهای مربوط به رفع تنش آبی وزارت نیرو است که بسیار طرح مهم و نوآورانه ای بوده و در تکمیل آن پساب مشهد هم مورد استفاده قرار می گیرد و آب به چاه ها هم تزریق می شود.
منظور افزود: در ادامه اجرای طرح انتقال آب به مشهد از منابع غرب، آب چاه هایی که در حال استحصال هستند به مصارف شرب اختصاص می یابد و دولت نیز آمادگی دارد منابع مورد نیاز برای تکمیل اجرای طرحهای انتقال آب به مشهد را تامین کند.
وی وزارت نیرو را جزء وزارتخانه های پیشرو در تامین منابع مالی طرحها ذکر و بیان کرد: وزارت نیرو هیچ گاه به منابع دولتی اکتفا نکرده و علاوه بر جذب اعتبارات بانکی از آورده سرمایه گذاران در قالب طرحهای مربوط به بخش خصوصی بهره گرفته که این موضوع باعث تسریع در اجرای پروژه های آن شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: طرح انتقال آب از کوه های هزارمسجد به مشهد به تصویب دولت رسیده و مجوز آن در کمیسیون ماده ۲۳ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت صادر شده است لذا منابع مالی آن به زودی اختصاص می یابد.
منظور افزود: اعتبار انتقال آب از سد شوریجه و هر طرحی که به انتقال آب به مشهد کمک کند تامین می شود ضمن این که تکمیل طرح انتقال آب از دریای عمان به خراسان رضوی نیز از طرحهای مورد حمایت دولت است که امیدواریم به زودی به بهره برداری برسد.
استاندار خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: مشخصه اصلی مشهد در حوزه آب، اوج بار مصرف آن در تابستان است به طوری که در طول این فصل مصرف آب به ۱۲ هزار و ۷۰۰ لیتر در ثانیه می رسد، لذا در طرحهای انتقال آب به مشهد باید میزان مصرف آب توسط جمعیت این شهر مورد توجه قرار گیرد.
یعقوبعلی نظری افزود:طرح انتقال آب به مشهد در سه لایه تعریف شده است که شامل طرحهای کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت است و طرح میان مدت آبگیری سد شوریجه است که باید هر چه سریعتر تامین اعتبار شود.
وی اضافه کرد: طرحهای کوتاه مدت نیز شامل تصفیه پساب و انتقال آب از منابع غرب به مشهد است، با همه این اوصاف تنش آبی امسال مشهد پشت سر گذاشته شد و انصافا صرفه جویی مردم مشهد در این بازه مناسب بود و همراهی خوبی داشتند.
نظر شما