شبکه خبری المیادین روز جمعه به نقل از رسانه های صهیونیست از توافق میان بایدن و نتانیاهو بر سر حفظ گزینه موسوم به "راه حل (تشکیل) دو کشور " بعنوان بخشی از "به تعبیر آنها - توافقی فراگیر برای عادی سازی روابط میان عربستان سعودی و اسرائیل، خبر داد.
این گزارش حاکی است که کاخ سفید به کابینه رژیم صهیونیستی تاکید کرد که باید "امتیازات بزرگی به فلسطینیان" بدهد و این بخشی از یک توافق فراگیر است که از جمله شامل عادی سازی روابط میان ریاض و تل آویو نیز خواهد بود.
پایگاه خبری صهیونیستی آی۲۴ به نقل از یک مقام بلندپایه رژیم صهیونیستی مدعی شد که دو طرف در جریان دیدار هفته گذشته در نیویورک، ضرورت حضور "طرف فلسطینی در توافق عادی سازی روابط با عربستان سعودی" را پذیرفته و تاکید کرده اند که توافق با ریاض، منوط به امکان رسیدن به یک "توافق صلح" میان رژیم صهیونیستی و فلسطین است.
بایدن در این دیدار مطالبات مشخصی در خصوص آنچه دادن امتیاز به فلسطینیان تلقی می شود، مطرح نکرده و صرفا تاکید کرده است که تل آویو باید گزینه امکان رسیدن به توافق "راه حل دو کشور" را برای خودش حفظ کند.
منابع صهیونیستی به این پایگاه خبری گفته اند که نتانیاهو نیز به طور اصولی تا حد زیادی با این موضع بایدن موافق است با این حال مذاکرات میان تل آویو و ریاض در بخش مربوط به مساله فلسطین، هنوز در ابتدای راه است و مساله اصلی این است که این اصل کلی که مورد توافق بایدن و نتانیاهو قرار گرفته است، چگونه باید به طور عملی و روی زمین اجرایی شود.
از سوی دیگر، در بعد مسائل داخلی آمریکا نیز کاخ سفید از اسرائیل خواسته است که به فلسطینیها امتیازاتی بدهد تا از این طریق حمایت سناتورهای دمکرات را برای توافقی که میتواند شامل یک اتحاد دفاعی میان آمریکا و عربستان سعودی بشود، بدست آورد.
این پایگاه خبری صهیونیست همچنین نوشت که محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی امیدوار است از طریق این توافقها، «حمایت افکار عمومی عربستان و جهان عرب و اسلام را به نفع عادیسازی با اسرائیل بسیج کند».
با این حال، این رسانه اسرائیلی تاکید کرد که مخالفت شدید احزاب راستگرا در کابینه فعلی و حزب لیکود، تهدیدی جدی بر سر حرکت احتمالی نتانیاهو در این مسیر خواهد بود.
به گزارش ایرنا، مقامات و رسانه های صهیونیستی و در راس آنها نتانیاهو نخست وزیر این رژیم این روزها برای دور کردن توجهها از بحران داخلی این رژیم، روی عادی سازی روابط با اعراب حساب ویژهای باز کرده و تقریبا هر روز درباره آن اظهار نظر میکند و بتازگی (۶ مهر) نیز بار دیگر با هدف تبلیغ این مسئله، مدعی تمایل چند کشور برای ملحق شدن به قطار سازش با رژیم اشغالگر شد.
با شروع حرکت قطار سازش میان امارات متحده عربی و بحرین با رژیم صهیونیستی، تبلیغات سیاسی شدیدی از سوی رسانه های آمریکایی – غربی – صهیونیستی و بعضا عربی به راه افتاد که بسیاری از کشورهای عربی از جمله عربستان به این قطار خواهند پیوست، اما با گذشت سه سال از این رویداد، فقط دو کشور آفریقایی مغرب و سودان به این قطار پیوستند و دیگر هیچ کشوری سوار آن نشد، اما سفر اخیر دو هیات صهیونیستی به عربستان، اما و اگرهایی را در اذهان کارشناسان و تحلیلگران منطقه و حتی عربستانی ایجاد کرده است.
پیشتر نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفته بود که بر این باور است امکان توافق صلح با عربستان با همکاری جو بایدن وجود دارد.
این در حالی است که «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی چهارشنبه گذشته در مصاحبه با شبکه «فاکس نیوز» آمریکا شرط عادیسازی روابط با تل آویو را تحقق اهداف فلسطینیان دانست و گفت: مسئله فلسطین برای عادی سازی روابط با (رژیم) اسرائیل مهم است.
کارشناسان پیش بینی میکنند که موضوع برقراری روابط تل آویو با ریاض که نتانیاهو دنبال می کند، باعث گستردهتر شدن تنش و اختلاف در درون کابینه او شود.
نتانیاهو همه تقلای خود را برای بازار گرمی روند سازش و دستیابی به توافق برای برقراری روابط با عربستان انجام می دهد تا آن را به عنوان یک دستاورد مطرح کرده تا شاید بتواند خود را از بحران شدید داخلی گرفتار شده در آن، نجات دهد.
نظر شما