بهگزارش روز شنبه روابطعمومی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی «سعید نیکنام»، افزود: عملیات مرمت شامل بندکشی و تثبیت تزئینات، اندودهای الحاقی پودر سنگ و سیمان بر روی جداره و پاکسازی و بندکشی آجرهای نما، گچکاری حجرهها و تخلیه و بندکشی مجدد، مرمت، پاکسازی و بندکشی آجرهای جداره دیوارها است.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان فراهان با تاکید بر اینکه این بنای تاریخی با شماره ۲۵۸۴، در تاریخ ۲۷ بهمن ماه سال ۸۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، گفت: از نظر طرح اولیه بنا، این امامزاده دارای گنبدی دوپوشه و گسسته گنبد کمخیز داخلی و گنبد هرمی بیرونی است و مصالح ساختمانی آن خشت و ملات و گل است و جرزها از آجر هستند.
نیکنام افزود: بقعه این امامزاده در ۲ دوره ساخته شده است که شامل دوره اول اوایل اسلامی و دوره صفویه و دوره دوم بعد از دوره صفویه تا قاجار است.
وی بیان کرد: نمای خارجی بنای غربی امامزاده در قسمت شمالی و غربی دارای تاقنما با قوسهای جناقی است و در قسمت جنوبی دارای ایوانی الحاقی است.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان فراهان ادامه داد: مصالح کلی تشکیل دهنده نماهای شرقی و غربی عبارتند از خشت، آجر، کاشی، گچ، تیرچوبی، سنگ و ملات گل است و این بقعه دارای تزئینات متنوعی همچون ضریح چوبی روی قبر امامزاده با گرهبندی هشت و چهار ضلعی است.
شهرستان فراهان از توابع استان مرکزی است و در این منطقه بیش از ۳۰ هزار نفر جمعیت زندگی میکنند.
نظر شما