به گزارش روز شنبه ایرنا، المانیتور نوشت که اتحادیه اروپا نظارت خود بر ایرانیان و شرکت های دخیل در تولید پهپادهای رزمی و شناسایی ایران را به شرکت های بین المللی و دیگر کشورهایی که به صورت غیر مستقیم در تامین قطعات ساخت پهپادهای ایران دخالت دارند، گسترش داده است.
المانیتور به نقل از متخصصان امنیتی اروپایی نوشت که به تازگی همکاری و تلاش مشترک بروکسل و واشنگتن در جهت از بین بردن زنجیره تامین قطعات و فن آوری های وارداتی و توقف تولید پهپاد در ایران افزایش یافته است.
سوییس نیز دیروز (۷ مهر) اعلام کرد که تحریم های خود علیه صنایع پهپادی ایران را شدت بخشیده و تحریم هایی را مشابه آنچه که اتحادیه اروپا در تابستان گذشته اعلام کرد، تصویب کرده است.
المانیتور مدعی شد در حالیکه اروپا سالها بر تدابیر محدودکننده اشاعه هستهای تمرکز کرده بود، ایران یک شبکه بازرگانی پنهان برای خرید قطعات و دانش ساخت پهپادهای کم هزینه تدارک می دید.
یک دیپلمات ارشد اروپایی که خواست نامش فاش نشود به المانیتور گفت که در ماه های اخیر همکاری میان اروپا، آمریکا و اسرائیل افزایش یافته و بر خلاف پرونده هسته ای که بروکسل و واشنگتن همیشه هم رای نبودند، اتحادیه اروپا تا حد زیادی مانند آمریکائی ها علیه پهپادهای ایرانی بسیج شده است.
این دیپلمات ادعا کرد: وقتی که روسیه برای نخستین بار از پهپادهای ایرانی استفاده کرد، تلاش های ما در زمینه جمعآوری اطلاعات یا تحریم ها معطوف به شبکه سپاه بود. اما راهبرد ما تغییر کرده است. ما اکنون بر شرکت های ثالث فعال در خاورمیانه، آفریقا، خاور دور و آمریکای لاتین و همچنین افرادی که الزاماً تبعه ایران نیستند، تمرکز کرده ایم.
شورای اتحادیه اروپا ۲۹ تیر با تکرار اتهام بی اساس حمایت نظامی ایران از جنگ روسیه علیه اوکراین، صادرات قطعات به کار رفته در ساخت و تولید پهپاد از اتحادیه اروپا به ایران را ممنوع کرد.
تارنمای شورای اتحادیه اروپا افزود که در نظام جدید تحریم های بروکسل، محدودیت های مسافرتی و انسداد اموال نیز علیه افراد مسئول، حامی یا دخیل در برنامه پهپادی ایران پیش بینی شده است.
اندکی بعد، نبیلا مسرالی سخنگوی سیاست امنیت و امور خارجه اتحادیه اروپا در یک کنفرانس خبری در بروکسل بدون ارائه شواهدی از ادعای ارسال اقلام تسلیحاتی تهران به مسکو، بیان کرد: اروپا از ایران میخواهد ارائه هر گونه سلاح به روسیه را متوقف کند. اتحادیه اروپا به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد.
وی همچنین به ادعای بی پایه و اساس پیشین اتحادیه اروپا در مورد «تحویل پهپادهای ایران به روسیه و به کارگیری آنها در جنگ علیه اوکراین» که مورد محکومیت این اتحادیه قرار گرفته، اشاره کرد.
اواخر مرداد، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در گفتوگوی تلفنی با جوسب بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با انتقاد از رویکرد غیرسازنده بروکسل در تداوم سیاست ناکارآمد تحریمها خاطرنشان ساخت: تحریم اقدامی غیردوستانه در روابط جمهوری اسلامی ایران و اروپاست. بدانید تداوم این وضعیت به نفع اروپا نیست.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در مواضع سیاست خارجی خود با هیچ طرفی تعارف ندارد و همچنانکه با صراحت اعلام کرده، از فلسطین حمایت می کند، به همان صراحت نیز اعلام می کند که راهکار در اوکراین سیاسی است و اتهام بکارگیری پهپاد ایرانی علیه اوکراین کاملا بی اساس است. اوکراین هم تاکنون هیچ سند موثقی برای این ادعا به ما ارائه نکرده است.
نظر شما