گروه آموزش زبان فارسی در دانشگاه کراچی تشکیل می‌شود
خالد محمود عراقی رییس دانشگاه کراچی

تهران- ایرنا- رییس دانشگاه کراچی در پاکستان از امضای تفاهم‌نامه‌ای با دانشگاه اصفهان خبر داد و گفت: بر اساس این تفاهم نامه گروه آموزش زبان اردو در این دانشگاه و زبان فارسی در دانشگاه کراچی تشکیل می‌شود.

به گزارش خبرنگار اعزامی گروه علم و آموزش ایرنا به اصفهان، آیین افتتاحیه اعطای پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص) از روز جمعه ( هفتم مهر) در شهر اصفهان و با حضور رییس‌جمهوری، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، معاون علمی، فناوری و اقتصادی دانش‌بنیان رییس‌جمهوری، معاون اجرایی رییس‌جمهوری، شماری از مقامات استانی و همچنین ۱۳۰ مهمان از ۳۰ کشور جهان از سیاست گذاران علم و فناوری، دانشمندان، خیرین و واقفان، فعالان رسانه‌ای، مدیران اجرایی سازمان همکاری های اسلامی و محیط زیست و سلامت برگزار شد. رویدادی که تا روز چهارشنبه ۱۲ مهر ادامه دارد و با برگزاری مجموعه نشست‌ها و سخنرانی‌های علمی هفته جایزه مصطفی (ص) را در اصفهان شکل می‌دهد.

این جایزه که اساسنامه آن در سال ۱۳۹۱ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید از اولین دوره در سال ۱۳۹۴، نشست‌های و سخنرانی‌های علمی، جلسات کسب‌وکارها با هم، همچنین رویدادهای علمی دیگر را برای مشارکت همه گروه‌های سنی طراحی و برگزار کرده است. بر همین اساس مسابقه دانش آموزی نور برای طرح‌های ابتکاری دانش‌آموزان که تاکنون پنج دوره از آن برگزار شده و جایزه کنز برای دانشمندان جوان مسلمان زیر ۴۵ سال که تاکنون سه دوره برگزار شده، از جمله اقدامات بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) است.

نشست‌های تبادل تجربیات علم و فناوری یا به اختصار استپ (science and technology exchange program) یکی دیگر از اقدامات این بنیاد برای آشنایی بیشتر دانمشندان جهان اسلام با یکدیگر و شبکه‌سازی بین‌ آنها است. نهمین دوره نشست استپ همزمان با آیین اعطای پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص) در مراکز دانشگاهی مختلف در تهران و اصفهان در حال برگزاری است.

گروه آموزش زبان فارسی در دانشگاه کراچی تشکیل می‌شود
نشست استپ، تالار سروش شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان

پروفسور خالد محمود عراقی از مهمانان و یکی از سخنرانان نشست استپ در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا درمورد راهکارهای بهبود مناسبات دانشگاه‌های ایران و پاکستان اظهار داشت: دانشگاه‌ها باید همکاری با یکدیگر را افزایش دهند. در این سفر با دانشگاه اصفهان تفاهم‌نامه‌ای امضا می کنم که بر اساس آن دانشگاه اصفهان گروه زبان فارسی را در دانشگاه کراچی و دانشگاه کراچی گروه آموزش زبان اردو را در دانشگاه اصفهان راه اندازی می کنند و این رشته در این دو دانشگاه تدریس می‌شود.

وی ادامه داد: ما باید دانشجویان هر یک از کشورها را بیشتر برای تحصیل در کشورهای مقابل خود تشویق کنیم. اکنون ما فقط در یک رشته داروسازی در دانشگاه کراچی ۱۵ دانشجوی ایرانی داریم و این فقط یک رشته است. دانشحویان ایرانی در رشته‌های دیگر هم در این دانشگاه تحصیل می کنند.

رییس دانشگاه کراچی ادامه داد: اگر ما دانشجویان را تشویق کنیم و این فقط در سطح دولت‌ها و اقدامات دولتی نباشد، بلکه در سطح همکاری‌های دو دانشگاه با یکدیگر انجام شود و رویکردهای منعطف اتخاذ کنیم، در نهایت دانشجویان بیشتری از هر کدام از کشورهای ایران و پاکستان در رشته‌های مختلف در کشور دیگر تحصیل می‌کنند.

گروه آموزش زبان فارسی در دانشگاه کراچی تشکیل می‌شود

جایزه مصطفی (ص)، رویدادی مهم در جهان اسلام

محمود عراقی درمورد جایزه مصطفی (ص) همچنین نشست‌های علمی استپ اظهار داشت: جایزه مصطفی (ص) یکی از رویدادهای مهم در جهان اسلام است. این جایزه فقط برای ارج نهادن به دستاوردهای یک دانشمند نیست، بلکه در همان حال دانشمندان جوان را تشویق می‌کند که پیشتاز باشند و در حوزه‌های مختلف کار کنند.

وی یادآور شد: این جایزه (و رویدادهای جانبی آن) باعث شده دانشمندان مسلمان و استادان دانشگاه با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. افراد زیادی از هند، ترکیه، تونس و دیگر کشورها در این جایزه حضور دارند که اگر من قصد داشتم هر کدام از آنها را به تنهایی در کشور خود ملاقات کنم زمان زیادی لازم بود ولی در این رویداد می‌توانم آنها را همزمان ببینم و رایزنی کنم.

رییس دانشگاه کراچی تاکید کرد: جایزه مصطفی (ص) جایزه‌ای نسبتا جوان است من اولین بار سال ۲۰۱۵ از آن مطلع شدم ولی این جایزه توانسته جایگاه خود را در جهان بیابد.

محمود عراقی اظهار داشت: دانشگاه کراچی پاکستان یکی از دانشگاه‌های مهم این کشور با حدود ۴۱ هزار دانشجو در ایالت سند است، رییس دانشگاه کراچی فرماندار ایالت سند و مقام رسمی اجرایی این دانشگاه است، خالد محمود عراقی از سال گذشته با حکم فرماندار به این سمت منصوب شده است.

به گزارش ایرنا، آیین اعطای جایزه برگزیدگان پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص) ۲۰۲۳ شامگاه دوشنبه در کاخ چهلستون اصفهان برگزار و طی آن پروفسور «احمد حسن» از کشور مصر و پروفسور «امید فرخ زاد» از ایران به عنوان برگزیدگان جایزه و پروفسور «سامیا خوری»، پروفسور «مورات اویسال» و پروفسور «احمد فوزی اسماعیل» نیز به عنوان برگزیده دانشمندان مقیم کشورهای اسلامی با دریافت جوایز خود تجلیل خواهند شد.

نشست‌های استپ نیز از روز شنبه در چند دانشگاه در تهران و اصفهان و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان آغاز شد و تا روز دوشنبه ادامه خواهد داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha