به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری بعدازظهر امروز یکشنبه - ۹ مهر- میزبان «علیرضا زاکانی» شهردار تهران و عضو کابینه دولت سیزدهم بود تا پاسخگوی مطالبات و دغدغههای شهروندان باشد.
زاکانی در نخستین حضور خود در این مرکز ضمن تبریک ایام ولادت پیامبر رحمت و امام صادق (ع) گفت: مسئولان کشور به ویژه رئیسجمهور و قوای سهگانه در خدمت مردم هستند و افق کشور روشن بوده و مشکلات در حال کم شدن است.
وی تصریح کرد: تهران به تعبیر رهبر معظم انقلاب، خود، یک کشور است و امید است بتوانیم پاسخگوی شهروندان بوده و در مسیر تغییر و تحول گام برداریم.
راه اندازی کارگروه صدای مردم در دستگاههای اجرایی
در ابتدای این نشست، حجت الاسلام صالحی با اشاره به راه اندازی کارگروههای صدای مردم در هر وزارتخانه از شهردار تهران خواست این کارگروه را در نهاد شهرداری هم راه اندازی کند و تفاهمنامه میان شهرداری و مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری امضا و اجرایی سازد.
وی گفت: اداره کل ارزیابی عملکرد و بازرسی ریاست جمهوری در مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری برای تضمین پیگیری رسیدگی به مطالبات مردم فعال است تا افق جدیدی برای پیگیری این خواستهها و در سایه نگاه خالصانه و صادقانه و جهادگرانه شهردار تهران گشوده شود.
رئیس مرکز ارتباطات مردمی ضمن قدردانی از اقدامات شهرداری گفت: مردم از دولت مردمی و نظامی که پیگیر موضوعات مردم بوده، انتظار دارند و رهبر معظم انقلاب هم بر پیگیری این درخواستها همواره تاکید داشتهاند.
حجتالاسلام صالحی از حضور نمایندگان تشکلهای مردمی و حلقههای میانی از نیمه دوم سال در نشستهای پاسخگویی مسئولان خبر داد و گفت: در کنار پاسخگویی برخط وزرا و مسئولان، سه نماینده از تشکلهای مردمی هم دغدغههای خود را به صورت حضوری منتقل خواهند کرد.
در ادامه، زاکانی در پاسخ به مطالبه مسئول موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع و باغ گیاهشناسی کشور، درباره توقف ساختوسازها و بلندمرتبه سازی اطراف این باغ گفت: پروانه این ساخت و سازها پیش از موضوع بحث میراث صادر شده و این توافقات به ابتدای دهه ۹۰ باز می گردد و این پروانه کاملا قانونی و مطابق طرح تفضیلی صادر شده است. پس از طرح تقسیم بین ارتش و شهرداری درباره این زمینها، بارگذاری انجام شده و مسیر قانونی آن مشخص است.
وی تصریح کرد: برای توقف این طرح ساخت و سازها باید دستور قضایی صادر شود و بدون این دستور، شهرداری امکان ندارد ورود کند. چون این طرح حقوق مکتسبه و پروانه رسمی دارد، نمی توانیم ورود کنیم، مگر با تقاضای مالک و یا دستگاه قضایی که در حال حاضر هیچ کدام متقاضی نیستند.
شهردار تهران در پاسخ به دغدغه و مطالبه بانویی از تهران که سرپرست خانوار و به دنبال سرمایه و محل کار در سرای یکی از محلات بود، گفت: شهرداری در ۳۴۷ سرای محله با رویکرد ارائه خدمت برای بهره مندی متقاضیان در حال تحول است و در این مسیر با نگاه به سراهای محله از درآمدی به خدمتگزاری تبدیل خواهد شد.
وی ادامه داد: در تهران ۵ مجموعه به مساحت ۲۳ هزار متر در ۵ ایستگاه مترو تهران در حال توسعه است تا به نمایشگاه عرضه کارهای دستی متقاضیان تبدیل شود.
زاکانی آغاز سلسله آموزشهای ناظر به توانمندسازی کودکان کار و بانوان سرپرست خانوار و نیازمندان به باز توانی را از اقدامات شهرداری در مسیر توانمندسازی خانوادهها برشمرد و گفت: این خدمات تحت عنوان مجموعه کوثر و مرتبط با سازمان خدمات اجتماعی در حال انجام است.
شهردار تهران درباره شناسنامهدار کردن درختان شهر تهران و در پاسخ به شهروندی گفت: سازمان بوستانها در حال پلاکگذاری در درختان در سامانه نهال هستند.
حجاب از مهمترین اولویت های شهرداری تهران است
شهردار تهران همچنین در این نشست با نمایندگان حلقههای میانی و تشکلهای مردم نهاد دیدار کرد و دغدغهها، پیشنهادات و مطالبات آنها را شنید.
زاکانی در پاسخ به مطالبه یکی از شهروندان تهرانی درباره اصلاح و بهسازی بخشی از اتوبان شهری هم گفت: شهر تهران نیازمند ۹۸ اصلاح در نقاط حادثهخیز آن است تا مردم نجات پیدا کنند. با این اصلاحات راه مردم از ۷۹۰ کیلومتر به ۵۷ کیلومتر کاهش خواهد یافت. مجموعه راهی آیتالله حکیم و تعاونی هم از این نقاط اصلاحی است که عملیات آن آغاز شده است.
شهردار تهران در پاسخ به دغدغه یکی از نمایندگان نهادهای مردم نهاد درباره اقدامات شهرداری در حوزه عفاف و حجاب گفت: از ابتدای سال گذشته و پیش از شروع فتنه، موضوع حجاب و عفاف در دستور کار شهرداری بوده است و قرارگاهی با عنوان حجاب و عفاف تشکیل و اقدامات از خود شهرداری شروع شد و تلاش کردیم شرایط افرادی که در شهرداری به مردم خدمت میکنند، از شرایط نُرم جامعه بالاتر رود. در این مسیر برای خواهران گرامی که در شهرداری هستند، مبتنی بر ضوابط، جنبههای یونیوفورم را داشته باشیم تا داخل مجموعه ضابطه مند شود که در مسیر اقدام است.
وی با اشاره به اینکه در محیط تبلیغی شهر هم اقدامات لازم انجام شده است، گفت: در چند نوبت فضاهای عمومی شهر به سمت منطق حجاب و عفاف و بُنمایههای اعتقادی سوق داده شده و در ابزارهای تبلیغی هم در بیلبوردها و هم روزنامه همشهری، این دغدغه پیگیری شد و مورد هجمه هم قرار گرفت.
زاکانی با اشاره به توجه شهرداری در بیلبوردهای خود به ظرفیت سخنان آیتالله شهید بهشتی درخصوص مسئله حجاب و هجمه به وجود آمده پس از آن، گفت: این اقدام و هجمههای پس از آن شاهد مثال برای دغدغه مندی شهرداری درباره موضوع حجاب است.
وی در توضیح اقدامات شهرداری در محیطهای مرتبط با این نهاد هم توضیح داد: باید در این زمینه به فرموده رهبر معظم انقلاب آرمانگرای واقع بین بود.
زاکانی با ذکر نمونهای در این زمینه توضیح داد: در حوزه مترو بالغ بر ۱۵۰ ایسنگاه وجود دارد که روزانه حدود ۲ میلیون نفر مسافر در آن جابهجا می شوند، در حوزه پارک که تعداد آن دو هزارو سیصد و شصت و هشت پارک با مساحت های مختلف است یا در حوزه فرهنگسراها که تعداد آنها بسیار زیاد است، نمی توان کار را با کارمند پیش برد.
شهردار تهران با تاکید بر اینکه موضوع شهرداری قابل مقایسه با هیچکجا نیست، گفت: با وجود انبوهی از وظایف این نهاد تلاشهای گستردهای انجام شده است و برای مثال تنها فروشگاه زنجیره ای در کشور که قانون را اعمال و تذکر میدهد، فروشگاه شهروند است و به این افتخار میکنیم.
زاکانی افزود: به اقتضای توان، وظیفه خود را انجام میدهیم اما عفاف و حجاب موضوع ملی است که حتما باید متن جامعه با آن پیوستگی برقرار کند. در همین زمینه شهرداری گروههای مردمی را در ایستگاههای مترو مستقر و کار ایجابی انجام دادند. در مجموعه باغ کتاب هم اقدامات بدون تنش شهرداری موجب تشکر مسئولان شد.
وی با تاکید بر اینکه عفاف و حجاب هم موضوعی حساس و هم مرتبط با مسئولیت چند دستگاه است، گفت: به فرموده رهبر انقلاب دشمنان در این زمینه برنامه دارند پس برای مقابله باید برنامه داشته باشیم و در این زمینه نیازمند پشتیبانی مردمی هم هستیم.
شهردار تهران گفت: اقدامات این نهاد هم جنبه درونسازی، هم تبیینی و تبلیغی و هم ایجابی داشت و هم به اقتضای شرایط اقدامات پیشگیرانه هم انجام شده و این موضوع به ویژه در واگنهای مترو مورد توجه قرار گرفته است تا بانوان با آرامش بیشتری حضور یابند و رسانه های خارجی فرصتی برای بهره برداری از تعداد معدودی اتفاقات را نداشته باشند.
زاکانی تصریح کرد: ایجاد زمینه مناسب برای حجاب و عفاف به عنوان واجب شرعی و قانونی وظیفه است و همه باید دست به دست هم بدهیم و با تدبیر اقدام کنیم.
وی گفت: مواجهه خوب و مثبت با کسانی که حجاب را رعایت نمیکنند موثر خواهد بود چون بسیاری از این افراد عناد ندارند. باید دشمن را که در پی قرار دادن مردم در برابر مردم هستند، ناکام بگذاریم و در این مسیر از همگان کمک میخواهیم.
به دنبال ارزانسازی تهران هستیم
شهردار تهران درباره اقدامات این نهاد در حوزه مهاجرت معکوس از این کلانشهر توضیح داد: براساس طرح جامع شهری، تهران تا سقف ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر امکان سکنی دارد که هنوز این عدد را ندارد و استان تهران برخلاف شهر تهران مهاجر پذیر است و عدهای به واسطه بیتدبیری و عدم دقت دولت و شورای شهر گذشته و گرانسازی شهر تهران در حال مهاجرت از آن هستند که این مهاجرت معکوس نه به دلیل اقبال مردم بلکه به دلیل اضطرار است.
زاکانی با بیان اینکه در تلاش هستیم شهر تهران را به شهری بهبود یاقته و پیشرفته در ابعاد مادی و معنوی با مشارکت مردم سوق دهیم، گفت: به دنبال ارزان سازی تهران هستیم تا گرههای زندگی مردم باز شوند.
وی درباره مطالبات معوق پیمانکاران هم توضیح داد: شهرداری در آغاز دوره جدید، بالغ بر ۷۰ هزار میلیارد تومان بدهی داشت و تسویه پیمانکاران از دهه هشتاد به تعویق افتاده بود. در انتهای سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ با عمده پیمانکارانی که از سال ۸۹ معوقه داشتند و دارای صورت وضعیت شفاف بودند، تسویه انجام شد. کمنر از حدود ۳ هزار میلیارد تومان برای همین موضوع اختصاص داده شد.
زاکانی ادامه داد: پیش از آغاز مسئولیت بنده، شهرداری دو سال و نیم در تنش مالی بود و سال ۹۹ برای پرداخت حقوق سه ماه پرسنل قرض گرفته شده بود اما در دوره جدید در همان هفته نخست تنش مالی برطرف و همه حسابها به خزانهای واحد منتقل شد و سال گذشته ۱۵۸ درصد تحقق اعتبار داشتیم که ۱۴۳ درصد آن نقد است که در تاریخ بلدیه چنین اتفاقی روی نداده بود.
وی مواجهه فعال و انظباط مالی را دلیل این موفقیت دانست و گفت: بخش زیادی از بدهی ها پرداخت شده و امیدواریم سال بعد عمده آنها هم پرداخت شود و به این ترتیب موضوعی را که شهردار قبل صراحتا در رسانه ملی اعلام کرد و گفت که به دلیل بدهی قادر به ادامه کار نیست، پایان پذیرفته و شهرداری در دوره جدید هم کار کرده و هم بدهی های خود را پرداخت کرده است و در حال ساخت یک آزاد راه دو بزرگراه و خلق ظرفیت هم از اقدامات در دست شهرداری است.
شهردار تهران درباره بهرهگیری از ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان در مبحث پسماندها گفت: نظام جمع آوری پسماند و پیمانکاری پسماند در شهرداری در حال تغییر است. روزانه حدود ۷ هزار تن پسماند و ۳۰ هزار تن نخاله ساختمانی جمع میشود که بیش از ۶۷ درصد آن برای دفن منتقل میشود و شهرداری در تلاش است ابتدا این رقم را به ۳۰ درصد و بعد ۱۷ درصد برساند.
زاکانی با اشاره به اینکه اپلیکیشن "نوماند" از ماه آینده به فرایند تفکیک از مبدا کمک خواهد کرد، گفت: شهرداری در جمعآوری پسماند پنج راهبرد در پیش گرفته است و مناقصههای مربوط به جمعآوری پسماند از هفته آینده آغاز خواهد شد.
وی کاهش تولید پسماند، تفکیک در مبدا، حمل مناسب و مبتنی بر پایههای سلامت محور، بازیافت حداکثری و امحای زیستپذیر را پنج استراتژی شهرداری در فرایند جمعآوری پسماند اعلام کرد و از آغاز مناقصه در این حوزه و همکاری با شرکتهای دانش بنیان خبر داد.
شهردار تهران در پاسخ به دغدغه دیگری از سوی نمایندگان حلقههای میانی درباره نظارت بر ساختوساز گفت: نظام مهندسی و شهرداری هرکدام مسئولیت خاص خود را دارند و همکاری بین این دو بخش میتواند ثمربخش باشد.
زاکانی افزود: وظیفه ما این است که به اقتضای دارا بودن شرایط برای متقاضی پروانه صادر و بر ساخت نظارت کنیم اما نظارت بر کیفیت این ساخت و ساز بر عهده شهرداری نیست و متولی این جنبههای کیفی و فنی دستگاه نظام مهندسی است و در ساختمانی چون متروپل هم از نظر نظارت کمی که وظیفه شهرداری بود و هم نظارت کیفی که وظیفه نظام مهندسی بود، تخلف صورت گرفت.
وی با بیان اینکه پیش از این مواردی این چنین از سوی آتشنشانی و تنها بر مبنای ضوابط ایمنی ویژه آن مجموعه مورد بررسی قرار میگرفت، گفت: موضوع ایمن بودن یا نبودن ساختمان فراتر از ضوابط آتشنشانی است و بر اساس این ضوابط بیش از ۱۲۰ ساختمان ناایمن تشخیص داده و ایمن سازی شد که اکنون به حدود ۸۰ ساختمان رسیده است.
شهردار تهران گفت: هشت مجموعه و نهاد، ۱۶ هزار ساختمان بالای هفت طبقه را مورد بررسی و پایش قرار خواهند داد تا ایمنی آنها مشخص شود. ساختمانها به دو دسته ایمن و ناایمن تقسیم میشود و ساختماهای ناایمن هم به دو دسته قابل بازسازی و غیرقابل بازسازی تقسیم میشود.
زاکانی با اشاره به اینکه بررسی از ساختمان های پرمخاطره شروع شده است، گفت: اقدام بسیار گسترده ای صورت گرفت که متولیان اجرایی آن هر ۸ دستگاه به مدیریت سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری بودند.
وی با تاکید براینکه نه نظام مهندسی و نه شهرداری رقیب هم نیستند، گفت: بهترین راه تضمین امنیت ساختمان این است که با دغدغه و انگیزه ناظران ساختمانها ساخته شود و تخلفات هم از طریق سامانه ۱۳۷ پیگیری میشود.
شهردار تهران در ادامه از راهاندازی سامانه شهرزاد از مهرماه سال جاری خبر داد و گفت: این سامانه ۱۸ خدمت ارائه خواهد کرد که نظارت بر ایمنی سازی ساختمانها هم یکی از این خدمات است.
زاکانی با اشاره به گستردگی ساختوسازهای غیرمجاز و مجروح شدن ۶۷ نیروی شهرداری برای مقابله با این ساخت و سازها از ابتدای سال، گفت: گروهی به ویژه در منطقه ۱۹ از فتنه سال گذشته در کشور و درگیر بودن شهرداری، نیروی انتظامی و دستگاه قضایی، سواستفاده کرده و بالغ بر ۲۰۰ ساختمان به صورت غیرمجاز ساختند.
زاکانی همچنین در پایان این نشست و در گفت و گو با خبرنگاران گفت: در این نشست موضوعات متنوعی، ناظر به حوزه ساختوساز، محیط زیست و فرهنگی و اجتماعی مطرح شد. به دلیل ارتباط مستمر شهرداری با مردم که گاهی به ۱۰ هزار تماس تلفنی هم میرسد، مشکلات آنها در شهرداری احصا و رسیدگی می شود. مسئولان این نهاد هم پیوسته با مردم در ارتباط هستند و ابزارهایی چون ۱۳۷ پلاس و دفتر ارتباطات مردمی در شهرداری نیز در اختیار مردم است.
نظر شما