انقلاب فرهنگی در حوزه سینما

تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جدیدا از طرح «زنگ سینما» رونمایی کرد که بر پایه آن، ۵۰۰ سالن آموزش و پرورش با استانداردسازی پذیرای فیلم‌های حوزه کودک و نوجوان و البته ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دانش‌آموز خواهند بود. بله، درست است با یک انقلاب بزرگ فرهنگی در حوزه سینما مواجه هستیم.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دو روز پیش از یک طرح جدید رونمایی کرد که طی آن، ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دانش‌آموز به شکل جدی‌تری به‌نسبت امروز، درگیر حوزه فیلم و سینما می‌شوند.

در این طرح که هنوز جزئیات زیادی راجع به آن رسانه‌ای نشده و زنگ سینما نامیده شده است، سازمان سینمایی و وزارت ارشاد زمینه تجهیز و استانداردسازی ۵۰۰ سالن سینمایی آموزش و پرورش در سراسر کشور را فراهم کرده و بر اساس تسهیلاتی به دانش‌آموزان و احتمالا خانواده‌های آنان، زمینه رونق بیشتر آثار سینمای کودک و نوجوان و البته افزایش چشمگیر مخاطبان سینما فراهم می‌شود.

اخیرا مدیرکل دفتر توسعه فناوری سینمایی و سمعی بصری سازمان سینمایی از افزایش تعداد سالن‌های سینما در کشور به عدد یک هزار تا پایان دولت سیزدهم خبر داد و گفت: بر اساس تحقیقاتی که با هماهنگی ادارات کل ارشاد استان‌ها داشتیم، ۱۸۸ شهر بالای ۵۰ هزار جمعیت داریم که فاقد سینما هستند.

به گفته محمدرضا فرجی در زمان حاضر، ۳۶۶ سینما و مجموعه سینمایی در کشور فعالیت دارند که نسبت به دولت گذشته بیش از ۳۰ درصد رشد داشته است.

انقلاب بزرگ فرهنگی در حوزه سینما

اما زنگ سینما، یک اتفاق بزرگ و فرخنده در کلیت سینمای ایران است. هم‌اکنون سال‌هاست که عنوان می‌شود، یک سینما در طول سال، به اکران فیلم‌های کودک و نوجوان اختصاص داشته باشد اما این طرح تا به امروز، جنبه عملیاتی پیدا نکرده است. هر چند که اگر هم عملیاتی می‌شد، تاثیر چندانی در کلیت سینما نداشت چرا که با یک یا چند سینما، نه زمینه تهییج بیشتر مخاطب برای فیلم دیدن پیش می‌آمد و نه رونق چندانی برای سینمای کودک شکل می‌گرفت.

این طرح به‌مثابه یک انقلاب فرهنگی بزرگ در حوزه سینما است که به‌موجب آن، هم این گروه سنی، به تماشای فیلم‌های مناسب خود خواهند نشست و هم دغدغه بسیاری از فعالان سینمای کودک و نوجوان در زمینه‌های تعداد سالن و نوع اکران، مرتفع خواهد شد

حالا و بر اساس طرح ابتکاری زنگ سینما، آثار حوزه کودک و نوجوان، این قابلیت را خواهند داشت که علاوه بر سینماهای سراسر کشور، در ۵۰۰ سالن آموزش و پرورش در سراسر کشور نمایش داده شوند. این اتفاق، سبب می‌شود تا عدالت بیشتری نسبت به نمایش آثار این گونه وجود داشته باشد و گستردگی جغرافیایی بیشتری را شامل می‌شود.

از دیگر سو، باید به جنبه فرهنگی این کار نیز توجه ویژه‌ای شود. هم‌اکنون جمعیت هدف بسیاری مشمول این طرح هستند و این اتفاق سبب نوعی فرهنگ‌سازی برای بسیاری از این دانش‌آموزان شده و به‌نوعی آنها را با جادوی سینما و علاقمندی نسبت به این هنر جهان‌شمول آشنا می‌کند.

بعد مهم دیگر این طرح، زمینه‌های اقتصادی آن است که سبب می‌شود تا مخاطبان بیشتری به چرخه سینمایی کشور ورود کرده و سینما علاوه بر اینکه مخاطبان بیشتری پیدا می‌کند بلکه در گیشه نیز با رونق و حرارت بیشتری همراه خواهد بود.

با همین ۳ مزیت می‌توان متوجه شد که با چه طرح خوب و محترمی مواجه هستیم. طرحی که به‌مثابه یک انقلاب فرهنگی بزرگ در حوزه سینما مطرح است و به‌موجب آن، هم این گروه سنی، به تماشای فیلم‌های مناسب خود خواهند نشست و هم دغدغه بسیاری از فعالان سینمای کودک و نوجوان در زمینه‌های تعداد سالن و نوع اکران، مرتفع خواهد شد.

به موجب زنگ سینما است که هم مخاطب و هم فعالان سینمای کودک، راضی خواهند بود و سازمان سینمایی و کلیت وزارت ارشاد نیز توانسته با درانداختن طرحی نو در این زمینه، معضل چند دهه‌ای سینمای کودک در حوزه نمایش و حمایت را پایان داده و آن را به یک قطب بزرگ تبدیل کند که قطعا رونق آن سبب خواهد شد تا تولیدات بیشتری در این حوزه به ثبت برسد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha