فیلم| «خاستگاه قیام علویان» فاقد امکانات رفاهی برای گردشگران مذهبی

نوشهر- ایرنا- بقعه "امامزاده آقامحمد کیا سلطان"به عنوان نخستین پایگاه قیام علویان در مازندران واقع در روستای"صالحان" کجور به علت محرومیت از زیرساخت های مناسب، امکانات رفاهی، خدماتی به توجه بیشتر مسوولان نیازمند است.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ایرنا، برابر اسناد تاریخی، تاسیس نخستین حکومت علویان در روستای تاریخی صالحان کجور نوشهر آغاز شد. چهاردهم آبان سال ۲۴۳ هجری شمسی روز بیعت مردم مازندران با حسین بن زید علوی است و در این روز نخستین حکومت علویان ایران در تبرستان (مازندران) شکل گرفت.

حسن بن زید ملقب به داعی کبیر که در ری زندگی می کرد، توسط امام زاده سلطان محمد کیا به کجور دعوت شد، وی با ورود به مازندران، پس از بیعت مردم در کجور و روستای صالحان سکنی گزید، حسین بن زید نیز داماد امامزاده سلطان محمد کیا بود، این ۲ از نسل امام حسن مجتبی (ع) هستند و امامزاده محمد کیا (دبیرصالحانی) مدتی وزیر حسن بن زید بود.

بیش از هزار سال است که از حکومت علویان در مازندران می گذرد، طبیعت خاص شمال ایران، این منطقه را در اوایل دوران اسلامی، مامنی برای امامزادگان و بزرگان شیعه کرد.

۱۴ آبان ماه سالروز تاسیس نخستین حکومت علویان به نام روز ملی مازندران نامگذاری شده است.

حسن بن زید ملقب به داعی کبیر که در ری زندگی می کرد، توسط امام زاده سلطان محمد کیا به کجور دعوت شد، وی با ورود به مازندران، پس از بیعت مردم در کجور و روستای صالحان سکنی گزید. حسین بن زید نیز داماد امامزاده سلطان محمد کیا بود. این دو از نسل امام حسن مجتبی (ع) هستند و امامزاده محمد کیا (دبیرصالحانی) مدتی وزیر حسن بن زید بود.

رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان های نوشهر، چالوس و کلاردشت گفت : بقعه "امامزاده سلطان آقا محمد کیا " جزو شاخص ترین امامزاده های واجد التعظیم در بخش کجور است که بیش از هزار سال قدمت دارد و اهمیت این امامزاده به واسطه آن است که قیام حکومت علویان در این نقطه شروع شده است.

رشید رضاپور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : این امامزاده متاسفانه مظلوم و مغفول واقع شده چرا که این شخصیت که نقش بسیار ارزنده ای در شکل دهی حکومت علویان در مازندران داشته نتوانسته ایم به درستی وی را به جامعه معرفی کنیم.

این مسوول اظهار کرد : نکته مهم تر هرساله در چنین مناسبتی که به نام روز ملی مازندران و سالروز تاسیس نخستین حکومت علویان در ایران در تقویم کشور ثبت شده و همایش ملی با حضور شخصت های بسیار مهم در این مکان مقدس واقع در روستای صالحان برگزار می شود متاسفانه از امکانات زیرساختی مانند راه دسترسی مناسب، سرویس های بهداشتی، مراکز پذیرایی، اقامتی و رفاهی بی بهره است.

وی بیان داشت : کجور با داشتن موقعیت های ممتازی مانند طبیعت زیبا، آب و هوای خنک مطلوب کوهستانی، جاذبه های تاریخی و گردشگری از دیرباز خاستگاه هزاران مسافر و گردشگر بوده بنابراین در میان این حجم انبوه مسافر گردشگران مذهبی هستند که شوق و ذوق فراوانی برای دیدن و آشنایی با این امامزاده که پایگاه قیام علویان است دارند در حالی که از کمترین امکانات و خدمات بی بهره است.

رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان های نوشهر، چالوس و کلاردشت گفت : سال گذشته بنا به تاکید استاندار و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اقداماتی با مشارکت خیران بابت ساخت پنج واحد در قالب زائر سرا، محوطه سازی و ساخت سردرب امامزاده با صرف ۱.۵ میلیارد تومان انجام گرفت منتهی این اقدامات کافی نیست.

رضا پور ابراز امیدواری کرد : با نشستی که به تازگی با شماری از سرمایه گذاران صورت گرفته بتوانیم در حاشیه مسیر دسترسی به این مکان مذهبی امکاناتی مانند ساخت مراکز پذیرایی، خدماتی و رفاهی فراهم کنیم.

بخش تاریخی و کوهستانی کجور با جمعیت ۱۵ هزار نفر دارای دو نقطه شهری و ۶۴ روستا در جنوب شرقی نوشهر قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha