به گزارش خبرنگار ایرنا شاخصهای این ارزیابی براساس وضعیت تعداد ورزشکار حاضر در اردوی تیمهای ملی، بیمه شدگان ورزشی (ورزشکاران سازمان یافته)، وضعیت تیمهای حاضر در لیگهای کشوری و نتایج کسب شده، میزبانی مسابقات کشوری و نتایج تیمی و انفرادی تعیین شده است.
همچنین در این ارزشیابی که هر سه ماه انجام و هر ۶ ماه نیز اعلام میشود، کسب کرسیهای فدراسیون، برنامههای فرهنگی و جمعیت ورزشکاران سازمان یافته اهمیت فراوانی دارد.
از سوی دیگر، ارسال نکردن اطلاعات، اعزام نشدن به مسابقات کشوری، کاهش ورزشکاران سازمان یافته، برگزارنکردن لیگهای استانی و ارتقا نیافتن سطح داوران و مربیان میتواند نقش مهمی در کاهش رتبه هیاتها در این ارزیابی داشته باشد.
کاراته و فوتبال همچنان پیشتاز
ورزشهای کاراته و فوتبال همواره جزو رشتههای فعال و برتر در بخش قهرمانی به شمار میروند و در ۶ ماهه نخست امسال نیز به لحاظ میزبانی، دورههای آموزشی و جمعیت مشارکت ورزشکاران نیز برتر بودند.
کاراته با میزبانیهای مختلف توانست جزو رکوردداران کشور معرفی شود ضمن اینکه در همین ماههای گذشته مدالهای رنگارنگ ملی و بین المللی را به ویترین افتخارات ورزش همدان اضافه کرد.
کاراته با میزبانیهای مختلف توانست جزو رکورداران کشور معرفی شود ضمن اینکه در همین ماههای گذشته مدالهای رنگارنگ ملی و بین المللی را به ویترین افتخارات ورزش همدان اضافه کرد.
فوتبال نیز همچنان با نزدیک به ۱۰ هزار ورزشکار، جزو پرجمعیتترین رشتههای قهرمانی استان همدان محسوب میشود و همواره میزبان رویدادهای مختلف به ویژه در حوزه دورههای مربیگری بوده است.
در این ارزیابی، کاراته، فوتبال، ناشنوایان، دوچرخه سواری، تنیس، والیبال، شنا و شیرجه و واترپلو، گلف، ورزشهای نابینایان و کم بینایان و کشتی برتر شناخته شدند.
نکته جالب در این ارزیابی بلاتکلیفی ریاست هیات کشتی به عنوان یکی از رشتههای برتر معرفی شده است، ورزشهای بیماران خاص و پیوند اعضا نیز با وجود مدالهای رنگارنگ بین المللی سهمی در برترینها ندارند.
از سوی دیگر هیات نابینایان و کم بینایان بیشترین سهمیه اعزامی این استان به بازیهای پاراآسیایی را دارا است، هر چند در ماههای اخیر دچار چالش با اداره ورزش و جوانان همدان شد اما در نهایت رتبه برتر را نصیب خود کرد.
شنا و شیرجه نیز با تغییر ریاست هیات توانست در همین ماههای اخیر پیشرفتهای خوبی را کسب کند و هم اکنون جزو رشتههای موفق به شمار میرود.
ورزش روستایی پر جنب و جوش در همگانی
اما در این ارزشیابی بخش ورزش همگانی نیز هیاتهای ورزشهای روستایی و بومی و محلی، ورزشهای همگانی، کوهنوردی وصعودهای ورزشی، نجات غریق و غواصی و باستانی به ترتیب حائز رتبههای برتر شدند.
برگزاری همایشهای ورزشی، کنگرهها و سمینارهای علمی ورزشی (استانی و کشوری) ، دورهها و کارگاههای علمی، آموزشی و ورزشی و نیز کلاسهای آموزشی ارتقای مربیگری و داوری از مهمترین امتیازهای این ارزیابی در حوزه ورزشهای همگانی بود.
ورزشهای روستایی، بومی محلی نیز به واسطه برنامههای گسترده در توسعه ورزش روستایی اعم از راهاندازی خانههای روستایی، مسابقات جام نوروز و اوقات فراغت فصل تابستان، توانست برترین هیات در حوزه ورزشهای همگانی شود.
ورزشهای روستایی، بومی محلی نیز بواسطه برنامههای گسترده در توسعه ورزش روستایی اعم از راهاندازی خانههای روستایی، مسابقات جام نوروز و اوقات فراغت فصل تابستان، توانست برترین هیات در حوزه ورزشهای همگانی شود.
همچنین هیات ورزشهای همگانی نیز با زیرپوشش قراردادن بیش از ۴۰ رشته ورزشی همواره پیشتاز در کشور به شمار میرود و فعالیت چشمگیر به ویژه در حوزه ورزشهای روزانه دارد.
برگزاری نخستین دوره مسابقات مینی فوتبال بانوان کشور جزو برنامههای شاخص هیات ورزشهای همگانی استان همدان در ۶ ماهه نخست امسال بود.
کوهنوردی و صعودهای ورزشی همدان در ۶ ماهه نخست امسال، روزهای پرترافیک را در برگزاری برنامههای آموزشی، میزبانیهای کشوری و صعود به ارتفاعات داشت.
اکنون با معرفی رضوان سلماسی فاتح اورست به عنوان رئیس جدید هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی همدان، قطع به یقین شاهد رشد قابل توجه برنامههای این هیات خواهیم بود.
ورزشهای باستانی همدان نیز به واسطه برخورداری از کرسیهای ریاست در فدراسیون زورخانهای کشور، همواره مشارکت بسیار خوب در برگزاری رویدادهای مناسبتی داشته است.
نجات غریق و غواصی نیز با تغییرات مدیریتی، به لحاظ ارتقا سطح دانش مربیان تحول اساسی ایجاد کرده و یکی از دلایل مهم در معرفی به عنوان هیات برتر به شمار میرود.
استان همدان دارای ۵۰ هیات ورزشی فعال و ۸۵ هزار ورزشکار سازمان یافته است.
نظر شما