به گزارش ایرنا، محمد حسین کاظمی روز دوشنبه در جمع اصحاب رسانه افزود: برخی از املاک و زمینهای وقفی رها شده در سطح شهر قبلا کشاورزی بوده و الان در مناطق مسکونی قرار گرفته و برخی نیز موقوفاتی است که توسط شهرداری در طرح ایجاد خیابان قرار گرفته مثل بلوار امام جعفر صادق (ع) که باعث شده موقوفات درآمدی نداشته باشد.
وی ادامه داد: علاوه بر این برخی از عرصه های وقفی در اختیار ارگانهایی مثل مدارس است و چندین سال است اجاره آن پرداخت نشده و یا در بلوار دانشجوی یزد که تعداد زیادی از ادارات بر روی زمین های وقفی واقع شده ، سالها اجاره آن به روز نشده است ، لذا از اداره کل آموزش و پرورش ، استانداری و شهرداری انتظار می رود همکاری کنند تا این اموال وقفی از حالت بلا استفاده خارج و نیات موقوفات اجرا شود.
مدیر اوقاف و امور خیریه شهرستان یزد گفت: هم کنون ۹۸ پرونده حقوقی نیز در حال پیگیری است که شاخص ترین موضوع امسال در حوزه ثبتی با همکاری ثبت اسناد برای صدور اسناد املاک وقفی در محدوده شهرستان یزد بوده که در ۶ ماهه امسال بیش از ۴۷۹ سند تک برگ برای موقوفات صادر شده است.
کاظمی ادامه داد: امسال نیز با هدف جلوگیری از تعرض به موقوفات برای صدور سند تلاش می شود.
وی افزود: ۱۱۰ آب انبار نیز در محدوده شهرستان یزد وجود دارد که حفظ و مرمت آنها پیگیری می شود و هر گونه همکاری را با سرمایه گذاران خواهیم داشت و حاضریم املاک آب انبارها را طبق قانون میراث فرهنگی به سرمایه گزاران تحویل دهیم .
مدیر اوقاف و امور خیریه شهرستان یزد گفت: از ۴ هزار موقوفه شهرستان یزد بیش از ۶۰۰ موقوفه غیرمتصرفی است و افراد متولی آن هستند ، همچنین در یکسال گذشته حمایت از موقوفات غیرمتصرفی در دستور کار بوده و در کنار متولیان در رابطه با مشکلاتی که با ارگانهای دولتی دارند همکار میکنیم.
کاظمی اظهار داشت: از موقوفات شهرستان یزد بیش از ۲۵۰ حسینیه ، ۷۵۰ مسجد و ۱۸۰۰ وقف منفعتی و هزار و ۲۰۰ وقف نیز حوزه علمیه و مدارس و تکایا و دارالقرآن است و بیش از ۸۰ درصد اجرای نیات نیز روضه خوانی و عزاداری ابا عبدالله الحسین (ع) است .
مدیر اوقاف و امور خیریه شهرستان یزد گفت: در شش ماهه اول امسال هشت وقف جدید در شهرستان یزد به ثبت رسیده که یک نفر از واقفان خانم و بقیه آقا هستند .
مدیر امامزاده جعفر (ع) یزد نیز در این نشست گفت: طرح جامع این امامزاده سالها است در کمیسیون ماده ۵ مصوب شده و مجوزهای میراث فرهنگی را نیز دارد اما اهتمامی برای اجرای آن نیست.
حجت الاسلام سید الوالحسن آیت اللهی افزود: در روزهای عادی بیش از هزار نفر و در روزهای مناسبتی نیز تا ۶ هزار نفر در برنامه های امامزاده جعفر (ع) حضور پیدا می کنند و اولین نیاز مردم هم پارکینگ است و مردم مشکل زیادی دارند.
وی اظهار داشت: ادارات دولتی همکاری ندارند و در خواست داریم برای ساماندهی وضعیت عمرانی این امامزاده واجب التعظم همکاری بیشتری صورت گیرد چون برخی از اقدامات از توان ما خارج است .
سیدمهدی حسن زاده، مدیر امامزاده سید صحرا (ع) ( امامزاده سید احمد و سید محمود) یزد نیز در این نشست گفت: امامزادگان همواره محل رجوع اقشار مختلف و به ویژه افراد کمتر برخوردار است و تهیه جهیزیه و بسته های معیشتی و همچنین برنامه های مختلف مناسبتی و فرهنگی در این امامزاده برگزار می شود.
مجتبی حیدری مدیر داخلی امامزاده سید نصرالله (ع) یزد نیز در این نشست گفت: نشست های ویژه خانواده و سبک زندگی و همچنین دوره های مختلف آموزشی برای اقشار و سنین مختلف و همچنین جلسه های مناسبتی در این امامزاده برگزار شده و درمانگاه و مجتمع آموزشی نیز خدمت رسانی می کنند.
نظر شما