ایجاد دهکده لجستیک کلید ساماندهی صادرات و واردات در استان مرکزی است

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: ایجاد دهکده لجستیک کلید ساماندهی صادرات و واردات در این استان است که باید مورد توجه متولیان امر قرار گیرد..

به گزارش ایرنا، فرزاد مخلص الائمه روز دوشنبه در نشست کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی استان مرکزی، افزود: آمار صادرات و واردات گمرکات قابل تحلیل نیست و به زودی این مشکل برطرف می شود.

وی ادامه داد: مصوبه ایجاد دهکده لجستیک در استان مرکزی اخذ شده و با ایجاد این دهکده صادرات و واردات استان ساماندهی می‌شود.

استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: بخش غیر دولتی در نشست کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی استان باید مشکلات و موانع را مطرح کنند و بخش دولتی نیز مسائلی را که حل کرده و یا در حال برطرف شدن است مطرح کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز گفت: اکنون به دلیل عدم رعایت استانداردهای کشور روسیه با وجود علاقه ۲ طرف، صادراتی از کشور ما به روسیه انجام نمی‌شود.

حسن میرزاخانی افزود: تجار ایرانی در برخی از کشورها به تنهایی نمی‌توانند در امر صادرات وارد شوند و نیاز به شرکت‌های مدیریت صادرات در این کشورها است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: برخی صادراتی که به کشورهای عراق و افغانستان انجام شود به صورت ریالی بوده و این کالاها به عنوان صادرات محسوب نمی شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی خاطر نشان کرد: عدم در نظر گرفتن صادرات ریالی به عنوان صادرات، از جمله عوامل کاهش آمار صادرات در استان و کشور است.

میرزاخانی ادامه داد: برخی تولیدات استان و کشور در بورس کالا عرضه می‌شود و تولیدکنندگان نمی‌توانند این کالاها را صادر کنند و در جایی نیز مطرح نمی شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: ۴۱۰ میلیون دلار معادل ۷۱۷ هزار تن کالا تا پایان مردادماه امسال به خارج از کشور صادر شد که ارزش هر تن کالای صادراتی در استان ۵۷۱ دلار و کشور ۳۴۶ دلار است.

علی جودکی افزود: این مهم نشان دهنده آن است که واحدهای تولیدی باید به سمت کالاهای با ارزش افزوده بیشتر حرکت کنند.

وی ادامه داد: همچنین در این بازه زمانی ۱۱۹ هزار تن کالا به ارزش ۳۶۵ میلیون دلار به استان مرکزی وارد شد که ۹۰ درصد کالاهای وارد شده به استان ماشین آلات و مواد اولیه خط تولید است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی خاطر نشان کرد: ۶۰ درصد صادرات کالاهای صادراتی استان ۲۰ قلم کالا بوده و ۷۵ درصد کالاهای صادراتی استان به پنج کشور جهان صادر می‌شود که این مهم نشان دهنده آن است که باید سبد کالاها و مقصد این کالاها افزایش یابد.

جودکی اظهار کرد: استان مرکزی با سهم ۲ درصدی صادرات کشور رتبه یازدهم را در کشور به خود اختصاص داده و ۸۸ درصد صادرات توسط ۱۱ استان کشور صادر می‌شود.

وی ادامه داد: اکنون ۹۰ درصد واحدهای صادراتی استان مرکزی برای تامین سرمایه در گردش با مشکل مواجه هستند و تنها ۳۰ درصد مواد اولیه مورد نیاز واحدهای بزرگ تامین می‌شود و ۷۰ درصد ظرفیت این واحدها تعطیل‌ است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: این عوامل از جمله عوامل کاهش صادرات کالا از استان به خارج از کشور است.

جودکی با یادآوری برگزاری پانزدهمین نمایشگاه سنگ محلات افزود: بر اساس بررسی‌های انجام شده این نمایشگاه پس از ترکیه، آرژانتین، چین و هند رتبه پنجم را در سطح جهان دارد.

وی ادامه داد: نمایشگاه سنگ محلات با وجود ۳۰ هزار تن سنگ کوپ رتبه نخست را در جهان به خود اختصاص داده‌ است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: ۲۵ کشور جهان تقاضای بازدید از این نمایشگاه را ارایه داده‌اند که مقدمات حضور این افراد در نمایشگاه فراهم می‌شود.

جودکی افزود: ۳۶۰ مجموعه و ۵۰ معدن از ۲۲ استان کشور در این نمایشگاه حضور دارند.

وی خاطرنشان کرد: ۳۰ هزار تن سنگ سال گذشته در نمایشگاه سنگ محلات وجود داشت که امسال پنج هزار تن به این ظرفیت افزوده شده‌ است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی افزود: نمایشگاه سنگ محلات امسال پذیرای ۶۰ تاجر جهان است.

جودکی افزود: ۷۰ درصد معادن سنگ کشور در شعاع ۳۰۰ کیلومتری نمایشگاه سنگ محلات قرار دارند و مقرر شده این نمایشگاه به صورت دائمی برگزار شود و تمامی تجار که برای خرید سنگ به کشور مراجعه می‌کنند در این نمایشگاه حضور یابند.

وی اظهار کرد: ۱۵ هکتار زمین مورد نیاز پایانه سنگ نمایشگاه محلات تاکنون تحویل نشده و نیاز است این مهم انجام شود.

مدیرکل گمرکات استان مرکزی نیز گفت: ۹۱۰ هزار تن کالا به ارزش ۵۵۰ میلیون دلار به ۷۵ کشور جهان از جمله عراق و ارمنستان صادر شده‌ است.

علیرضا صدیقی‌راد افزود: ۱۵۴ تن کالا به ارزش ۴۶۸ میلیون دلار در ۶ ماه امسال به استان مرکزی وارد شده که واردات این کالاها از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب ۱۰۰ و ۶۴ درصد افزایش یافته‌ است.

وی ادامه داد: محموله‌های وارداتی استان مرکزی از ۴۷ کشور جهان از جمله امارات متحده عربی، چین، آلمان و عراق به استان مرکزی وارد شده‌ است.

بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ واحد صنعتی در نقاط مختلف استان مرکزی فعالیت می‌کنند که از این تعداد حدود ۳۰۰ واحد در بخش صادرات فعال هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha