میانگین تولید هر چاه نفت ایران روزانه هزار و ۵۵۰ بشکه رسید

تهران- ایرنا- معاون مدیریت نظارت بر تولید نفت و گاز در میدان‌های مشترک شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه هم‌اکنون میانگین تولید از هر چاه نفت کشور روزانه هزار و ۵۵۰ بشکه است، گفت: با احیای چاه‌های کم‌بازده در سال‌های آتی این میانگین افزایش خواهد یافت.

به گزارش ایرنا از وزارت نفت، علی براتی صبح امروز (دوشنبه، ۱۰ مهرماه) در رویداد ملی طرح احیای چاه‌های بسته و کم‌بازده نفتی با بیان اینکه بیش از دو سال است که شرکت ملی نفت ایران طرح احیای چاه‌های کم‌بازده نفتی کشور را با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی پیش می‌برد و تاکنون چند چاه برای کار به این شرکت‌ها واگذار شده است، افزود: هم‌اکنون هزینه افزایش تولید یک بشکه نفت در میدان‌های جدید بیش از هزار دلار است، در حالی که در این طرح با هزینه‌های بسیار کمتر برداشت از چاه‌های مرده و کم‌بازده را افزایش می‌دهد.

معاون مدیریت نظارت بر تولید نفت و گاز در میدان‌های مشترک شرکت ملی نفت ایران با اشاره به وجود تأسیسات فرآورش و انتقال در جوار چاه‌های کم‌بازده نفتی گفت: به محض افزایش تولید در این چاه‌ها، این افزایش تولید بدون فوت وقت در داخل مصرف یا صادر می‌شود.

وی مزیت دیگر طرح احیای چاه‌های کم‌بازده نفتی در ایران را توسعه نرم‌افزارهای کاربردی و دانش‌فنی بومی در صنعت نفت دانست و اظهار کرد: سال‌ها است که فناوری در مراکز علمی داخلی تولید می‌شود و در کتابخانه‌ها خاک می‌خورد و به‌صورت عملی وارد صنعت نفت نمی‌شود. به عبارت دیگر، این طرح فرصتی استثنایی برای شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی است.

براتی به هزینه‌های شرکت‌های بهره‌برداری برای افزایش تولید در شرکت ملی نفت ایران اشاره و اذعان کرد: بسیاری از طرح‌های احیای چاه‌های نفتی دکل‌محور نیست و این یعنی هزینه کمتر در تولید.

وی اظهار کرد: امروزه شرکت‌های بزرگ نفتی جهان گروه‌ها و شرکت‌های مختص ازدیاد برداشت دارند و ما در این زمینه راه زیادی در پیش داریم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha