۱۲ مهر ۱۴۰۲، ۱۷:۲۵
کد خبر: 85247669
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ضریح امامزاده سید مظفر(ع) قشم غبار روبی شد

۱۲ مهر ۱۴۰۲، ۱۷:۲۵
کد خبر: 85247669
ضریح امامزاده سید مظفر(ع) قشم غبار روبی شد

قشم - ایرنا - ضریح و مرقد مطهر امامزاده سید مظفر (ع) قشم به مناسبت گرامیداشت هفته وقف امروز (چهارشنبه) در فضایی معنوی غبارروبی و عطر افشانی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در ابتدای این مراسم عاشقان خاندان عصمت و طهارت علیه السلام با حضور در صحن مطهر این امامزاده ضمن قرائت قرآن و زیارت عاشورا عشق و ارادت خود را به ائمه اطهار (ع) نشان داده و پس از زیارت مضجع شریف این امامزاده واجب التعظیم، ضریح مطهر را شستشو و غبار از گوشه و کنار آن زدودند.

در این آیین که با حضور حجت‌ الاسلام غلامرضا حاجبی امام جمعه و حجت الاسلام روح الله صفری رییس اداره اوقاف و امور خیریه قشم برگزار شد نذورات مردمی داخل ضریح جمع آوری شد و پس از شمارش برای انجام امور جاری صحن مطهر امامزاده (ع) به تولیت آستانه تحویل داده شد.

نسب شریف امامزاده سید مظفر(ع) قشم با پنج واسطه به امام علی (ع) می رسد. «سید مظفر بن جعفر بن ابی الطیب بن محمد ابله بن جعفر بن محمد ابی عمر بن عمر الاطراف بن الامام علی (ع) ابوالحسن عمری» است.

ضریح امامزاده سید مظفر(ع) قشم غبار روبی شد

نسابه می نویسد: فرزندان جعفر بن محمد ابله، به خاطر ترس و رهایی از ظلم عمال خلیفه عباسی در دیگر شهرهای اسلامی متفرق و مخفی شدند. ابوالطیب جعفر پدر امامزاده سید مظفر نیز مدتی در حجاز بود و سپس مخفی شدند.

امامزاده سید مظفر(ع) نیز به خاطر رویارو نشدن با عمال خلیفه به جزیره قشم مهاجرت کرد و در آنجا مخفیانه زندگی می کرد.

ضریح امامزاده سید مظفر(ع) قشم غبار روبی شد

سید ابوطالب مروزی نسابه تصریح دارد که پدر امامزاده سید مظفر(ع) عنی جعفر ابوطیب نیز در قشم سکونت داشته است.

وی در ربع اول قرن سوم هجری فوت کرده و بیشتر پسرعموهای امامزاده سید مظفر(ع) و برادر زادگان وی در طبرستان، کرمان و شهر ری از مشاهیر علویان و از زاهدان و عابدان و مجاهدان به شمار می رفتند و قبور مطهر جمع زیادی از آنان امروز زیارتگاه دوستداران اهل بیت (ع) است.

امامزاده سید مظفر دارای گلدسته و صحن به نسبت بزرگی است. بنای ساختمان بقعه شامل شبستانی به مساحت ۱۵۰ متر مربع به همراه گنبد است که در میدان شهید «مجتبی امیری دوماری» از مدافعان مردمی امنیت و بخش مرکزی شهر قشم واقع است.

شهرستان قشم دارای پنج زیارتگاه و ۱۲۶ موقوفه است.

همچنین ۶۵۴ رقبه در این شهرستان وجود دارد که ۶۱۱ رقبه متصرفی است.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha