۱۴ مهر ۱۴۰۲، ۸:۰۰
کد خبرنگار: 1163
کد خبر: 85248499
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

جوانان دیروز، گنج‌های امروز

۱۴ مهر ۱۴۰۲، ۸:۰۰
کد خبر: 85248499
جوانان دیروز، گنج‌های امروز

سنندج- ایرنا- جوانان دیروز، گنج‌های امروز، همان‌هایی که تمام نشاط و جوانی‌شان را رنج‌ها و سختی‌های روزگار با خود برده است و امروز ادعایی ندارند و فقط به کمی محبت، اندکی توجه و ذره‌ای مهربانی نیاز دارند.

به گزارش ایرنا، همه ما روزانه با تعدادی زیادی از سالمندان در میان دوست، آشنا و خانواده خود روبرو هستیم، کسانی که جوانی‌شان را صرف تربیت و رشد جوانان امروز کرده اند، اما بسیاری از ما دغدغه‌ها و مشکلات روزمره را بهانه‌ای برای بی توجهی به این قشر قرار داده ایم.

سالمندان فرشته‌های مهربان زندگی همه ما هستند و حتی در اوج پیری و ناتوانی نیز با چند دقیقه نشستن در کنارشان و صحبت کردن با آنها می توانیم به اندازه سال‌ها درس بگیریم اما گاهی آنگونه که باید از وجود این گنجینه‌های خرد و دانایی بهره نمی بریم و زمانی به خود می آییم که دیگر در میان مان نیستند.

سالمندی بخش طبیعی زندگی هر فردی به شمار می رود و قطعا همه ما روزی این دوره را طی می کنیم اما متاسفانه در جامعه امروز بسیاری از جوانان به نحوی با این قشر در میان خانواده و جامعه رفتار می کنند که آنان خود را به عنوان فردی اضافی و سربار تلقی کنند.

بی شک فرد سالمند، بدلیل برخی تغییرات و تحولاتی که با بالا رفتن سن، جسم و روح و روانش را درگیر می کند به مراقبت و توجه و از همه مهمتر تکریم و احترام بیشتری از سوی خانواده و نزدیکان و حتی سایر افراد جامعه نیاز دارد.

طبق آمار سازمان جهانی بهداشت جمعیت کشور ما طی ۳۰ سال آینده، ۳۰ درصد سالمند خواهد داشت و پیش بینی شده در سال ۲۰۵۰ میلادی از هر سه نفر جمعیت ایران یک نفر سالمند باشد.

۱۰.۴درصد جمعیت استان کردستان سالمند است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان می گوید: جمعیت سالمندان کردستان ۲۱۶ هزار و ۳۱۲ نفر معادل ۱۰.۴ درصد جمعیت کل استان است که از این تعداد ۷۸ هزار و ۶۵۱ نفر در روستاها و ۱۳۷ هزار و ۶۶۱ نفر در شهرها سکونت دارند.

جوانان دیروز، گنج‌های امروز

فرزاد بیدار پور با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی خدمات مختلفی را به این قشر ارائه می دهد، افزود: برنامه مراقبت از سالمند با عنوان مراقبت های ادغام یافته و جامع سالمندی ویژه پزشک و غیرپزشک طراحی شده و در این راستا زمانی که سالمند به دنبال فراخوان به ارائه دهنده خدمت مراجعه می کند، برای ارائه مراقبت از راهنمای مراقبت‌های ادغام یافته و جامع سالمندی ویژه غیرپزشک استفاده می شود.

وی اضافه کرد: مراقبت های سالمندان شامل مراقبت فشار خون، پیشگیری از سکته های قلبی و مغزی، غربالگری سرطان روده بزرگ، غربالگری تغذیه، افسردگی و مراقبت ازنظر سقوط و واکسیناسیون در کنار ارائه آموزش های شیوه زندگی سالم در دوران سالمندی به سالمندان است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تاکید کرد: سالمندان به مراکز جامعه ارائه خدمات سلامت، پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت برای دریافت خدمات برنامه مراقبت های سالمندان به صورت منظم مراجعه داشته باشند.

تعدادی از این سالمندان به دلایلی زیر پوشش نهادهای حمایتی همانند کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی هستند و از خدمات این نهادها در حوزه های مختلف بهره می برند.

خدمات رسانی بهزیستی کردستان به بیش از هفت هزار سالمند

معاون توانبخشی بهزیستی کردستان در این راستا اظهار کرد: در حال حاضر هفت هزار و ۱۶ نفر از سالمندان استان شامل سه هزار و ۷۸۲ زن و سه هزار و سه هزار و ۱۴۴ مرد زیرپوشش این سازمان بوده و از خدمات حمایتی این نهاد بهره می برند.

فرزانه بهرامی با بیان اینکه برای خدمات رسانی به این قشر در سطح استان چهار مرکز شبانه روزی و یک مرکز روزانه داریم، گفت: مرکز روزانه ما در سنندج است و به ۵۰ نفر سالمند در زمینه های مختلف توانبخشی، آموزشی، اردویی و ورزشی خدمات ارائه می دهد.

جوانان دیروز، گنج‌های امروز

وی یادآور شد: از مجموع مراکز شبانه روزی ما نیز ۲ مرکز در سنندج، یک مرکز در سقز و یک مرکز در قوه واقع شده است و در مجموع ۱۹۵ نفر سالمند در این مراکز به صورت شبانه روزی اقامت دارند و از خدمات مختلف توانبخشی، دارو درمانی، فیزیوتراپی، کاردرمانی و غیره بهره مند می شوند.

معاون توانبخش بهزیستی کردستان اضافه کرد: همچنین در قالب طرح Cbr یا حمایت درمانی از معلولان روستایی نیز به سه هزار و ۸۸۴ نفر از سالمندانی که نیاز به وسایل توانبخشی و کمک توانبخشی دارند در سطح روستاها خدمات ارائه می شود.

وی ارائه خدمات به ۳۷ سالمند در قالب طرح مراقبت در منزل را از دیگر اقدامات بهزیستی اعلام کرد و گفت: ویزیت در منزل یکی دیگر از فعالیت های این نهاد در زمینه خدمات رسانی به قشر سالمند است و در این طرح سالمندانی که نمی توانند از منزل بیرون بیایند و به نوعی بسترگرا هستند توسط تیم توانبخشی بهزیستی متشکل از پزشک و فیزیوتراپ و کاردرمان تحت مداوا قرار می گیرند.

بهرامی با بیان اینکه اجرای طرح پیشگیری از معلولیت یکی دیگر از خدمات این نهاد به سالمندان است، اظهار کرد: در قالب این طرح چهار هزار و ۲۰۰ سالمند شناسایی شده و به آنان آموزش‌های لازم داده می شود تا در آینده دچار معلولیت نشوند.

بنیاد علمی سالمندان

وی در ادامه به فعالیت بنیاد فرزانگان یا بنیاد علمی سالمندان به عنوان یکی دیگر از از فعالیت های بهزیستی در حوزه ارائه خدمات سالمندی اشاره کرد و گفت: این بنیاد علمی در حال حاضر در شهرستان‌هایی سنندج، قروه و دیواندره فعال است.

جوانان دیروز، گنج‌های امروز

معاون توانبخشی بهزیستی کردستان افزود: در این بنیاد افراد بالای ۶۰ سال که معمولا افراد تحصیلکرده و اجتماعی هستند انجمنی تشکیل داده و با هم به فعالیت های مختلف آموزشی، اردویی و ورزشی می پردازند.

وی یادآور شد: امروزه سالمندان ما در میان خانواده و جامعه با مشکلات مختلفی روبرو هستند و بسیاری از خانواده ها اطلاعات و آگاهی کافی در زمینه برخورد با سالمندان را ندارند و آنان را دچار افسردگی می کنند لذا شرکت در اینگونه انجمن‌ها می تواند راهکار موثری در این زمینه باشد.

بهرامی به تشکیل شورای سالمندان در راستای رفع مسائل و مشکلات این قشر در استان اشاره کرد و گفت: این شورا در طول سال ۲ بار با حضور مسئولان و اعضا در استان تشکیل و مسائل و مشکلات مربوط به این قشر احصا می شود و برای آن راهکار ارائه خواهد شد.

۵۴ هزارسالمند کردستانی تحت حمایت کمیته امداد امام(ره)

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) کردستان نیز با بیان اینکه هم اکنون ۵۴ هزار سالمند بالای ۶۰ سال تحت این نهاد در استان هستند، اظهار کرد: از این تعداد سالمند ۴۴ درصد زن و ۵۶ درصد مرد هستند، ضمن اینکه ۳۲ هزار مددجوی سالمند ساکن روستا و ۲۲ هزار نفر نیز ساکن شهرها هستند.

جوانان دیروز، گنج‌های امروز

رضا طوسی افزود: هزار و ۸۲ نفر از این سالمندان جزو بیماران زمین گیر هستند که در نیمه نخست امسال ۷۰ میلیارد ریال برای درمان این مددجویان هزینه شده است.

وی با بیان اینکه امسال ۱۷ میلیارد ریال برای هزینه نگهداری در منزل این مددجویان پرداخت شده است، اضافه کرد: همچنین ۱۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال نیز برای ارائه خدمات ویژه به هزار و ۵۳۹ مددجوی سالمند پرداخت شده است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) کردستان یادآور شد: جمع کل اعتبارات هزینه شده برای سالمندان تحت حمایت کمیته امداد استان کردستان در نیمه نخست امسال ۱۰۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تومان بوده است.

امید می رود با فرهنگ سازی درست، گام های مثبتی را در راستای تکریم و سلامت سالمندان برداشته و زمینه رفاه و آسایش این قشر را فراهم آوریم و بتوانیم از تجربه های این افراد به عنوان منبع تحول و تکامل اجتماعی در جامعه بهره ببریم.

هشتم تا ۱۴ مهرماه مصادف با هفته سالمند و شعار امسال "تحقق وعده های اعلان جهانی حقوق سالمندان" است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha