به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری روز شنبه در آیین آغاز سال تحصیلی حوزه های علمیه شهرستان آمل افزود: در زمان حاضر مجموع طلاب در حال آموزش دروس حوزی در حوزه ها و مدارس علمیه سراسر کشور بیش از ۱۰۰ هزار نفر است و با توجه به روند افزایشی به حدود ۱۵۰ هزار نفر نیز خواهد رسید.
وی افزود: بیش از ۵۰۰ حوزه ومدرسه علمیه برداران وخواهران در کشور وجود دارد وظرفیت های خوبی برای آموزش دروس حوزوی درکشور ایجاد شده است.
آیت الله حسینی بوشهری، با تاکیدبراینکه حوزه های علمیه ما برپایه شناخت، معرفت علم وکمال پایه ریزی شده است، تصریح کرد، هرچه از نظر علمی حوزه های علمیه گسترش پیدا کنند، متناسب با نیازهای روزجامعه قدم برداشته شود، وروحانیون ما نیازهای جامعه را درپاسخگویی درست به مسایل مختلف موفق عمل کنند، توفیق بزرگی خواهد بود.
رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: هم نقش هدایتگری، بصیرت افزایی وهم نقش خدمات اجتماعی ازجمله مطالباتی است که هم رهبرمعظم انقلاب از روحانیون درخواست کردند وهم تاکید جدی همه حوزه های علمیه است.
همچنین رئیس بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء نیز در این مراسم با بیان اینکه متاسفانه امروزه دین در قالب رویکردی سنتی و حتی غیرعلمی ارائه میشود، تصریح کرد: متاسفانه عدهای با لباس دین و احیانا آشنا با برخی از مواضع دینی، خودشان را متخصص و کارشناس دینی معرفی میکنند و به ارائه موازین دینی به مردم میپردازند که کاری بسیار تأسفآور است.
حجت الاسلام مرتضی جوادی آملی افزود: حوزه های علمیه ما باید به طور جدی به این مقوله ورود کند و وضعیت جامعه انسانی ما از این شرایط درآورد.
رییس حوزه های علمیه مازندران هم در این مراسم با اشاره به وجود ۲۰ مدرسه علمیه برادران و ۴۰ مدرسه علمیه خواهران در این استان، تصریح کرد، درحوزه علمیه برادران ۲ هزار و ۷۰۰ طلبه و در حوزه علمیه خواهران نیز ۲ هزار و ۶۰۰ طلبه مشعول به تحصیل دروس حوزوی هستند.
حجت الاسلام جواد فلاح افزود: رویکرد حوزه های علمیه مازندران به سمت افزایش دروس حوزوی ازجمله کلام اسلامی، تفسیر، فرق ومذاهب وزبان خارجه است که درسطوح ۲ و۳ (معادل کارشناسی وارشد دانشگاه ها) است.
بهره برداری پژوهسرای مدرسه علمیه امام حسن عسگری (ع) آمل
در حاشیه این آیین پژوهشسرا مدرسه علمیه امام حسن عسگری(ع) آمل به بهره برداری رسید. این پژوهشسرا دریکی از ساختمان های مدرسه وحوزه علمیه امام حسن عسگری(ع) آمل تجهیز وبا ایجاد امکانات پژوهشی برای دانش پژوهان وطلاب جوان راه اندازی شد.
مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام حسن عسکری(ع) آمل به عنوان تنها مؤسسه تخصصی حوزوی شمال کشور تحت اشراف آیت الله العظمی جوادی آملی فعالیت می کند.
حوزه علمیه امام حسن عسکری(ع) آمل هم اکنون در چهار محور مدرسه علمیه، مؤسسه آموزش عالی حوزوی، پژوهشگاه علوم وحیانی و مرکز تدوین کتب آموزشی در حال فعالیت است.
فعالیت های مؤسسه آموزش عالی امام حسن عسکری(ع) آمل آموزشی و پژوهشی است که در سال ۸۵ و به همت حضرت آیت الله جوادی آملی در آمل راه اندازی شده است.
این مؤسسه در سطح ۲ رشته های علوم اسلامی با گرایش تفسیر و علوم قرآن و علوم اسلامی با گرایش کلام اسلامی و همچنین در سطح سه رشته تفسیر و علوم قرآن، کلام مقارن و مدرسی فقه و اصول در این مؤسسه فعال است.
درحال حاضر بیش از ۲۵۰ طلبه در حوزه علمیه امام حسن عسگری(ع) از پایه های هفتم تا درس خارج سه و چهار و حدود ۲۰۰ دانش پژوه درموسسه آموزش عالی حوزوی امام حسن عسگری(ع) عضویت دارند.
نظر شما