"روح اله حقی منصوری" روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: برداشت گردو از سطح باغات شهرستان اواخر شهریور ماه آغاز شده و تا اواخر مهرماه ادامه دارد ، ۲ هزار و ۲۲۴ هکتار باغ گردو در سلسله وجود دارد که ۲ هزار و ۱۷۴ هکتار از این مجموع بارور بوده و ۵۰ هکتار نیز غیربارور است.
وی با اشاره به اینکه ۲۸۴ هکتار از مجموع باغات گردوی شهرستان به تنهایی در منطقه نمونه گردشگری کهمان قرار دارد، افزود: هشت هکتار باغات گردوی کهمان در حال حاضر غیربارور است.
مدیر جهاد کشاورزی سلسله در خصوص خصوصیات منحصر به فرد گردوی شهرستان نسبت به سایر مناطق، تصریح کرد: بالا بودن عملکرد در واحد سطح، تنوع ژنتیکی و تفرق ژنتیکی با دارا بودن صفات متنوع، کیفیت بالای گردوی منطقه از جمله پوست کاغذی ، درصد بالای مغز به پوست، درشتی میوه، مغز پر، سفید بودن مغز و میزان بالای چربی از مهمترین خصوصیات منحصر به فرد گردوی شهرستان است که در گردوی سایر مناطق استان و حتی کشور وجود ندارد.
حقی منصوری با بیان اینکه بازار گردوی شهرستان هرساله میلیاردها تومان چرخش مالی دارد، عنوان کرد: متاسفانه به دلیل نبود صنایع تبدیلی عمده گردوهای تولید شده در باغهای این شهرستان خامفروشی میشود ، ایجاد و گسترش صنایع تبدیلی و بسته بندی گردو در سالهای گذشته آنچنان که باید و شاید رقم نخورده و همین امر موجب محقق نشدن بهرهوری حداکثری از ظرفیت اقتصادی این محصول در شهرستان شده است.
وی با اشاره به کمبود ادوات کاشت، داشت و برداشت، تصریح کرد: حوادث غیر مترقبه همچون سرمای دیررس بهاره، تگرگ و خشکسالی از دیگر چالش های پیش روی باغات گردوی سلسله است.
مدیر جهاد کشاورزی سلسله افزود: عملکرد گردوی شهرستان به طور متوسط ۱.۶ تا ۱.۸ تن در هکتار گردوی خشک است که در منطقه نمونه گردشگری کهمان این میزان به ۲.۵ تا ۲.۶ تن در هکتار گردوی خشک می رسد که عملکرد فوق العاده ای است.
حقی منصوری با بیان اینکه در حال حاضر پنج هزار و ۲۱۱ بهره بردار در شهرستان سلسله در تولید این محصول فعالیت دارند، عنوان کرد: به منظور ارتقای کمیت و کیفیت این محصول اقداماتی همچون برداشت مکانیزه، کاشت ارقام تجاری، اصلاح باغات و سرشاخه کاری گردو، شناسنامه دار کردن باغات در راستای برند سازی و بازاریابی و کنترل بیماریها و آفات در سطح باغات شهرستان صورت گرفته است.
وی افزود: همچنین به باغداران درراستای مدیریت صحیح استفاده از آب ،کود و سموم آموزش های لازم داده شده و اقداماتی همچون شناسایی باغات مادری و ژنوتیپ برتر، ایجاد نهالستان های دارای مجوز و نظارت بر عملکرد آنها صورت گرفته است.
حقی منصوری مهمترین اولویت ها و نیازمندی های محصول گردوی شهرستان سلسله را ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی، برند سازی محصول گردوی شهرستان و ایجاد سامانه بار انداز میوه و تره بار عنوان کرد و افزود: توسعه روش های نوین آبیاری در باغات، توسعه کشت گیاهان دارویی در کف باغات نیز از اقداماتی بوده که ذدر سطح باغات شهرستان انجام شده است.
بیش از ۴۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در سلسله وجود دارد که حدود سه هزار و ۵۰۰ هکتار از این مجموع باغی است.
نظر شما