عثمان سالاری در گفت وگو با خبرنگار معارف ایرنا اظهار داشت: وظیفه قطعی نخبگان، علما و روشنفکران دینی و اسلامی متحدساختن فرزندان امت اسلامی است و نه متفرق کردن آن ها. یعنی باید از هر اهرم و ابزاری که موجبات هم افزایی و همگرایی و دوری از واگرایی را اقتضا می کند، استفاده کنند تا یک وحدت، انسجام و همزیستی همه جانبه میان اقشار و طبقات مختلف فرقه های اسلامی در عمل محقق شود.
وی افزود: وحدت و اتحاد برای حفظ و صیانت از منافع ملی و امنیت ملی است. بنابر این حفظ و صیانت از مصالح عالی جهان اسلام یک امر ضروری است و شیعه و سنی غیر از این که خدا، قرآن، پیامبر و قبله واحدی دارند، دارای اصول و ارزش های مشترکی هستند که برای رسیدن به یک مقصود واحد باید همکاری همه جانبه و عمیقی داشته باشند.
سالاری درباره تحقق این وحدت پس از ۳۷ دوره از کنفرانس وحدت اسلامی گفت: مدت مدید و عهد بعیدی است که یکی از مراکز و مجامع وحدت بخش مثل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و دانشگاه مذاهب اسلامی چنین اقدمات عملی را در راستای ترویج گفتمان وحدت و همدلی به ویژه در بعد اخلاقی و علمی انجام می دهند ولی برای عینیت یافتن مقوله گفتمان وحدت و همگرایی جهان اسلام ضرورت دارد دولت به معنای عام یعنی قوای سه گانه و سازمان و نهادهای فرهنگی سخنان رهبر انقلاب را نصب العین قرار دهند و با هر گونه حرکت و اقدامی که موجب ایجاد تنش و اختلاف و فتنه انگیزی می شود، مقابله جدی کنند.
وی اضافه کرد: برای این که سخنان رهبر معظم انقلاب در این زمینه محقق شود، دستگاه های نظارتی و حفاظتی توجه بیشتری به پدیده خطرناک و مهلک نفوذ به ویژه در مناطق قومی داشته باشند. چون ممکن است برخی افراد با پوشش انقلابی و مذهبی در عمل بخواهند اقدامات شوم یا حرکاتی ضد همدلی و وحدت داشته باشند که بنیاد وحدت و انسجام امت اسلام را که مدنظر اصلی مقام معظم رهبری است و در قانون اساسی به عنوان بالاترین سند بالادستی به رسمیت شناخته شده را هدف قرار دهند.
این استاد دانشگاه افزود: مدیرانی که مسئولیت بالادستی دارند، به ویژه کسانی که در مناطق قومی مسئولیت دارند یا در مراکز حساس تصمیم گیری در خصوص اقوام و مذاهب اسلامی هستند، باید مواظب باشند و یک نگاه و رویکرد فراجناحی، فراقومی و فرامذهبی داشته باشند تا مردم این موهبت خدادادی وحدت اسلامی را حفظ کنند و در مقابل جبهه شرک و کفر و التقاط و انحراف یک جبهه متحدی ایجاد شود.
سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با حضور ۱۱۰ اندیشمند از ۴۱ کشور و ۱۱۰ نفر از نخبگان و فرهیختگان داخلی یکشنبه هفته گذشته نهم مهر در سالن اجلاس سران آغاز به کار کرد که موضوع این کنفرانس، همکاریهای اسلامی برای دستیابی به ارزش های مشترک بود. بخش نشست های مجازی کنفرانس نیز با سخنرانی ۲۴۰ اندیشمند در ۱۶ وبینار برگزار شد که در هر نشست ۱۵ اندیشمند سخنرانی کردند.
نظر شما