زیست‌فناوری به تامین امنیت و ایمنی غذایی کمک می‌کند

تهران - ایرنا - رییس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری گفت: زیست‌فناوری انقلابی در فناوری‌های سبز است که به تامین امنیت و ایمنی غذایی کشور کمک می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی امروز (یکشنبه) میزبان پنجمین همایش بین المللی و سیزدهمین همایش ملی بیوتکنولوژی است که از امروز - یکشنبه - به مدت سه روز به همت پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری و انجمن بیوتکنولوژی برگزار می‌شود.

جواد محمدی در این همایش با بیان اینکه فعالیت های حوزه مهندسی زیست‌فناوری برابر با محصولات تولیدی در آمریکا است، اظهار داشت: این مایه افتخار است که دانشمندان کشور توانایی های زیادی در حوزه تولید محصولات زیست‌فناوری دارند و هر زمانی که نیاز داشتیم روی پای خود بایستیم دانشمندان کشور توانسته اند نیازهای کشور را رفع کنند.

وی نمونه بارز این امر را محصولات شرکت های دانش بنیان و علاقه کشورهای مختلف و دانشگاه ها برای استفاده از محصولات و تعامل با مراکز علمی ایران ذکر کرد و ادامه داد: در نشست روسای دانشگاه های ایران و عراق که در مشهد در حال برگزاری است، هیات عراقی تمایل خود را برای همکاری در حوزه زیست‌فناوری با ایران اعلام کردند و این زمینه بسیار خوبی‌ برای توسعه دیپلماسی علمی در حوزه بیوتکنولوژی است‌.

رییس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری با تاکید بر توانمندی های کشور در حوزه زیست فناوری خاطرنشان کرد: قوانین و مقرررات کشور ما برای رشد علم‌ و فناوری بسیار کمک کننده است؛ از این رو هر چه تعامل ما با مراکز تصمیم گیری بیشتر باشد و به عنوان مراکز تصمیم ساز بهتر عمل کنیم، می توانیم برای ریل گذاری در تسریع حرکت ها مفیدتر باشیم.

محمدی یکی از اقدامات مهم را به حداقل رساندن مالیات برای شرکت های دانش بنیان دانست و گفت: این امر کمک می کند شرکت های دانش بنیان بتوانند سریع تر رشد کنند.

امنیت و ایمنی غذایی

وی در ادامه به توضیح امنیت و ایمنی غذایی پرداخت و تاکید کرد: تامین غذای کافی برای افراد یک جامعه امنیت غذایی و تامین کیفیت غذای جامعه، ایمنی غذایی است که برای همه جوامع مهم است ولی اکنون مشاهده می کنیم استفاده از مواد شیمیایی در قالب آفت کش ها و سموم در بسیاری کشورها بیش از حد لزوم است.

رییس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری به استفاده از سموم برای کاشت برنج در شمال کشور اشاره کرد و گفت: این سموم وارد آب های زیرزمینی می شود، و عوارض زیادی برای سلامت مردم دارد. ایمنی غذایی کمک می کند حداقل سموم و افت کش ها در خاک و برای رشد گیاهان استفاده شود.

محمدی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری را فناوری هایی دانست که انقلاب سبز در آینده دنیا ایجاد می کنند و افزود: این فناوری کمک می کند تا سلامت جامعه و امنیت و ایمنی غذایی حفظ شود.

وی خاطرنشان کرد: این انقلاب در حال رخ دادن است و ما هم با وجود دانشمندان و دانشجویان برجسته توانایی داریم هم امنیت و هم ایمنی غذایی را تامین‌ کنیم.

پنجمین همایش بین المللی و سیزدهمین همایش ملی بیوتکنولوژی امروز با حضور شماری از دانشجویان و اندیشمندان حوزه زیست فناوری در دانشگاه شهید بهشتی و با حمایت انجمن زیست فناوری برگزار شد.

دبیر پیشین ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول‌های بنیادی تقدیر شد

در ادامه این همایش از خدمات دکتر امیرعلی حمیدیه دبیر پیشین ستاد توسعه سلول های بنیادی و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با حضور رییس انجمن زیست‌فناوری، رییس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری و برخی دانشمندان این حوزه تقدیر شد.

زیست‌فناوری به تامین امنیت و ایمنی غذایی کمک می‌کند

امیرعلی حمیدیه (متولد ۱۳۵۱) دانش آموخته پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، رییس مرکز تحقیقات سلول و ژن‌درمانی کودکان‌، فوق تخصص خون و سرطان و پیوند سلول های بنیادی خونساز کودکان و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران است‌.

وی از سال ۱۳۹۴ تا ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ رییس ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول های بنیادی بود و بعد از آن احسان عارفیان به جای وی منصوب شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha