به گزارش ایرنا، «محمد صادق حسنی» روز سهشنبه در نشست رویداد هم اندیشی انتقال فناوری با کسب و کارهای روستایی استان مرکزی (روستای نوفن) افزود: پیشبینی میشود تعداد شرکتهای دانش بنیان برای حضور در طرح روستای نوفن تا پایان سال جاری به یکهزار شرکت برسد.
وی ادامه داد: رقابت و داوری در بین این شرکتها توسط معاونت روستایی ریاست جمهوری برگزار میشود و این شرکتها احصا و از ظرفیت آنها در طرح روستای نوفن در کشور استفاده میشود.
مدیر زیست بوم کسب و کار صندوق کار آفرینی امید کشور خاطرنشان کرد: بیش از ۱۴۰ طرح کسب و کار با اعتباری بالغ بر ۶ هزار میلیارد ریال تاکنون به کارگروه ۱۱ استان کشور معرفی شده و ۳۰۰ میلیارد ریال وام برای ۱۰ طرح در ۲ استان سیستان و بلوچستان و کرمانشان پرداخت شده و امید است در اولین فرصت در استان مرکزی نیز اجرایی شود.
حسنی یادآور شد: طرح مدار با کلید واژه مولد، دانش بنیان و اشتغال آفرین روستایی از سال گذشته در معاونت روستایی ریاست جمهوری با هدف شناسایی شرکتهای دانشبنیان که در عرصه فعالیتها و توسعه فعالیتهای روستایی موثر هستند آغاز شده تا رقابتی بین این شرکتها نیز ایجاد شود.
مدیر زیست بوم کسب و کار صندوق کار آفرینی امید کشور خاطرنشان کرد: بازاریابی، توسعه فناوری، رسوخ علم به کسب و کار روستایی و ایجاد یک بانک اطلاعاتی از شرکتهای دانش بنیان در کشور از دیگر اهداف اجرا این طرح است.
حسنی گفت: صندوق کار آفرینی امید نیز با این هدف و در راستای توسعه روستاها، اجرای طرح روستایی نوفن را در دستور کار خود قرار داده است.
وی ادامه داد: انتقال تکنولوژی و فناوری به کسب و کار روستایی از جمله اهداف این طرح است و این طرح تاکنون در ۲۲ استان کشور اجرایی شده و امید است تاپایان سال جاری در چند استان دیگر کشور اجرایی شود.
مدیر زیست بوم کسب و کار صندوق کار آفرینی امید خاطرنشان کرد: اعتبارات مورد نیاز اجرای این طرح از محل اعتبارات تبصره ۱۸ قانون سنواتی بودجه سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ و عقد تفاهمنامه با سازمانهای مختلف تامین میشود.
کاهش ضریب جینی از جمله دستاوردهای دولت سیزدهم در کشور و استان مرکزی است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: کاهش ضریب جینی در کشور و استان از جمله دستاوردهای دولت سیزدهم بوده و این مهم در کشور کاهش بسیاری داشته است.
«حسن میرزاخانی» افزود: هرچه ضریب جینی کشور به سمت صفر حرکت کند وضعیت مردم در کشور بهبود مییابد و با وجود دستاوردهای دولت در این زمینه این ضریب در کشور بالا است.
وی ادامه داد: ضریب جینی در روستاهای استان مرکزی نسبت به شهرها بدتر است و این مهم نشان از این دارد که در حوزه بنیان اقتصادی باید اقدامات بهتری انجام شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: اجرای طرح روستای نوفن در روستاهای استان نقش مهمی در کاهش نرخ ضریب جینی استان دارد.
میرزاخانی گفت: ۲ شرکت دانش بنیان در شهر اراک و زرندیه استان مرکزی وجود دارد که بازار فروش از جمله مشکلات این شرکتها بوده و تجاری سازی کالاهای این شرکتها راهکارهای رفع این مشکل است.
معاون امور اقتصادی استانداری مرکزی اظهار کرد: ایجاد اشتغال، کاهش بیکاری از جمله راهکارهای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها است که با اجرای طرح نوفن به دنبال جلوگیری از این مهم و حتی مهاجرت معکوس هستیم.
میرزاخانی افزود: تسهیلات با کمک فناوری، بازاریابی و فروش که از جمله عوامل تولید و اشتغال است را در روستاها به همراه دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: این استان به رغم صنعتی بودن، سالانه سه میلیون تن محصول کشاورزی در استان تولید و ۱۰۵ هزار نفر بهرهبردار در این حوزه فعال هستند.
علی صفری افزود: ضریب مکانیزاسیون استان مرکزی در تمام زیر بخشهای جهاد کشاورزی ساری و جاری بوده و ضریب مکانیزاسیون در استان ۲ و ۱۱ اسب بخار در هکتار است و این مهم با میانگین کشوری برابر است و اگر بخواهیم این رقم در استان یک دهم افزایش یابد، باید پنج هزار میلیارد ریال به این بخش تزریق شود.
وی ادامه داد: ۲۲۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی زیر کشت گندم قرار دارد که ۱۸۵ هکتار آن دیم است و با توجه به اینکه عملکرد دیمزارها از زمینهای آبی کمتر است، طرح جهش تولید در دیمزارها از سه سال گذشته در این استان آغاز شده و نتیجه مناسبی برای استان به همراه داشته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: این استان از آمادگی کامل برای عقد تفاهمنامه با صندوق کار آفرینی امید برای اجرای طرح روستای نوفن در استان برخوردار است.
استان مرکزی با بیش از سه هزار واحد صنعتی، بهعنوان قطب چهارم صنعت ایران و دومین قطب صنایع مادر تخصصی کشور مطرح است و به لحاظ تنوع در تولید در رتبه نخست کشور قرار دارد.
نظر شما