آرزوی دیرینه مردم فارس ، ساخت کتابخانه مرکزی در پایتخت فرهنگ و ادب ایران

شیراز - ایرنا - محرومیت از کتابخانه مرکزی، فقدانی است که در پایتخت فرهنگ و ادب ایران اسلامی بیش از هرجایی احساس می‌شود و مطالبه دیرینه شیرازی‌ها است؛ این زیرساخت فرهنگی مهم با همت دولت امسال کلنگ‌زنی شد و یکی از پیشنهادات فارس برای تصویب در سفر رئیس جمهور به این استان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اکنون ۱۱ کتابخانه مرکزی در مراکز استان‌ها فعال است و می‌توان گفت بیشتر کلانشهرهای کشور از آن بهره‌مند هستند اما برای مردم شیراز به مطالبه‌ای کهنه تبدیل شده است.

پس از سال‌ها پیگیری ساخت کتابخانه مرکزی شیراز اردیبهشت ۱۴۰۲ در جوار خیابان زینبیه و ضلع غربی بوستان ولیعصر (عج) کلنگ‌زنی شد.

مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این آیین کلنگ‌زنی با بیان اینکه نبود کتابخانه مرکزی " کسر شأن شهر فرهنگی شیراز" است، گفت که هدفش ازحضور در این مراسم این بوده که این کتابخانه هر چه سریعتر به افتتاح برسد.

او درباره استاندار فارس گفت: از استاندارانی است که به صورت ملموس و مشخص نسبت به احداث این کتابخانه موضع عمل، عکس العمل و پیگیری داشته است.

رمضانی با اشاره به گفته محمدهادی ایمانیه که "پروژه‌ای که کلنگ زده و رها شود نداریم" بیان کرد: امیدواریم این رویکرد باید در رابطه با این پروژه نیز اتفاق بیفتند.

سرانجام بخشی به پیگیری‌های ۱۰ ساله در دومین سفر

اکنون که حدود ۶ ماه از کلنگ‌زنی کتابخانه مرکزی شیراز می‌گذرد مطالعات طرح پایان‌یافته و مسئولان استان در تلاشند تا بخشی از اختصاص اعتبار مورد نیاز آن را در دومین سفر استانی رئیس جمهور و هیات دولت سیزدهم به فارس مصوب کنند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: براساس پیش‌بینی مجری پروژه یعنی اداره‌کل راه‌وشهرسازی فارس تکمیل کتابخانه مرکزی شیراز نیازمند ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار است.

محمد حسین فیروزی ادامه داد: تلاش‌ها برای فراهم کردن برخورداری شیراز از کتابخانه مرکزی ۱۰ سال به طول انجامیده و امید است در این سفر استانی آیتالله رئیسی به فارس تامین اعتبار شود.

آنطور که او از قول استاندار فارس گفت، قرار است در قالب مصوبات این سفر استانی "بخشی از اعتبار" مورد نیاز این زیرساخت فرهنگی اختصاص یابد.

ساخت کتابخانه مرکزی فارس در چه مرحله‌ای است؟

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس با بیان اینکه این اداره کل بهره‌بردار و راه و شهرسازی مجری کتابخانه مرکزی است، درباره آخرین وضعیت اجرای آن گفت: این پروژه در ۱۷ هزار متر مربع اجرا می‌شود و مراحل طراحی نقشه آن انجام شده، اکنون پنج نقشه در حال داوری و تعیین نهایی است.

به گفته فیروزی پس از تعیین نقشه و اعتبار اختصاصی، پروژه وارد مرحله مناقصه و تعیین پیمانکار می‌شود.

کتابخانه مرکزی، هدیه دولت سیزدهم به شیراز باشد

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس با بیان اینکه امروز در شهرهای بزرگ مراکز استان‌ها مانند یزد، اصفهان، مشهد، اهواز و دیگر کلانشهرهای کشور از کتابخانه مرکزی برخوردارند، گفت: شیراز با این سابقه فرهنگی و تمدنی محروم از کتابخانه مرکزی است که زیبنده آن نیست.

او اذعان کرد که کتابخانه‌های عمومی موجود در شهر شیراز نیاز مخاطبان و شهروندان را تامین نمی‌کند و داشتن کتابخانه مرکزی از آرزوی‌های دیرینه مردم و فرهیختگان شیراز فارس است.

فیروزی این را هم یادآور شد که اعداد اعتباری مورد نیاز ساخت کتابخانه مرکزی نسبت به بسیاری از پروژه‌های عمرانی رقم زیادی نیست و حالا که با تامین زمین و کلنگ زنی تا مرحله تعیین نقشه پیش رفته، می‌توان با اختصاص اعتبار به آن شتاب بخشید و به سرانجام رساند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس با بیان اینکه این خواسته دیرینه مردم شیراز اکنون در مسیر تحقق قرار گرفته، ابراز امیدواری کرد که در پایان، کتابخانه مرکزی "هدیه دولت سیزدهم به مردم شیراز باشد".

آنطور که فیروزی گفت، کتابخانه مرکزی شیراز کتابخانه‌ای استاندارد خواهد شد که دست‌کم ۶۰ خدمت جدید نهاد کتابخانه‌های عمومی را به مردم فرهنگ‌دوست شیراز و فارس ارائه می‌کند.

این کتابخانه از مجموعه سالن‌های مطالعه عمومی، خصوصی و گروهی، بخش کودک و نوجوان، بخش علم و مخازن و دیگر بخش‌ها و سالن‌ها با کاربری‌های مختلف تشکیل می‌شود.

در گذشته بسیاری از کتابخانه‌های مرکزی در حال ساخت کشور گرفتار گذشت زمان شده و تکمیل و افتتاح آن سال‌ها به طول انجامیده است؛ اما اکنون این امیدواری وجود دارد تا کتابخانه شیراز که پس از کلنگ زنی به خوبی در مراحل مطالعات و نقشه‌کشی پیش رفته با تامین اعتبار در شمار مصوبات دومین سفر استانی رئیس جمهور سیزدهم به فارس، در مرحله اجرا نیز پرشتاب به پیش برود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha