نرگس شیدایی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه زمام اختیار هر کشوری دست بزرگان و افرادی است که میتوانند قوانین را به اجرا برسانند، گفت: مفاخر بزرگی در فرهنگ ایران داریم اما متاسفانه غیر از اندک و انگشتشمار جامعه ادبی کسی با این مفاخر آشنایی ندارد. کاری که میتوان برای آشنا شدن مردم با مفاخر انجام داد این نیست که مفاخر را از سطح خودشان پایینتر بیاوریم، بلکه باید ذهن و فرهنگ مردم را بالاتر ببریم تا درک کنند.
مدرس دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه حافظ و مولانا جریان فکری دارند، ادامه داد: در مورد حافظ و مولانا و بزرگان این کشور که که فقط شاعر و نویسنده نیستند، بلکه سبک و جریان فکری دارند، باید گفت که این شاعرها میتوانند انقلابی در فرهنگ امروز ما پدید بیاورند. در نتیجه میتوانیم از آنها استفاده کنیم. مسئولان میتوانند با قوانین درستی که وضع میکنند و به درستی به اجرا در میآورند، جایگاه فرهنگی کشور را ارتقا دهند.
بودجه باید به دست فراد معتمد سپرده شود
شیدایی با اشاره به اینکه در این روزها اسم بزرگان فرهنگی و شاعران فقط در دانشگاهها و آن هم در رشته زبان و ادبیات فارسی بیان میشود، گفت: این در حالی است که ما در دوره دانشگاه درسی به نام کتاب اخلاق ناصری اثر خواجه نصیرالدین طوسیی داشتیم که این کتاب درباره فلسفه است. وقتی این کتاب را در کلاس مطالعه میکردیم، متوجه شدم علم روانشناسی امروز جهان بر پایه این کتاب فلسفی نوشته شده است، یعنی حتی اصول مطالعه در این کتاب بیان شده است. روانشناسان غربی در حالی درباره این علم صحبت میکنند که اصول آن صدها سال پیش در کتابهایی مانند اخلاق ناصری بیان شده است.
این نویسنده با بیان اینکه صرف بودجه برای فرهنگسازی کافی نیست، ادامه داد: بودجه باید به دست افراد معتمد سپرده شود تا بتوانند جریانهای فکری را هدایت کنند نگاه و توجه ویژهای که بزرگان و مسئولان کشور به حافظ دارند میتواند موجب راهگشایی افکارِ شاعران و بزرگان ادبی به جامعه دانشگاهی و زندگی جوانان شود؛ تا در نتیجه این اقدامات طرز فکر ادیبان از لابهلای اشعار و آثار آنها به دیگران انتقال داده شود.
رئیسجمهور در دومین سفر استانی خود به استان فارس همزمان با روز بزرگداشت حافظ ۲۰ مهر در مجموعه فرهنگی حافظیه در جوار آرامگاه حافظ شیرازی حضور یافت.
نظر شما