به گزارش سهشنبه شب ایرنا از خبرگزاری ترند، علی اف در بیست و هفتمین نشست شورای وزرای کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (ECO) با اعلام این خبر افزود: آذربایجان در حال کار بر روی توسعه ظرفیت انتقال کریدور حمل و نقل شمال - جنوب است.
این پروژه بر اساس تفاهمنامه ایجاد مسیر ارتباطی بین جمهوری آذربایجان و نخجوان با عبور از خاک ایران احداث میشود.
رئیس جمهور آذربایجان همچنین با بیان اینکه باکو حامی صلح در منطقه است، گفت: هم اکنون شرایط تاریخی برای عادیسازی روابط میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان، امضای توافق صلح و تبدیل کردن قفقاز جنوبی به محلی برای صلح و همکاری فراهم شده است.
به گزارش ایرنا، مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه ایران امروز سهشنبه در آستانه برگزاری بیست و هفتمین نشست شورای وزیران سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) با جیحون بایرام اف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان دیدار و گفت وگو کرد و طرفین در این دیدار از افزایش پویایی در روابط اقتصادی دوجانبه استقبال کردند.
خبرگزاری آذرتاج خبر داد که طرفین در این دیدار درخصوص تعدادی از موضوعهای در دستور کار ایران و جمهوری آذربایجان گفت وگو کردند. دو طرف تاکید کردند که دیدارها و سفرهای متقابل سطح بالای اخیر کمک مثبتی به توسعه بیشتر روابط داشته است.
براساس این گزارش صفری و بایرام اف، در این دیدار درمورد اجرای کریدور حمل و نقل شمال - جنوب و همچنین اتصال راهها بین منطقه اقتصادی زنگزور شرقی و جمهوری خودمختار نخجوان تبادل نظر کردند.
طرفین همچنین از افزایش پویایی در روابط اقتصادی و فعالیت کمیسیون بین الدولی استقبال کردند.
به نوشته آذرتاج، در این دیدار، جیحون بایراموف اطلاعات دقیقی در مورد "تدابیر ضد تروریستی محلی" باکو برای پایان دادن به "تحریکات سیاسی و نظامی ارمنستان و تضمین خروج گروه های مسلح غیرقانونی ارمنی" از خاک این کشور ارائه کرد.
وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان با اشاره به آنکه باکو اقدام های مناسبی را برای ادغام مجدد ساکنان ارمنی در چارچوب قانون اساسی این کشور انجام داده است، بر علاقه کشورش به برقراری صلح پایدار با ارمنستان بر اساس اصول احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی تاکید کرد.
طرفین همچنین در این دیدار درباره سایر مسائل منطقه ای نیز تبادل نظر کردند.
بیست و هفتمین اجلاس شورای وزیران کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی امروز در شوشای جمهوری آذربایجان برگزار شد.
گفتنی است که مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی نیز به تازگی به باکو سفر و با مقام های بلندپایه جمهوری آذربایجان دیدار کرده بود.
الهام علیاف رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در دیدار با مقام ایرانی، دوستی و همکاری دو کشور را عامل مهمی برای کل منطقه برشمرد و بر توسعه کریدور حمل و نقل شمال- جنوب و گسترش بیشتر ظرفیت انتقال آن تاکید کرد.
رئیس جمهور جمهوری آذربایجان با اشاره به اهمیت همکاری های دو کشور در قالب اجرای پروژههای ساخت پل، جاده، زیرساختهای گذرگاه مرزی و مقاوم سازی سواحل در نزدیکی منطقه «آغبند» شهرستان «زنگیلان» اظهار داشت: این اقدامات به تقویت بیشتر روابط دوستانه ما کمک خواهد کرد.
علیاف گفت: برگزاری مراسم آغاز عملیات اجرایی پل آغبند مهم است و ساخت جادهها و خطوط ریلی که دو کشور را به هم متصل میکند، برای منطقه اهمیت زیادی دارد و در خدمت ثبات و همکاری در کل منطقه خواهد بود.
وی همچنین به اهمیت اقدامات انجام شده در راستای توسعه کریدور حمل و نقل شمال- جنوب و گسترش بیشتر ظرفیت انتقال آن اشاره کرد.
«مهرداد بذرپاش» که به عنوان رئیس کمیسیون همکاریهای مشترک اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان به باکو سفر کرده بود، در گفت وگویی درباره دستاوردها و اقدامات انجام شده در این سفر گفت: «ایرانراه» یکی از کلان پروژههای دولت مردمی است و در راستای تکمیل زنجیرههای کریدوری شمال به جنوب و شرق به غرب کشور اجرا خواهد شد.
وی یکی از گذرگاههای رسمی در دستور کار وزارت راه و شهرسازی و مورد تاکید رئیس جمهور کشورمان را گذرگاه ارس دانست و افزود: این گذرگاه در مجاورت رودخانه ارس قرار دارد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به احداث پل «آغبند» روی رود ارس، گفت: ساخت جاده در این منطقه نیز توسط ایران انجام میشود که از منطقه آغبند آغاز شده و تا منطقه جلفا ادامه دارد.
بذرپاش ادامه داد: این گذرگاه یکی از گذرگاههای اصلی و راهبردی مورد درخواست دو کشور بود که عملیات اجرایی آن با حضور معاون نخستوزیر جمهوری آذربایجان که مسوولیت ریاست کمیسیون همکاریهای مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان را نیز بر عهده دارد، بهطور رسمی آغاز شد.
وی گفت: علاوه بر آن، توافقی درباره آغاز عملیات اجرایی خط آهن در مجاورت پل آغبند انجام شد تا این خطآهن از منطقه آغبند (از طریق پل ریلی) وارد خاک ایران شود. احداث این پل در مدت یک سال به اتمام میرسد و به موازات آن عملیات اجرایی پایانههای گمرکی هر دو کشور از امروز آغاز میشود.
رئیس کمیسیون همکاریهای مشترک اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان تاکید کرد: همچنین طی جلسه کمیسیون همکاریهای مشترک اقتصادی دو کشور، موضوعاتی از جمله پل آستارا- آستارا مورد بررسی قرار گرفت. این پل یکی از پروژههای مهم است و امیدواریم در دو ماه آینده با حضور روسای جمهور دو کشور افتتاح شود ، زیرا تکمیل این پل ظرفیتهای ترانزیتی بالایی را به دنبال دارد.
به گفته بذرپاش، افزایش پروازهای بین دو کشور، در راستای رشد تعاملات و تسهیل رفت و آمد تجار و گردشگران از دیگر موضوعاتی بود که در این سفر مطرح شد.
نظر شما