محمدرضا قربانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تمام ظرفیت استان را برای حمایت از شرکت های دانش بنیان به کار خواهیم گرفت و به توجه مسوولان در تمامی بخش ها نیازمند است.
وی تصریح کرد: این شرکت سال گذشته نیز یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات برای رونق و توسعه واحد فناور خود دریافت کردند.
رییس پارک علم و فناوری خراسان شمالی تعداد شرکت های دانش بنیان استان را ۱۳۰ واحد عنوان کرد و گفت: ۳۵ شرکت دانش بنیان و مابقی صنایع خلاق، نو آور و فناور هستند.
افزایش ۲ برابری اشتغال
رییس پارک علم و فناوری خراسان شمالی در ادامه از اشتغال ۲ برابری شرکتهای دانش بنیان استان خبر داد و گفت: نیمه نخست سالجاری ۲ هزار و ۳۰۰ نفر به صورت تمام وقت و پاره وقت در این شرکت ها به کار گرفته شدند.
وی با بیان اینکه روند ایجاد اشتغال در شرکت های دانش بنیان استان در سال های اخیر افزایشی است تصریح کرد: سال گذشته یک هزار و ۱۱۱ نفر نیروی کار و سال ۱۴۰۰ حدود ۶۶۴ نفر نیرو به کار گرفته شد.
قربانی گفت: تنها در یک شرکت که در شهرستان گرمه ۲۶۰ نفر نیرو به کار گفته شد و این تعداد تا پایان سال به ۳۰۰ نفر اشتغال خواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد: شرکتهای دانشبنیان در حوزه تولید و اشتغال نقشی غیرقابل انکار داشته و در صورتی که مسیر فعالیت این شرکتها هموار شود میتوانند خلاهای موجود در حوزه تولید کشور را پُر کنند.
رییس پارک علم و فناوری خراسان شمالی افزود: شرکتهای دانش بنیان بر پایه دانش و تحقق اهداف علمی و اقتصادی شکل میگیرند و در رشد و توسعه مناطق مختلف تاثیر زیادی دارند و به نوعی موثرترین مولفه های تحقق پایدار اقتصاد هستند.
وی تصریح کرد: شرکت های دانش بنیان به جهت ارزش افزوده بالایی که ایجاد می کنند، نقش ویژه ای در رشد کشور در زمینه های علمی، فناوری و نیز اقتصادی بر عهده دارند.
اختصاص فضاهای خالی به دانشبنیان
قربانی گفت: تلاش می کنیم تا فضای مورد نیاز برای فعالیت شرکت های دانش بنیان در اختیار قرار دهیم چرا که شرکت های تازه تاسیس در مراحل اولیه با کمبود فضای مورد نیاز برای راه اندازی و امکانات مواجه هستند.
وی اضافه کرد: فضاهای خالی سازمان ها، دستگاه ها، مراکز آموزش عالی در سطح استان احصا خواهد شد و در اختیار شرکت های دانش بنیان برای فعالیت قرار می گیرد.
رییس پارک علم و فناوری خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنانش از مسوولان سازمان ها، دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی که فضاهای خالی دارند خواست تا این فضاها را در اختیار افراد خلاق و نوآور قرار دهند و افزود: شرکت های دانش بنیان اگر در مراحل اولیه مورد حمایت قرار دهند اشتغال خوبی برای این خطه ایجاد خواهند کرد.
وی با بیان اینکه سازمان ها و دانشگاه ها نسبت به فضاهای خالی مقاومت نشان ندهند گفت: دانشگاه علمی و کاربردی در بجنورد، دانشگاه پیام نور در شیروان و حتی نهاد کمیته امداد امام خمینی (ه) دارای فضاهای خالی است که اگر در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار گیرد موجب رونق کسب و کارها، افزایش اشغال در استان خواهد شد.
به گزارش ایرنا، حدود ۳۰ هزار دانشجو دختر و پسر در ۳۳ مرکز شامل دانشگاههای دولتی، آزاد، غیر انتفاعی، پیام نور، فنی و حرفه ای، جامع علمی و کاربردی و فرهنگیان خراسان شمالی زیر نظر ۵۲۱ عضو هیات علمی تحصیل می کنند.
خراسان شمالی با جمعیت یک میلیون نفری در شمال شرق کشور واقع شده است.
سهم اشتغال در این استان در سه بخش کشاورزی با ۳۹.۶ درصد، صنعت با ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است.
سهم این استان در حوزه کشاورزی بیش از میانگین کشور است اما در حوزه صنعت و خدمات پایین تر است.
نظر شما