«منطقه آزاد» موتور پیشران توسعه مازندران

ساری- ایرنا- استاندار مازندران گفت: منطقه آزاد موتور پیشران توسعه مازندران است و نقش پل اتصال مازندرانِ مظلوم به مازندران پیشرفته و توسعه یافته را برای این استان ایفا خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمود حسینی‌پور روز یکشنبه در حاشیه جلسه شورای اقتصادی مازندران در گفت و گو با خبرنگاران با بیان این‌که سه لکه مهم انتخاب شده برای ایجاد منطقه آزاد در مازندران نقش مهمی در بالفعل کردن ظرفیت‌های استان دارند، اظهار کرد: ایجاد منطقه آزاد یکی از مطالبات دیرینه مردم مازندران بود که با نگاه ویژه دولت سیزدهم محقق شد و می‌توانیم بگوییم عقده در گلو مانده اقتصاد استان بود.

وی افزود: ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ در سفر رئیس‌جمهور به مازندران این درخواست دیرینه مردم مازندران مطرح شد که ایشان پس از بازگشت به تهران بلافاصله پیگیری کردند و با این که ۲ مرتبه در گذشته موضوع مطرح شد و در مجلس به نتیجه نرسیده بود، بار دیگر موضوع را به جریان انداختند و در نهایت با پیگیری نمایندگان محترم استان در مجلس به تصویب رسید.

نماینده عالی دولت در مازندران خاطرنشان کرد: در طول سال‌های پس از انقلاب تلاش‌های بسیار زیادی برای توسعه و تعالی کشور ما انجام شد و در مازندران هم شاهد اتفاقات خوبی بودیم. هم در حوزه زیرساخت‌های کشاورزی، هم در بخش صنعت و گردشگری اقدامات خوبی انجام شد. منطقه آزاد هم یکی از این موارد است که در گذشته توسط مدیران وقت پیگیری شد. خیلی از مدیران تلاش کردند تا این اتفاق بیفتد. از همه عزیزانی که طی سال‌های اخیر پیگیر تحقق این طرح بودند تشکر می‌کنم.

استاندار مازندران گفت: امروز مازندران تجربه جدیدی را از سر می‌گذراند که می‌تواند منشاء تحولات بزرگ در مازندران شود. با ایجاد منطقه آزاد تجاری-صنعتی، مازندران به یک کارگروه فنی و تخصصی تبدیل می‌شود که می‌تواند اتفاقات مهمی را در اقتصاد کشور رقم بزند.

«منطقه آزاد» موتور پیشران توسعه مازندران

حسینی‌پور تصریح کرد: منطقه آزاد تجاری-صنعتی مازندران دقیقا منطبق بر شعار سال رهبر معظم انقلاب است و تاکید ویژه رهبری در شاخص‌های رشد تولید و کاهش تورم را دنبال می‌کند که ما این هدیه را از طرف دولت مردمی سیزدهم به مردم استان تقدیم می‌کنیم.

مزیت‌های ایجاد منطقه آزاد تجاری در مازندران

وی با اشاره به مزیت‌های ایجاد منطقه آزاد تجاری در مازندران برای اقتصاد این استان گفت: یکی از بزرگترین مزیت‌های مناطق آزاد این است که در بسیاری از شرکت‌های خارجی انگیزه سرمایه‌گذاری ایجاد می‌کنند. این امر می‌تواند در توسعه صنعتی مازندران نقش مؤثری داشته باشد.

نماینده عالی دولت در مازندران اظهار کرد: پایین بودن هزینه‌ها از منظرهای مختلف، زیرساخت‌های مطلوب و دسترسی به شبکه‌های دریایی، جاده‌ای و فناوری اطلاعات، دسترسی به بازارهای مهم جهانی، سهولت کسب و کار و برخورداری از تخفیف‌های ویژه مالیاتی نیز از مزایای مهم مناطق آزاد تجاری هستند. در حال حاضر یک سوم صادرات غیرنفتی کشور یعنی معادل ۱۸ میلیارد دلار از همین مناطق آزاد صادر می‌شود.

استاندار مازندران تعریف ابرپروژه برای جذب سرمایه‌گذار به مازندران در قالب مناطق آزاد تجاری را ضروری دانست و با بیان این‌که ۸۵۰ بسته سرمایه‌گذاری در وبسایت دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور به ثبت رسیده است، افزود: در مازندران باید یک پروژه مبتنی بر ظرفیت‌های استان طراحی کرده و بسته‌های سیاستی منطبق بر این پروژه را در دیپلماسی اقتصادی‌مان تعریف کنیم. در همین راستا نیز دیپلماسی اقتصادی را از ابتدای فعالیت دولت در استان آغاز کردیم و در همین دو سال گذشته بیشترین مراودات بین‌المللی را در استان داشتیم.

حسینی‌پور ویژگی ممتاز منطقه آزاد تجاری-صنعتی مازندران را سه لکه‌ای بودن آن بیان کرد و گفت: ما امتیازی در مازندران داریم که در استان‌های دیگر وجود ندارد. برای نخستین بار در کشور شاهد ثبت سه منطقه آزاد در یک استان هستیم. باید از این فرصت و ظرفیت برای توسعه اقتصادی استان بیشترین بهره را بگیریم.

«منطقه آزاد» موتور پیشران توسعه مازندران

وی خاطرنشان کرد: با ایجاد منطقه آزاد، جذب سرمایه‌گذار خارجی در بخش‌های مولد، افزایش تولید و ارزش افزوده بخش‌های اقتصادی به ویژه بخش صنعت را می‌توانیم در استان شکوفا کنیم. برای تحقق این هدف لازم است که چند سایت منطبق بر داده‌های علمی و برنامه‌های دقیق تعریف کنیم. برای نمونه سایت منطقه صنعتی، سایت شهرک بین‌المللی سلامت و سایت مجتمع بین‌المللی دانشگاهی را می‌توان در این مناطق ایجاد کرد.

کمک به رونق اشتغال

استاندار مازندران تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین نگاه‌های ما ایجاد اشتغال برای نیروهای بومی است. در حال حاضر ۵.۷ درصد جمعیت استان بیکار هستند. متاسفانه میانگین بیکاری افراد تحصیل کرده در کشور ۴۰ درصد، اما در مازندران ۶۰.۱ درصد است. منطقه آزاد می‌تواند اشتغال نیروهای تحصیل‌کرده را تامین کند.

نماینده عالی دولت در مازندران به اثرگذاری ایجاد منطقه آزاد تجاری بر رونق گردشگری مازندران اشاره کرد و گفت: ایجاد منطقه آزاد فرصت فوق‌العاده‌ای را برای گردشگری مازندران نیز ایجاد می‌کند. ۲ فرودگاه از سه فرودگاه استان مجوز پروازهای بین‌المللی دارند و این امر می‌تواند در کنار ایجاد منطقه آزاد تجاری فرصت مهمی برای گردشگری استان ایجاد کند. با همین نگاه برای بندر نوشهر در طرح سه لکه‌ای منطقه آزاد تجاری کاربری گردشگری نیز تعریف شده است.

حسینی‌پور اظهار کرد: ما بسترهای مورد نیاز منطقه آزاد را در مازندران داریم. بنادر داخلی ما بنادر مؤثری هستند و می‌توانند با توجه به همسایگی مازندران با کشورهای حاشیه دریای خزر نقش مهمی در توسعه اقتصادی استان داشته باشند. بندر امیرآباد به زیرساخت مهم اسکله رورو ریلی مجهز است که ۸۰ درصد از آن اجرا شده و ۲۰ درصد باقی مانده و با بهره‌برداری از آن انقلاب بزرگی در فعالیت‌های این بندر رخ می‌دهد.

این مسئول تصریح کرد: البته مناطق آزاد می‌توانند چالش‌هایی مانند مکان‌یابی نادرست، نبود امکانات زیربنایی، سوءاستفاده قاچاقچیان از این مناطق و نبود ابزارهای کنترلی هم داشته باشند که ما برای همه این موارد برنامه داریم.

«منطقه آزاد» موتور پیشران توسعه مازندران

واردات خودروی خارجی ممنوع

نماینده عالی دولت درباره امکان واردات خودروهای خارجی در منطقه آزاد تجاری مازندران با ضوابط منطقه آزاد نیز گفت: در مرحله نخست اجرای این طرح واردات خودرو را نداریم. یکی از ایراداتی که مجلس به طرح داشت همین بود که مانند سایر مناطق آزاد کشور به دلیل واردات بی رویه خودرو ممکن است مشکل ایجاد شود.

وی افزود: هدفگذاری ما در منطقه آزاد مازندران بسیار مهم‌تر از واردات خودرو است. ما نخواستیم در مرحله اول این امر محقق شود. ممکن است در مراحل بعدی این امر اتفاق بیفتد. آن‌چه که اولویت دارد ایجاد کسب و کار و رونق اقتصادی در مازندران است.

استاندار مازندران اظهار کرد: از همه فعالان اقتصادی کشور و به ویژه ایرانیان و مازندرانی‌های مقیم خارج از کشور دعوت می‌کنم فرصت طلایی ایجاد شده در مازندران را برای سرمایه‌گذاری جدی بگیرند و از مزایای سرمایه‌گذاری در استان بهره‌مند شوند تا با کمک‌ آن‌ها مازندران قوی را در ایران قوی داشته باشیم.

به گزارش ایرنا، طرح منطقه آزاد تجاری سه لکه‌ای یا سه نقطه‌ای مازندران که به شورای عالی مناطق آزاد و هیئت دولت پیشنهاد شد و پس از تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان، روز ۱۵ مهر سال جاری از سوی رئیس‌جمهور به وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ شده، نخستین نمونه از منطقه آزاد تجاری غیرمتمرکز در کشور محسوب می‌شود و مجموعا یک‌هزار و ۶۰۵ هکتار مساحت دارد که در سه نقطه از استان قرار گرفته است. یعنی مزایای بهره‌مندی از این طرح فقط شامل سه نقطه محدود در بندر امیرآباد با ۱۰۶۰ هکتار مساحت، منطقه ساحلی چپکرود جویبار تا میرود بابلسر با ۴۶۱ هکتار مساحت و محوطه بندر نوشهر با ۸۴ هکتار مساحت می‌شود و ارتباطی به مناطق خارج از این محدوده‌های بندری ندارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha