به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، علی بهادری جهرمی در مقدمه نشست خبری خود حادثه زلزله در افغانستان را به مردم افغانستان و خانواده های جانباختگان تسلیت گفت و تصریح کرد: دولت و ملت ایران نیز کمک های خود را به کشور همسایه در قالب اعزام ۲۳ تیم امدادی و ارسال ۴۵۰ تن کمک های بشردوستانه شامل مواد غذایی، دارو، وسایل گرمایشی، پتو و چادر انجام دادهاند و این کمک ها ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه در این ایام شاهد حمله رژیم صهیونیستی به غزه هستیم، خاطر نشان کرد: جنایت های رژیم صهیونیستی را به شدت محکوم میکنیم. این رژیم جنایتکار کلکسیونی از جنایات جنگی که در حقوق بینالملل مطرح است را در این روزها بر ملت مظلوم فلسطین اعمال کرده است. حملات به غزه و کشتار کودکان و زنان باید فوراً به اتمام برسد.
سخنگوی دولت تاکید کرد: از سازمان ملل و مجامع بینالمللی و کشورهای اسلامی درخواست میکنیم برای جلوگیری از ادامه حملات و نقض حقوق بشر و توقف جنایات جنگی اسرائیل تلاش کنند.
مهمترین نتایج سفر رییس جمهور به استان فارس
بهادری جهرمی با اشاره به سفر استانی رییس جمهور بیان کرد: در سفر رئیس جمهور به استان فارس، طولانیترین آزادراه کشور افتتاح شد که موجب کاهش دوساعته سفر اصفهان شیراز میشود. در این سفر واگذاری ۱۰ هزار و ۲۰۹ واحد مسکونی و ۳۰ هزار قطعه زمین در استان فارس و افتتاح دو بیمارستان ۶۴ تختخوابی شهرستان رستم و ۶۰ تختخوابی شهرستان فسا را شاهد بودیم.
وی بهرهبرداری رسمی از طرح عظیم خط دوم انتقال آب شرب کلانشهر شیراز از سد درودزن، افتتاح همزمان ۶۵ طرح آب و برق با اعتباری بالغ بر ۱۰ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان، را از دیگر اقدامات صورت گرفته در سفر رئیسجمهور به استان فارس برشمرد.
مقدمات برداشت ۲میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی برای تامین مالی مسکن در حال انجام است
سخنگوی دولت در پاسخ به ایرنا درباره آخرین جزئیات برداشت ۲میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی برای تامین مالی مسکن بیان کرد: تامینمالی مسکن با مدیریت کلان وزیر راه و مسکن و همکاری بخش های اقتصادی و سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد در حال پیگیری مستمر است و آقای رییس جمهور تاکیداتی برای تسهیلات و سرعت بخشیدن به این امر را همواره داشته اند.
وی بیان کرد: یکی از این محورها استفاده از منابع ارزی بود که مقدمات آن فراهم شده و با هماهنگی وزیر راه و وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه ک بانکمرکزی و در حال اقدام است. البته تامین مالی مسکن به یک روش اختصاص ندارد.
بهادری جهرمی در خصوص برخورد با بانک های متخلف در این زمینه گفت: گزارشی در شورای عالی مسکن در این زمینه به تفکیک استان و نهادها ارائه شد.
وی با اشاره به دو بانکی که عملکرد خوبی در ارائه تسهیلات مسکن داشته اند، گفت: بانک های مسکن و ملت عملکرد خوبی در حوزه تامینمالی مسکن داشته اند.
مکاتبه رئیسجمهور با رهبرمعظم انقلاب در مورد تغییرات گسترده مجلس در لایحه برنامه هفتم
سخنگوی دولت با بیان اینکه تغییرات گستردهای در لایحه پیشنهادی دولت برای برنامه هفتم توسعه اعمال شده است، گفت: دولت سعی کرد لایحه خود را مطابق با سیاستهای کلی برنامه هفتم تدوین و تنظیم کند اما این لایحه در مجلس دستخوش تغییرات بسیار گستردهای شد که امکان تحقق عملی نداشت و بار مالی بسیار زیادی برای کشور ایجاد میکرد که امکان تأمین آن نبود.
وی با اشاره به اینکه پیرو این اتفاقات، آقای رئیس جمهور مکاتبهای با مقام معظم رهبری داشتند، افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی به مجلس شورای اسلامی تأکید کردند که ساختار لایحه در اصلاحات حفظ شود و اصل ۷۵ قانون اساسی نیز رعایت شود؛ یعنی اگر بار مالی جدیدی برای کشور ایجاد میشود، منابع تامین آن نیز پیشبینی شود.
بهادری جهرمی تصریح کرد: از مجلس انتظار میرود در چارچوبی که مقام معظم رهبری مشخص فرمودند و با رعایت قانون اساسی، برنامه هفتم را نهایی کند تا امکان تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۳ با رعایت احکام برنامه هفتم، برای دولت وجود داشته باشد.
مهاجران غیرقانونی پس از شناسایی به کشورشان بازگردانده میشوند
سخنگوی دولت درباره ساماندهی مهاجران غیرقانونی افغانستانی تاکید کرد: شرایط حاکم بر کشور افغانستان که از دهههای گذشته به واسطه اشغالگری آمریکا صورت گرفته است، بسیاری از اتباع افغانستانی به کشورهای همسایه از جمله ایران مهاجرت کردهاند.
بهادری جهرمی با بیان اینکه کسانی که به صورت غیرقانونی وارد شدهاند از سوی نیروی انتظامی شناسایی و مسترد میشوند، خاطرنشان کرد: بخشی از مهاجران به صورت رسمی و قانونی وارد کشور شدهاند و بخشی دیگر از روشهای غیرقانونی در کشور ما سکونت دارند. کسانی که به صورت غیرقانونی وارد شدهاند از سوی نیروی انتظامی شناسایی و مسترد میشوند.
وی با تاکید بر آنکه دولت برای ساماندهی آن دسته از افرادی که به صورت قانونی وارد شدهاند، لایحهای تحت عنوان سازمان ملی مهاجرت تدوین و به مجلس شورای اسلامی ارسال کرده است، گفت: این لایحه از سال گذشته تاکنون بررسی و تصویب نشده و معطل مانده است. امیدواریم بعد از برنامه هفتم توسعه ، تسهیل شود.
به گفته وی رئیس جمهور نیز تاکید کردند که وزیر کشور هرچه سریعتر در خصوص ساماندهی اتباع خارجی اقدام کند.
پولهای آزاد شده ایران با موفقیت از یون به یورو تبدیل شد
بهادری جهرمی درخصوص ۶ میلیارد دلار آزاد شده نیز اظهار کرد: این توافق در زمان خود با دقت و با تضمین کافی انجام شد. رسانههای آمریکایی برای بازیهای سیاسی خودشان مطالبی را منتشر میکنند.
وی با بیاناینکه پولها با موفقیت از یون به یورو تبدیل شده است، گفت: این پول ها به حسابهای ۶ بانک ایرانی در قطر منتقل شد. این اقدامات به تایید بانک مرکزی ایران نیز رسید و پولها اکنون زیر کلید بانک مرکزی است.
سخنگوی دولت گفت: ابتدا اصل آزادسازی منابع را انکار می کردند، بعد آن را بی اهمیت خواندند، بعد آن را خرج شده اعلام کردند، بعد گفتند هزینه تبدیل ارز بالا بوده، بعد گفتند محدود به چند کالای خاص است. حال آنکه این منابع در اختیار کشورمان است و برای رشد تولید کشور استفاده خواهد شد.
دهک بندی به صدک بندی تغییر میکند
وی درخصوص جزئیات تغییر دهک بندی نیز توضیح داد: قرار است شیوه دهک بندی تغییر کند و از دهک بندی به صدک بندی تغییر یابد. این به جهت افزایش دقت و افزایش میزان اشراف بر دسته بندی دهک هاست و تغییری در پرداخت یارانه ها صورت نخواهد گرفت و براساس رویه سابق با دقت صدکی محقق خواهد شد.
بهادری جهرمی درخصوص تلاطم اخیر در بازار ارز تصریح کرد: واکنش جهانی و منطقه ای به ناامنی و مسائل جغرافیایی مانند جنگ رژیم صهیونیستی طبیعی است که در بازار واکنش هایی داشته باشد. ولی با اقدامات بانک مرکزی ثبات نسبی به بازار بازگشت و آثار آن مقطعی و کوتاه مدت خواهد بود.
وی درخصوص رویکرد دولت در برابر قیمت گذاری شورای رقابت، بیان کرد: دولت شورای رقابت را تشکیل نداده و این مصوب مجلس است و دولت مجری قانون است، نگاه دولت در حوزه بازارهای مختلف این است که بازار را با افزایش تولید رقابتی کند، که در سال گذشته حدود ۵۰ درصد تولید خودرو را شاهد بودیم و امسال بیش از این خواهد بود، افزایش تولید و فراهم شدن شرایط وارداتی بازار را به سمت رقابتی شدن پیش می برد و در این صورت قیمت ها کنترل کیفیت در رقابت افرایش پیدا خواهد کرد.
مجوز واردات یونیت دندانپزشکی بزرگسالان داده نمی شود
بهادری جهرمی درخصوص برنامه دولت برای جلوگیری از واردات کالاهای دارای مشابه داخلی گفت: مجوز واردات یونیت دندانپزشکی بزرگسالان که کفایت تولید داخل دارد، به هیچ وجه داده نشده و نخواهد شد. موضوع مورد اعتراض مربوط به مجوز واردات یونیت دندانپزشکی اطفال بوده که تولید مشابه داخلی ندارد.
وی با تاکید بر آنکه دولت خود را موظف میداند که از واردات کالاهای دارای مشابه داخلی جلوگیری کند، عنوان کرد: از مردم و رسانهها درخواست میکنم اگر گزارشی بر خلاف این دارند، ارسال کنند.
سخنگوی دولت با اشاره به بازدید رئیسجمهور از پارکینگهای یکی از مجموعههای بزرگ خودروسازی تاکید کرد: در ابتدای دولت، بیش از ۱۷۰ هزار خودروی نیمهکاره و ناقص در پارکینگها انبار شده بود. برای همین، رئیسجمهور دستوراتی را صادر کرد که یکی از آن دستورات، عدم انباشتهشدن خودروها در پارکینگهای مجموعههای خودروسازی بود.
بهادریجهرمی افزود: بحمدالله میزان انباشت از تعداد ۱۷۰ هزار خودرو، در برخی برههها به حد صفر رسید و در حالت استاندارد قرار گرفته است. برخی اوقات، درصدی از میزان تولید ناقص طبیعی است زیرا ممکن است در خط تولید اتفاقاتی رقم بدهد اما عددها، عددهای قابلقبول نبود و یکی از محورهای هشتگانه همین کاهش تعداد خودروهای انباشته شده بود که به حمدالله به مرحله قابل قبولی رسیده است.
وی افزود: یکی دیگر از محورها، افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت تولید خودرو بود که رئیس جمهور دستور آن را در انتهای سال ۱۴۰۰ برای سال ۱۴۰۱ داد. افزایش ظرفیت تولید بیش از ۴۰ درصد و نزدیک به ۵۰ درصد با آمار تولید یک میلیون و ۳۴۷ هزار خودرو در سال ۱۴۰۱، محقق شد.
سخنگوی دولت عنوان کرد: این دستور تقریبا در سال اول محقق شد و در سال دوم یعنی امسال نیز به صورت کامل محقق خواهد شد زیرا بخشی از تولیدات ۱۴۰۱ مربوط به تکمیل خودروهای ناقص بود. در مرحله تکمیل، سرعت کار کاهش پیدا میکند و مانع سرعت زیادتر تولید میشود.
بهادری جهرمی در خصوص ارتقای کیفیت خودروهای ساخت داخل گفت: در سال گذشته تولید خودروهای تیبا، سمند، ۴۰۵ و تیبا۲ متوقف شده بود تا ارتقای کیفیت داشته باشیم؛ همزمان محصولات جدیدی که استانداردهای بالاتری دارند نظیر شاهین، تارا و اطلس رشد تولید پیدا کردند.
وی ادامه داد: درخصوص تولید خودروهای برقی که بنا بود در مراکز تحقیقاتی با کمک شرکتهای دانشبنیان و مجموعههای خودروسازی به مرحله اجرایی برسند، شاهد تولید تعدادی از این خودروها یا نمایش در مجموعه حیاط دولت بودیم. همچنین برخی ایستگاههای شارژ خودروهای برقی در برخی نقاط شهر تهران و برخی کلانشهرها افتتاح شدند.
سخنگوی دولت تصریح کرد: آییننامه واردات خودرو یکی دیگر از محورها بود که در سال گذشته در دولت به تصویب رسید. قانون مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام، نیازمند اصلاحاتی بود که اصلاحات آن پیگیری و لایحه دو فوریتی داده شد؛ مجلس نیز همکاری مناسبی داشت و این قانون به تصویب رسید؛ اکنون آییننامه اصلاحی آن در حال تدوین نهایی است.
بهادریجهرمی درخصوص عرضه خودرو اظهار کرد: درخصوص عرضه خودرو که یکی دیگر از محورهای هشتگانه بود، سامانه یکپارچهای فعال شد و شفافیت و نظارتپذیری مناسبی در این حوزه اتفاق افتاد که امکان ارائه خودرو، خارج از آن سامانه و با شیوههای مختلف وجود نداشته باشد.
وی ادامه داد: امروز مجموعههای ناظر وزارت صمت و دستگاههای نظارتی بر این شیوه نظارت موثری دارند هرچند که نیازمند اصلاحاتی است.
وی درخصوص گارانتی خودرو نیز گفت: حوزه گارانتی و خدمات پس از فروش به ۶۰ هزار کیلومتر افزایش پیدا کرد.
سخنگوی دولت درخصوص بحث خارج کردن خودروهای فرسوده بیان کرد: اجرایی شدن این موضوع نیز در حال پیگیری است بحث واگذاری خودروسازها به بخش خصوصی نیز مراحل مقدماتی آن پیگیری شد و اقداماتی نیز در فاز یا مراحل اجرایی صورت گرفته است.
بهادریجهرمی خاطرنشان کرد: طبیعتاً این موضوع نیازمند این است که هم شرایط خودروساز آماده عرضه باشد و هم احراز صلاحیت مناسبی برای مجموعههایی که میخواهند خودرو خریداری کنند صورت بگیرد تا دچار خاطرات تلخ گذشته در حوزه خصوصیسازیها نشویم که صنعت به نابودی کشیده نشود و دولت با جدیت پیگیر این موضوع است که امید است محقق شود.
در دسترس قراردادن کمکهای انساندوستانه به مردم غزه نیازمند مشارکت کشورها است
وی بیان کرد: با عملکرد وحشیانه رژیم کودک کش صهیونیستی امروز شاهد یک فاجعه انسانی هستیم که در غزه رخ داده است و حتماً نیازمند مشارکت هرچه سریعتر و فوری همه کشورها و ملتهای انساندوست جهان در جهت در دسترس قرار دادن کمکهای انسان دوستانه نظیر آب، غذا، مواد دارویی و درمانی به غزه هستیم و باید تلاش جمعی همگانی در این زمینه صورت بگیرد.
بهادریجهرمی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران رایزنیهای خود را از همان ابتدا آغاز کرده است که بتواند کمکهای انساندوستانه به ویژه مجموعه هلال احمر را در اختیار مردم قرار بدهد. البته موضوع کمکها فقط اختصاص به کشور ما ندارد بسیاری از کشورهای دیگر نیز پیگیر این مساله هستند تا بتوانند کمکهای انساندوستانه را در اختیار مردم غزه قرار دهند.
وی بیان کرد: رژیم صهیونیستی با محاصره غزه مانع امکان ارسال کمکهای انساندوستانه به مردم بیپناه و کودکان و زنان این منطقه شده و میشود.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: طبیعتاً کشورهایی که حامی این رژیم هستند و از او حمایت میکنند نیز در جنایت این رژیم شریک هستند و مسئولیت متوجه آنها و نهادهای بینالمللی است که بتوانند شرایط را برای ارسال کمکهای انسان دوستانه فراهم کنند. دولت حتماً این مسیر را در کنار سایر دولت به ویژه دولتهای اسلامی و دولتهای کشورهای عرب با جدیت پیگیری خواهد کرد تا بتواند به نتیجه برسد.
تسهیلات اعطایی به دانشبنیانها ۲۶۰ درصد افزایش یافت
دبیر هیات دولت درخصوص اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان ها، گفت: دولت قبل با طرح جهش تولید دانش بنیان مخالف بود و این از جمله مواردی بود که معاون علمی و فناوری سابق در جلسه هیات وزیران از دولت سیزدهم تقدیر و مطرح کرد که اگر همراهی این دولت نبود امکان به تصویب رسیدن این قانون وجود نداشت.
وی در ادامه بیان کرد: دولت سیزدهم رسما با این قانون موافقت کرد. این قانون ۱۲ آییننامه دارد که ۱۱ مورد آن قبل از موعد مقرر به تصویب رسیده است.
سخنگوی دولت با اشاره به ارائه تسهیلاتی به شرکت های دانش بنیان خاطر نشان کرد: تسهیلات اعطایی به شرکت های دانش بنیان در ۵ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۱، ۲۶۰ درصد افزایش داشته است و این یکی از آثار اجرایی شدن آیین نامه های این قانون است.
بهادری جهرمی بیان کرد: دولت هایی در ادوار داشته ایم که آییننامه های برخی قوانین را تصویب نکردند تا مقدمات اجرایی شدن آن قانون فراهم نشود اما دولت سیزدهم آیین نامه هایی از ۵ سال قبل که مربوط به قانون برنامه ششم بود را به تصویب رساند. دولت و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نظارت موثری بر حسن اجرای قانون جهش تولید بنیان دارند.
تنها راه مشکل فلسطین توجه به حقوق حقه مردم این سرزمین است
وی درخصوص مذاکرات رئیسجمهور با سران کشورهای مختلف در مورد فلسطین نیز گفت: آیت الله رئیسی با سران کشورهای مختلف از جمله فرانسه، روسیه، عربستان، ترکیه، قطر، عمان، عراق و سوریه وارد گفت و گو شده است.
بهادری جهرمی بیان کرد: رئیس جمهور در گفت و گو با بن سلمان با اشاره به اعتقادات و منافع مشترک دو کشور به ویژه در مسائل مرتبط با امت اسلامی بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای جهان اسلام برای توقف جنایت جنگی رژیم صهیونیستی تأکید کرده و گفته است که ایران و عربستان در مقطع حساس کنونی باید به عنوان دو بازیگر کلیدی از ملت مسلمان و مظلوم فلسطین حمایت کنند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه کشورهای اسلامی وظیفه دارند که برای توقف هر چه سریعتر جنایات صهیونیستها علیه فلسطینیان همکاری و همگرایی داشته باشند، عنوان کرد: تنها راهحل اساسی مشکل فلسطین به عنوان مساله اصلی منطقه، توجه به حقوق حقه مردم مظلوم این سرزمین است که بر اساس آن و طبق پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران همه فلسطینیان در روندی دموکراتیک و در انتخاباتی آزاد و عادلانه سرنوشت خود را تعیین کنند.
نرخ خرید گندم طی ۲ سال دو برابر شده است
سخنگوی دولت بیان کرد: عملکرد دولت در نرخ گذاری گندم و حمایت از کشت گندم در دوسال گذشته روشن است و نرخ خرید گندم از دو سال گذشته بیش از دو برابر شده است و از حدود ۵ هزار تومان به ۱۳ هزار تومان افزایش یافته است. در حجم خرید نیز با همین سیاست دولت از حدود ۴.۵ میلیون تن به ۱۰.۵ میلیون تن در حوزه گندم رسیده ایم.
بهادری جهرمی با بیان اینکه دولت نگاه حمایتی به کشاورزان دارد، گفت: چون از میزان پیش بینی منابع بودجه ای فراتر بود دولت سعی کرد از منابع دیگری تامین منابع کند تا پرداخت ها سامان پیدا کند. شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی شورای قانونی است و صلاحیت و چارچوب قانونی دارد و بخشی از نمایندگان آن گندم کاران است و یک شورای فرای دولتی است و چارچوب ها و ضوابط قانونی آن مشخص است. در چارچوب همان قانون هر توافقی صورت گیرد دولت تابع آن خواهد بود.
وی گفت: دولت دو مسیر را برای جبران ناترازی ها در حوزه آب و برق در پیش گرفت. یک حوزه افزایش ظرفیت تولید داخل بود که برنامه کوتاه مدت و بلند مدت در این زمینه در نظر گرفته شد. در برنامه کوتاه مدت ۷ هزار و ۷۰۰ مگاوات افزایش تولید برق در کشور اتفاق افتاد و این حدود ۱۰ درصد کل ظرفیت تولید برق کشور بود تا بتوان نیاز برق کشور را جبران کرد تا شاهد خاطرات تلخ قطعی های تابستان نباشیم.
سخنگوی دولت یادآورشد: همزمان مدیریت مصرف در دستور قرار گرفت تا بتوان با تغییر ساعت کاری کارکنان دولت که کاهش مصرف را در حوزه اداری به همراه داشت و با ارائه مشوق هایی با وجود آنکه تعداد مصرف کنندگان افزایش یافته بود، صرفه جویی را رقم بزنیم.
اعطای تسهیلات ۱۱۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج و فرزندآوری توسط شبکه بانکی
بهادری جهرمی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری حدود ۱۱۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج و فرزندآوری توسط شبکه بانکی پرداخت شده است، گفت: از ۲۰ خرداد سالجاری و با ابلاغ بسته نظارتی اعتباری رشد منفی تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به رشد مثبت و فزاینده تبدیل شده و انتظار می رود با روند کنونی اعطای تسهیلات مزبور، تا پایان سالجاری کاهش قابل ملاحظه ای در تعداد متقاضیان در صف تسهیلات داشته باشیم.
وی گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون به حدود ۸۰۰ هزار نفر متقاضی وام ازدواج و فرزند حدود ۱۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات توسط شبکه بانکی پرداخت شده است.
دبیر هیات دولت تصریح کرد: در راستای قانون حمایت از جوانی جمعیت از ابتدای سال جاری، شبکه بانکی کشور به حدود ۴۳۰ هزار نفر از متقاضیان، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به مبلغ بیش از ۸۶ همت پرداخت کرده است که این میزان رشد ۲۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است.
بهادری جهرمی بیان کرد: همچنین در سال جاری تاکنون بیش از ۳۷۰ هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه فرزند به مبلغ بیش از ۲۳ همت به متقاضیان پرداخت شده است که این میزان رشد ۴۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است.
حضور بیگانگان در منطقه اختلال امنیت می کند نه ایجاد امنیت
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه حضور بیگانگان در منطقه مخل امنیت است و امنیت ایجاد نمیکند، متذکر شد: حضور بیگانگان در منطقه ایجاد امنیت نمی کند بلکه اختلال امنیت می کند و نشانه رویکرد ریاکارانه و مزورانه آمریکایی ها است.
وی بیانکرد: آمریکاییها از یک طرف دعوت به خویشتن داری می کنند و از سوی دیگر ناو جنگی به منطقه اعزام می کنند که معنای آن برای کشورهای منطقه روشن است.
سخنگوی دولت گفت: ارسال ناو هواپیما بر و سایر تجهیزات نظامی از سوی آمریکا به منطقه، معنایی جز ضعف و اعتراف آن ها جز نزدیک بودن به پایان حیات منحوس رژیم صهیونیستی و ناتوانی بیش از پیش این رژیم در مقابل نیروهای مقاومت ندارد که از هرسو تحت تحریم هستند.
از دغدغههای دولت در لایحه برنامه هفتم توجه به حوزه فرهنگ است
بهادری جهرمی درباره تنظیم لایحه برنامه هفتم در حوزه فرهنگی با بیان اینکه توجه به فرهنگ و حمایت از هنرمندان یکی از دغدغههای اصلی دولت در حوزههای مختلف است، گفت: در تنظیم لایحه برنامه هفتم هم این رویکرد مورد توجه دولت به ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: در بسیاری از حوزهها انتظار برخی از بخشها یا اصناف این است که حتماً در برنامه ۵ ساله باید احکامی نسبت به آن موضوع خاص قید شود.
سخنگوی دولت بیان داشت: برنامههای ۵ ساله توسعه در چارچوب سیاستهای کلی نظام تدوین میشود به این نحو که ابتدا یکسری بندها به عنوان اولویتهای تحولی در ۵ سال آتی هدفگذاری میشود، سیاستهای کلی نظام در مجمع تشخیص مصلحت نظام با ارزیابیهای فرابخشی مورد تصویب قرار میگیرد و بعد به قوای سه گانه از جمله دولت ابلاغ میشود.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: دولت مکلف است در چارچوب سیاستهای کلی، احکامی را که برای اجرای آن تحولات و تغییرات و هدفهای خاص مورد نیاز است را در لایحه تدوین و تقدیم مجلس شورای اسلامی کند.
بهادری جهرمی عنوان کرد: عدم پرداختن به برخی از حوزهها نباید بازگشت به عقب و بیتوجهی تفسیر شود.
دبیر هیات دولت گفت: در بند الف ماده ۷۵ لایحه که تقدیم مجلس شورای اسلامی شده تاکید شده است که باید ساختار فرهنگی کشور به گونهای اصلاح شود تا رویکرد، تعاملی و مردم پایه باشد یعنی توجه و مبنا به بخشها و مجموعههای مردمی باشد و تقویت نقش بخشهای غیردولتی در این ماده مورد تاکید قرارگرفته است.
وی ادامه داد: در بند «چ» همین ماده نیز هم به مجموعههای فرهنگی در اماکن مسکونی اجازه فعالیت داده شده و تعرفههای یارانهای برای حوزههای آب و برق و گاز و سایر هزینههایشان پیشبینی شده و امید است مجموعه فرهنگی بتواند حمایتهای موثری در این زمینه داشته باشد.
نظر شما