دومین پروژه ریلی دولت در سال ۱۴۰۲، آبان بهره‌برداری می‌رسد

تهران- ایرنا- وعده اتصال سه مرکز استان به شبکه ریلی در سال جاری گام به گام به اجرا نزدیک می‌شود و بعد از افتتاح ریل بستان‌آباد قرار است در جدیدترین افتتاح ریلی، راه‌آهن همدان- سنندج به عنوان دومین پروژه ریلی دولت در سال ۱۴۰۲ در ماه آینده به بهره‌برداری برسد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، بیست و چهارمین مرکز استان با بهره برداری از ریل همدان- سنندج در پاییز امسال به شبکه ریلی متصل می‌شود.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور ابتدای امسال اعلام کرد که با اتصال ۳ مرکز استان تا پایان سال به شبکه ریلی سال ۱۴۰۲ رکورددار اتصال بیشترین تعداد مرکز استان به شبکه ریلی خواهد بود.

عملیات ساخت طرح راه‌آهن همدان- سنندج از سال ۱۳۸۴ شروع شد و تا سال ۱۳۹۵ به کندی پیش می‌رفت. این پروژه تا سال ۱۴۰۰ به پیشرفت ۶۳ درصدی رسید و اکنون در مرحله پیشرفت ۹۵ درصدی در حال آماده سازی برای بهره‌برداری به عنوان دومین پروژه ریلی دولت در یک سال است.

مسیر ریلی همدان- سنندج نزدیک به ۱۵۱ کیلومتر (با احتساب خطوط ایستگاهی ۱۷۷ کیلومتر) با پیش‌بینی هفت ایستگاه در طول مسیر است که از ایستگاه راه‌آهن همدان آغاز می‌شود و پس از عبور از حوالی شهرهای بهار، لالجین، صالح‌آباد و قروه در گردنه صلوات‌آباد به ایستگاه سنندج می‌رسد.

طول مسیر ریلی همدان- سنندج نزدیک به ۱۵۱ کیلومتر (با احتساب خطوط ایستگاهی ۱۷۷ کیلومتر) است و این ابر پروژه که قرار است تا پایان آبان ماه سال جاری با حضور ریاست جمهوری افتتاح شود با شروع به کار دولت سیزدهم و بعد از گذشت ۱۸ سال عملیات ساخت آن از ۶۳ درصد به ۹۵ درصد رسیده است.

بهره‌برداری از ۴ چهار پروژه ریلی در سال جاری

«عباس خطیبی» معاون ساخت و توسعه راه آهن، بنادر و فرودگاه‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در این باره گفت: امسال ۴ چهار پروژه ریلی را هدف‌گذاری کرده‌ایم که به افتتاح برسد که نخستین آن راه‌آهن بستان‌آباد به طول ۴۴ کیلومتر بود که در خرداد امسال افتتاح شد.

وی خبر داد که هم‌زمان دو پروژه ریلی دیگر با یک فاصله زمانی نزدیک به هم به بهره‌برداری خواهد رسید و در این باره توضیح داد: مسیر ریلی رشت - کاسپین به طول ۳۷ کیلومتر ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و هم‌زمان راه‌آهن همدان- سنندج با ۱۵۱ کیلومتر اکنون ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در صورت تامین اعتبار با افتتاح آن بیست و چهارمین مرکز استان کشور به شبکه ریلی متصل می‌شود.

به گزارش ایرنا، هدف‌گذاری توسعه شبکه ریلی کشور تا پایان دولت سیزدهم ۱۳۳۵ کیلومتر است. تا پایان دولت علاوه بر طرح‌های ذکر شده راه آهن مبارکه-سفید دشت-شهرکرد به طول ۹۰ کیلومتر، راه آهن سبزوار-مشهد به طول ۴۵ کیلومتر، راه آهن بیرجند-یونسی به طول ۵۰ کیلومتر، راه آهن چابهار-زاهدان به طول ۶۲۸ کیلومتر و دورود-خرم آباد به طول ۱۱۵ کیلومتر آماده بهره‌برداری می‌شود.

محسن منصوری معاون اجرایی رییس جمهور نیز اخیراً در بازدید از طرح راه‌آهن همدان- سنندج، ارزش روز این پروژه را بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد ریال اعلام و اظهار کرد: بیش از هزار نفر در سرما و گرما برای اجرای راه آهن همدان- سنندج فعالیت عمرانی و مهندسی داشته‌اند. راه آهن همدان- سنندج مهم‌ترین پروژه دولت در کردستان است که در آن کار جهادی و شبانه‌روزی صورت گرفته و در آینده نزدیک با حضور رییس جمهور افتتاح می‌شود، ضمن اینکه در سفر قبلی رییس جمهور به استان، مطالبه مردم بود که آیت الله رییسی دستور پیگیری جدی این طرح را داد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha