۲۶ مهر ۱۴۰۲، ۱۳:۳۵
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 85262688
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۱۰۳ کشاورز نمونه خراسان شمالی تقدیر شدند

۲۶ مهر ۱۴۰۲، ۱۳:۳۵
کد خبر: 85262688
۱۰۳ کشاورز نمونه خراسان شمالی تقدیر شدند

بجنورد-ایرنا- ۱۰۳ کشاورز نمونه خراسان شمالی امروز (چهارشنبه) در آیینی با حضور استاندار، مدیران دستگاه های اجرایی و فعالان بخش کشاورزی در بجنورد تقدیر شدند.

به گزارش ایرنا، سه کشاورز در بخش تولید چغندر قند، تولید سیب و تولید گوسفند داشتی صنعتی به عنوان نمونه کشوری و ۱۰۰ نفر نیز به عنوان نمونه استانی قدردانی شدند.

استاندار خراسان شمالی در این آیین اظهار کرد: توسعه آبیاری نوین با توجه به خشکسالی ها، پایین آمدن سطح آب های زیر زمینی و وجود چندین دشت ممنوعه خراسان شمالی ضروری است و باید بیشتر توجه شود.

محمدرضا حسین نژاد افزود: ۹۲ درصد آب در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد که باید تلاش شود تا بهره وری در این حوزه افزایش و این امر نیز با دانش و توسعه آبیاری نوین میسر می شود..

وی با بیان اینکه ۶ درصد منابع آبی در بخش صنعت و ۲ درصد در بخش شرب مصرف می شود، خاطرنشان کرد: متاسفانه سال های اخیر صنایع پر آب نیز ایجاد شدند که این موضوع نیز به یکی از مشکلات تبدیل شده است که باید تلاش کنیم نیاز آبی صنایع را با روش های نوین و استفاده از دانش و همچنین آب خاکستری کاهش دهیم.

استاندار خراسان شمالی گفت: روند صنعتی سازی در کشور در حالی بوده است که به بخش کشاورزی بعضا غفلت نیز شده و این موضوع می طلبد تا با افزایش تولیدات، ارزش افزوده بیشتری ایجاد شود.

وی تصریح کرد: ۴۰ درصد اراضی کشاورزی استان آبی و ۶۰ درصد اراضی استان دیم است که با توجه به کاهش بارندگی ها و کمبود بارش باران باید کشاورزان به سمت سامانه های آبیاری نوین بروند که این مهم نیز نیازمند آموزش و ترویج است.

حسین نژاد گفت: استان خراسان شمالی با توجه به ظرفیت بالایی که در بخش کشاورزی دارد باید با افزایش بهره وری از کاهش تولید و همچنین کاهش درآمد کشاورزان جلوگیری کنیم.

وی افزود: کاهش آب های زیر زمینی باعث فرونشست ها، کج شدن برج های نیروگاهی، کج شدن لوله های گاز و آب و مشکلات دیگری خواهد شد که اینک باید بتوانیم آب در اختیار را مدیریت کنیم.

استاندار خراسان شمالی خاطرنشان کرد: قیمت خرید محصولات کشاورزی از جمله گندم باید واقعی شود چرا که هزینه های تولید در سال های اخیر بسیار افزایش یافته است و بعضا کشاورزان از ناحیه فروش محصل دچار خسارت شده اند.

وی افزود: کشاورزان خراسان شمالی در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۹ هزار تن گندم مازاد بر نیاز را به دولت تحویل دادند که با افزایش قیمت این میزان در سال ۱۴۰۱ به ۱۱۱ هزار تن رسید و امسال نیز بهره برداران بخش کشاورزی ۱۰۰ هزار تن گندم را به سیلوهای دولتی تحویل داه اند.

حسین نژاد گفت: دولت باید ارزش تولید محصولات کشاورزی از جمله گندم را با تمام هزینه های انجام شده در نظر گیرد تا کشاورزان هیچ زمینی را خالی رها نکنند و تمام اراضی مستعد کشاورزی را کشت و کار کنند.

وی خاطرنشان کرد: قیمت پایین محصولات کشاورزی در سال های اخیر باعث شده است تا زمین های مرغوب کشاورزی به بهانه های مختلف از جمله طرح های گردشگری و ساخت و ساز تغییر کاربری یابد.

استاندار خراسان شمالی افزود: کشاورزان برای تولیدات در بخش های مختلف زحمات زیادی می کشند باید حاصل دسترنج خود را نیز دریافت کنند که توجه به این مهم می تواند روستا را مولد کند.

به گزارش ایرنا، سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولیدناخالص بخش کشاورزی کشور است که مهمترین بخش تولیدی استان بخش کشاورزی است.

سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.

۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha