معاون وزیر صمت: رکن اساسی برای رشد اقتصادی کمک پلیس است

تهران- ایرنا- معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) گفت: استقرار نظم، امنیت و آرامش موجب اطمینان خاطر سرمایه گذاران، صنعتگران و تولیدکنندگان می شود و این رکن اساسی با کمک پلیس فراهم خواهد شد.

به گزارش ایرنا، سید محمد موسوی روز پنجشنبه در اولین اجلاس جهادگران اقتصادی ایران "همپا" که در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد، افزود: رشد اقتصادی بهار امسال بدون حوزه نفت، ۶ درصد اعلام شده که نمونه های آن فقط در حوزه ماشین آلات و تجهیزات ۱۸.۳ درصد شاهد رشد بودیم.

وی یادآور شد: با وجود همه مشکلات امسال شاهد رشد اقتصادی بودیم، یک رکن اساسی برای رشد اقتصادی، کمک و مساعدتی است که پلیس می تواند انجام دهد.

موسوی اظهار داشت: قطعا استقرار نظم، امنیت و آرامش موجب اطمینان خاطر صنعتگران ماست تا وارد حوزه سرمایه گذاری شده و با خیال راحت و در فضایی امن فعالیت کنند و شاهد رشد اقتصادی خوب باشیم.

معاون صنایع ماشیت آلات و تجهیزات وزارت صمت با بیان اینکه اینکه بازار ناموس یک کشور است، تاکید کرد: نباید شرایط فعالیت برای تولیدکنندگان و شرکت های فاقد مجوزهای قانونی و فراری از پرداخت بیمه و مالیات برابر با شرکت های پایبند به تعهدات قانونی باشد و از همین رو یکی از درخواست های جدی صاحبان کسب و کار و ورود پلیس در حوزه ایجاد امنیت برای اقتصاد کشور است.

صدور خدمات مهندسی مهمترین ابزار ایران برای حضور در بازارهای بین المللی

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه نیز در همین اجلاس گفت: امروز بیشترین تقاضا برای همکاری اقتصادی در بین المللی مربوط به انتقال دانش، تکنولوژی و فناوری در قالب صدور خدمات مهندی است.

مهدی صفری افزود: اکنون ایران در بخش مهندسی و خدمات حرف های بسیاری برای گفتن دارد می تواند به آسانی در حوزه راه سازی، نیروگاه سازی، ساختمان سازی، تعمیر و ساخت پتروشیمی و پالایشگاه و حوزه کشاورزی به طور چشم گیری فعالیت کند همانگونه که هم اکنون مشغول به تعمیر و ساخت چندین پتروشیمی در کشورهای مختلف است.

وی خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم سیاست تعامل با همسایگان از اولویت های ما در دیپلماسی اقتصادی بود، معتقدم اگر ما روابط اقتصادی، محکمی داشته باشیم، خود به صورت اتوماتیک امنیت و سیاست را به دنبال خود خواهد آورد.

صفری ادامه داد: همزمان با گسترش تعامل با کشورهای همسایه به سمت کشورهای آفریقایی، آمریکای لاتین و شرق آسیا و جنوب شرق آسیا حرکت کردیم و به توافقات قابل توجهی دست یافتیم.

وی با تاکید بر اینکه آینده اقتصادی جمهوری اسلامی در قاره آفریقاست اعلام کرد: ایران در تمامی زمینه ها در این قاره می تواند حضور قوی داشته باشد با آنکه در این چند ساله این فرصت ها را از دست دادیم و کشورهای دیگر جایگزین شده اند اما هنوز زمینه برای ورود و فعالیت اقتصادی وجود دارد.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه با بیان اینکه در این وزارتخانه ۱۲ فاکتور برای ارزآوری به کشور تعریف شده است، صدور خدمات مهندسی را یکی از مسائل بسیار مهم به ویژه با تاکید بر ورود شرکت های دانش بنیان در این زمینه اعلام کرد.

صفری ترانزیت را یکی از اقدامات شاخص برای ارزآوری دانست و آن را فاکتور بسیار مهمی خواند که نیاز به سرمایه گذاری بالایی ندارد در حالی که ارزآوری بسیار بالایی به همراه دارد.

وی با اشاره به وجود کریدورهای مختلف ترانزیتی در ایران و پیگیری فعال سازی آن در اکو، تصریح کرد: به علت بی توجهی به ترانزیت، به دلیل بی توجهی به ترانزیت در مسیر چین، در چند سال گذشته از این مسیر منحرف شدیم که با تلاش‌های دولت در این ۲ سال قراردادی بسته شد که ایران هم در این مسیر باشد و به زودی در آسیای مرکزی سندی را امضا خواهیم کرد که مسیر ترانزیتی به چین، آسیای مرکزی و اروپا شکل بگیرد.

معاون دیپلماسی وزیر امور خارجه کشور لازمه موفقیت در این زمینه را جلوگیری از طولانی شدن تشریفات گمرکی و مسیرهای عبوری دانست و تاکید کرد: اگر این مسائل برطرف نشود، دیگر کشورها و شرکت های خارجی ترجیح می دهند خطر عبور از دریای خزر را بار یرفتن به اروپا به جان بخرند اما از داخل ایران عبور نکنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha