مهدی عباسی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود:۲ سال گذشته از سالهای کم باری زیتون در سطح کشور بود به همین خاطر امسال شاهد کاهش ۷۰ درصدی تولید زیتون در استان و کاهش ۶۵ درصدی در کشور هستیم.
وی گفت: امسال ۶۵ هزار تن زیتون در کشور برداشت خواهد شد در حالیکه سال گذشته میزان تولیدات ۲۵۰ هزار تن بود.
رئیس شورای زیتون کشور گفت: پیشبینی می کنیم امسال نیز بیشتر تولیدات به کنسرو تبدیل شود همانطور که در سال گذشته نیز ۷۵ درصد تولیدات کنسرو و ۲۵ درصد روغن گیری شد.
عباسی ادامه داد: با توجه به اینکه تولید کنسرو برای کشاورزان صرفه اقتصادی دارد به همین دلیل تولیدات زیتون به این سمت پیش خواهد رفت.
وی درخصوص خرید تضمینی زیتون نیز گفت: این اقدام موجب احیای صنعت زیتون شد و آن را از لبه پرتگاه نجات داد.
رئیس شورای ملی زیتون با تاکید بر صنایع تکمیلی در استان زنجان، گفت: در تولید محصول زیتون هنوز زنجیره تکمیل نشده است، یعنی بحث فرآوری آن انجام می شود اما بستهبندی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه استان زنجان با وجود تولید بیش از نیمی از زیتون کشور هنوز در بحث زنجیره تولید نقشی ندارد، گفت: شرایط فعلی زنجان از نظر زیتون به این شکل است که ما در حال حاضر فقط تامین کننده هستیم در حالیکه نقش ما باید تولیدکننده باشد.
زیتون طارم زنجان یکی از بهترین و با ارزشترین میوه های روغنی و خوراکی است که کیفیت بسیار خوبی دارد و روز به روز دارای محبوبیت بیشتری می شود.
به دلیل کیفیت بسیار بالای زیتون طارم زنجان نه تنها افراد داخل کشور بلکه بیرون از مرزها نیز به دنبال این محصول با کیفیت هستند.
بیش از ۴۰ درصد زیتون کشور در طارم تولید می شود که برداشت این محصول سبز تا پایان مهر ادامه دارد.
ارقام زرد، روغنی، ماری، شینگه و خارجی از ارقام زیتون های برداشتی در طارم است.
طبق گفته کارشناسان ۷۰ درصد محصول برداشتی زیتون به صورت کنسروی مصرف و مابقی هم روغن گیری می شود.
نظر شما